Tarta franțuzească are la bază un aluat foarte crocant, iar umplutura este realizată din fructe suculente. Interesantă este forma tartei, care arată ca o plăcintă întinsă, cu umplutura descoperită la mijloc.
Aluatul este modelat pe margini sub formă de pliuri petrecute ușor peste umplutură. Aluatul acestor tarte franțuzești se prepară asemănător cu cel al unei tarte clasice. Uneori se mai combină făina clasică cu făină de migdale sau cu fulgi de cereale.
Galette se poate prepara și sărată, cu diferite umpluturi de brânzeturi, de legume sau specialități de carne. Descoperă aici și o rețetă de galette cu roșii și dovlecel, gratinată cu brânză nobilă. Iar în continuare, îți oferim rețeta detaliată pentru tarta rustică cu prune.
Galette cu prune și migdale – Ingrediente
Pentru rețeta de galette ai nevoie de ingrediente pentru aluat și ingrediente pentru umplutură. Nu sunt ingrediente complexe, sunt dintre cele mai comune pentru rețetele de deserturi.
Pentru crustă:
- 200 ml de ulei
- 400 gr făină
- 2 gălbenușuri
- 3-4 linguri de apă rece
- 50 gr zahăr brut.
Pentru umplutură:
- 1 kg prune
- 1 linguriță de scorțișoară
- 50 gr de pesmet
- 50 gr migdale mărunțite
- puțină miere de albine.