Reclamă

Prăjitura Vis de vară, cu multe fructe și cremă de vanilie

Dacă vrei să te bucuri din plin de savoarea fructelor de vară și în deserturi, prepară prăjitura Vis de vară, a cărei rețetă ți-o oferim mai jos. Este o prăjitură cu multe fructe de vară și cremă de vanilie, așezate deasupra unui blat pufos de pandișpan.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 4 august 2023, 6:24

Prăjiturile cu fructe sunt foarte adorate vara, pentru că oferă o explozie de arome și culori. Tot ce trebuie să faci este să-ți lași imaginația liberă să creeze deserturi cu aspect de tablouri pline de texturi și culori. Un desert este perfect atunci când atrage în mod egal și papilele și privirile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește în continuare lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un astfel de desert aromat și colorat.

Prăjitura Vis de vară – Ingrediente

Ai nevoie pentru această prăjitură de trei tipuri de ingrediente: pentru blat de pandișpan, ce constituie baza prăjiturii, pentru crema de vanilie și pentru decorul din fructe.

Reclamă

Descoperă mai jos ingredientele necesare.

Pentru blat de pandișpan:

  • 4 ouă + 2 albușuri
  • 150 gr de zahăr
  • 175 gr de făină
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie.

Pentru crema de vanilie:

  • 2 gălbenușuri
  • 150 gr zahăr
  • 500 ml lapte
  • 150 gr făină
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe cu extract de vanilie
  • 100 gr unt cu 82% grăsime.
Reclamă

Pentru decorul din fructe:

  • căpșuni
  • afine
  • mure
  • zmeură
  • portocale
  • ananas
  • struguri
  • kiwi
  • 1 plic de tort gelee
  • 250 ml apă
  • 50 gr zahăr.

Prăjitura Vis de vară – Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului de pandișpan care va conține și 2 albușuri în plus, față de rețeta clasică. Adaugi aceste albușuri deoarece rămân în urma folosirii gălbenușurilor la cremă.

Cum prepari blatul de pandișpan

Pregătește o tavă pătrată de 25/25 cm sau una dreptunghiulară de 20/30 cm, în care așezi hârtie de copt. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Adaugă și cele două albușuri în plus. Presară sare peste ele și amestecă-le folosind un tel sau mixerul, până când devin spumoase. Adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci energic. Te oprești din amestecat când obții o bezea foarte fermă. Îndepărtează mixerul și folosește în continuare o spatulă. Adaugă pe rând gălbenușurile în bezeaua de albușuri. Amestecă ușor compoziția, cu mișcări circulare, de jos în sus, pentru a îngloba cât mai mult aer în ea. Apoi, adaugă câte puțin din făina trecută prin sită și încorporeaz-o în compoziție folosind aceleași mișcări circulare de jos în sus.

Întinde compoziția de pandișpan în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață. Introdu tava în cuptor și coace blatul de pandișpan pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. Apoi îl lași să se răcească în tavă, după care îl vei scoate pe un platou.

Cum prepari crema pentru prăjitura Vis de vară

Amestecă într-o crăticioară cele două gălbenușuri cu un praf de sare și zahărul. Adaugă făina, laptele și vanilia și omogenizează amestecul. Apoi așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Fierbe crema de vanilie amestecând continuu pentru a nu se lipi.

Când devine consistentă ca o budincă, stinge focul și adaugă vanilia. Așază o folie peste cremă, la contact cu aceasta și las-o să se răcească. După răcire, adaugă untul moale și omogenizează bine crema.

Întinde crema de vanilie în strat uniform peste blatul de pandișpan răcit. Deasupra cremei adaugă în rânduri fructele, așezându-le frumos în funcție de culori.

Încălzește apa cu zahărul, adaugă gelatina( tort gelee) și amestecă pentru diluarea acesteia. Lasă jeleul să se mai tempereze și toarnă-l peste fructe. Acesta va oferi un aspect lucios fructelor.

Prăjitura Vis de vară, cu multe fructe și cremă de vanilie
Pentru un aspect lucios al fructelor, se adaugă deasupra lor un jeleu transparent / Shutterstock

Și dacă vei mai dori să prepari o altă rețetă de prăjitură cu multe fructe, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură fără coacere cu iaurt și fructe de pădure.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care arată cum se îngrijeste corect o plantă de aloe vera
Timp liber
Cum se îngrijește corect Aloe Vera, una dintre cele mai iubite plante de interior
Te întrebi cum se îngrijește corect planta de Aloe Vera? Mai jos găsești câteva sfaturi utile de la specialiști. Aceasta este una dintre cele mai iubite plante de interior și poate fi integrată cu...
2
Două mâini de femeie care curăță faianța de la baie cu ajutorul mănușilor și a soluțiilor de curățare
Timp liber
Cu ce poți curăța faianța de calcar și pete. Sfaturi de la specialiștii în curățenie
Există o mulțime de metode prin care poți reda frumusețea băii tale. Descoperă și tu cu ce poți curăța faianța de calcar și pete. Acesta sfaturi de la specialiștii în curățenie te vor ajuta...
3
Demi Moore, cu câinele în brațe, la un eveniment
Divertisment
Demi Moore a împlinit recent 62 de ani, dar arată ca o adolescentă în costum de baie. Actrița și-a aniversat câinele cu o serie de poze sexy
Demi Moore a împlinit recent 62 de ani, dar arată ca o adolescentă în costum de baie. Actrița și-a aniversat câinele cu o serie de poze sexy, iar fanii au remarcat imediat corpul ei...
4
O farfurie pe care se află mai multe bucăți de plăcintă cu mere
Timp liber
Ingredientul secret din plăcinta cu mere. Cum aduci în casă gustul copilăriei
Vremea rece de afară ne îndeamnă să petrecem mai mult timp în casă. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu gustul copilăriei, atunci poți să pregătești una dintre cele mai îndrăgite rețete de...
5
O femeie frumoasă care ține în brațe o minge colorată ce simbolizează planeta Venus, care aduce schimbări cu intrarea sa în Capricorn
Horoscop
Venus în Capricorn aduce vești bune pentru zodii. 3 nativi manifestă abundența
Venus în Capricorn aduce vești bune pentru zodii. Trei nativi din zodiac manifestă abundența în viața lor. Această perioadă pare să fie de bun augur pentru cei mai mulți nativi din zodiac. Se schimbă...
PARTENERI
×