Reclamă

Prăjitura Vis de vară, cu multe fructe și cremă de vanilie

Dacă vrei să te bucuri din plin de savoarea fructelor de vară și în deserturi, prepară prăjitura Vis de vară, a cărei rețetă ți-o oferim mai jos. Este o prăjitură cu multe fructe de vară și cremă de vanilie, așezate deasupra unui blat pufos de pandișpan.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 4 august 2023, 6:24

Prăjiturile cu fructe sunt foarte adorate vara, pentru că oferă o explozie de arome și culori. Tot ce trebuie să faci este să-ți lași imaginația liberă să creeze deserturi cu aspect de tablouri pline de texturi și culori. Un desert este perfect atunci când atrage în mod egal și papilele și privirile.

Urmărește în continuare lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un astfel de desert aromat și colorat.

Prăjitura Vis de vară – Ingrediente

Ai nevoie pentru această prăjitură de trei tipuri de ingrediente: pentru blat de pandișpan, ce constituie baza prăjiturii, pentru crema de vanilie și pentru decorul din fructe.

Reclamă

Descoperă mai jos ingredientele necesare.

Pentru blat de pandișpan:

  • 4 ouă + 2 albușuri
  • 150 gr de zahăr
  • 175 gr de făină
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie.

Pentru crema de vanilie:

  • 2 gălbenușuri
  • 150 gr zahăr
  • 500 ml lapte
  • 150 gr făină
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe cu extract de vanilie
  • 100 gr unt cu 82% grăsime.
Reclamă

Pentru decorul din fructe:

  • căpșuni
  • afine
  • mure
  • zmeură
  • portocale
  • ananas
  • struguri
  • kiwi
  • 1 plic de tort gelee
  • 250 ml apă
  • 50 gr zahăr.

Prăjitura Vis de vară – Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului de pandișpan care va conține și 2 albușuri în plus, față de rețeta clasică. Adaugi aceste albușuri deoarece rămân în urma folosirii gălbenușurilor la cremă.

Cum prepari blatul de pandișpan

Pregătește o tavă pătrată de 25/25 cm sau una dreptunghiulară de 20/30 cm, în care așezi hârtie de copt. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Adaugă și cele două albușuri în plus. Presară sare peste ele și amestecă-le folosind un tel sau mixerul, până când devin spumoase. Adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci energic. Te oprești din amestecat când obții o bezea foarte fermă. Îndepărtează mixerul și folosește în continuare o spatulă. Adaugă pe rând gălbenușurile în bezeaua de albușuri. Amestecă ușor compoziția, cu mișcări circulare, de jos în sus, pentru a îngloba cât mai mult aer în ea. Apoi, adaugă câte puțin din făina trecută prin sită și încorporeaz-o în compoziție folosind aceleași mișcări circulare de jos în sus.

Întinde compoziția de pandișpan în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață. Introdu tava în cuptor și coace blatul de pandișpan pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. Apoi îl lași să se răcească în tavă, după care îl vei scoate pe un platou.

Cum prepari crema pentru prăjitura Vis de vară

Amestecă într-o crăticioară cele două gălbenușuri cu un praf de sare și zahărul. Adaugă făina, laptele și vanilia și omogenizează amestecul. Apoi așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Fierbe crema de vanilie amestecând continuu pentru a nu se lipi.

Când devine consistentă ca o budincă, stinge focul și adaugă vanilia. Așază o folie peste cremă, la contact cu aceasta și las-o să se răcească. După răcire, adaugă untul moale și omogenizează bine crema.

Întinde crema de vanilie în strat uniform peste blatul de pandișpan răcit. Deasupra cremei adaugă în rânduri fructele, așezându-le frumos în funcție de culori.

Încălzește apa cu zahărul, adaugă gelatina( tort gelee) și amestecă pentru diluarea acesteia. Lasă jeleul să se mai tempereze și toarnă-l peste fructe. Acesta va oferi un aspect lucios fructelor.

Prăjitura Vis de vară, cu multe fructe și cremă de vanilie
Pentru un aspect lucios al fructelor, se adaugă deasupra lor un jeleu transparent / Shutterstock

Și dacă vei mai dori să prepari o altă rețetă de prăjitură cu multe fructe, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură fără coacere cu iaurt și fructe de pădure.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Jennifer Lopez și Ben Affleck stau unul lângă celălalt și zâmbesc
Divertisment
Momentul stânjenitor în care Ben Affleck o roagă pe Jennifer Lopez să pozeze împreună. Ce i-a răspuns fosta soție
Cei doi foști soți au arătat foarte clar că nu-și poartă pică. Cu toate acestea, momentul stânjenitor în care Ben Affleck o roagă pe Jennifer Lopez să pozeze împreună nu a putut trece neobservat....
2
Celine Dion poartă o rochie albă cu mâneci lungi
Divertisment
Celine Dion, apariție rară alături de fiii ei la concertul lui Paul McCartney din Las Vegas. Care este starea de sănătate a vedetei
Celine Dion a avut o apariție rară alături de fiii ei la concertul lui Paul McCartney din Las Vegas. Vedeta se luptă în continuare cu problemele de sănătate. Cântăreața canadiană în vârstă de 57...
3
Enrique Iglesias la MTV EMA 2014
Divertisment
Enrique Iglesias a postat o fotografie rară cu mama sa, Isabel Preysler. Ce nu s-a spus până acum despre viața artistului
Enrique Iglesias a postat o fotografie rară cu mama sa, Isabel Preysler. Enrique Iglesias are o dragoste aparte pentru mama sa, Isabel Preysler, dar și pentru familia pe care și-a întemeiat-o alături de partenera...
4
fată frumoasă care stă cu capul așezat pe partenerul său
Horoscop
Cum îți recunoști sufletul pereche, în funcție de data nașterii. Ce arată numerologia
Atunci când vă întâlniți, viețile voastră se schimbă pentru totdeauna. Află cum îți recunoști sufletul pereche, în funcție de data nașterii. Ce arată numerologia în rândurile de mai jos și ce spun specialiștii. Atunci...
5
O femeie frumoasă care meditează în fața unei hărți astrale
Horoscop
Cele trei luni de naștere ale persoanelor cu datorii karmice dintr-o viață anterioară. Află dacă te numeri printre ele
Astrologii vorbesc despre cele trei luni de naștere ale persoanelor cu datorii karmice dintr-o viață anterioară. Viața ta trecută poate avea o influență majoră asupra celei din prezent. Fiecare persoană își aduce propriile puncte...
PARTENERI
×