Deserturile cu fructe de sezon sunt la mare căutare, iar rețetele sunt foarte versatile. Poți prepara plăcinte, tarte sau ștrudele cu orice tip de fructe. Poți prepara și checuri, pandișpan sau alte prăjituri cu blaturi pufoase. Dar poți prepara și budinci sau creme din fructe. Iar atunci când combini fructele în același desert, deliciul acestuia va fi maxim.
Un exemplu de desert cu o combinație interesantă de fructe îl poți descoperi la rețeta de prăjitură Vis de vară, cu multe fructe și cremă de vanilie. Iar în continuare vei descoperi rețeta completă pentru plăcinta din caietul bunicii.
Plăcintă cu prune și griș – Ingrediente
Pentru prepararea plăcintei ai nevoie de ingrediente pentru aluatul fraged și de alte ingrediente pentru crema de griș cu prune.
Pentru aluat fraged:
- 1 ou
- 200 gr unt
- 200 gr iaurt
- 100 gr zahăr
- 550 gr făină
- 7 gr praf de copt
- un praf de sare.
Pentru umplutură:
- 750 gr prune fără sâmburi
- 1 linguriță cu pudră de scorțișoară
- 300 ml lapte
- 50 gr zahăr
- 100 gr griș
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- 4 linguri smântână fermentată.
Descoperă mai jos și modul de preparare al prăjiturii.