Reclamă

Prăjitura Vis de vară, cu multe fructe și cremă de vanilie

Dacă vrei să te bucuri din plin de savoarea fructelor de vară și în deserturi, prepară prăjitura Vis de vară, a cărei rețetă ți-o oferim mai jos. Este o prăjitură cu multe fructe de vară și cremă de vanilie, așezate deasupra unui blat pufos de pandișpan.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 4 august 2023, 6:24

Prăjiturile cu fructe sunt foarte adorate vara, pentru că oferă o explozie de arome și culori. Tot ce trebuie să faci este să-ți lași imaginația liberă să creeze deserturi cu aspect de tablouri pline de texturi și culori. Un desert este perfect atunci când atrage în mod egal și papilele și privirile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește în continuare lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un astfel de desert aromat și colorat.

Prăjitura Vis de vară – Ingrediente

Ai nevoie pentru această prăjitură de trei tipuri de ingrediente: pentru blat de pandișpan, ce constituie baza prăjiturii, pentru crema de vanilie și pentru decorul din fructe.

Reclamă

Descoperă mai jos ingredientele necesare.

Pentru blat de pandișpan:

  • 4 ouă + 2 albușuri
  • 150 gr de zahăr
  • 175 gr de făină
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie.

Pentru crema de vanilie:

  • 2 gălbenușuri
  • 150 gr zahăr
  • 500 ml lapte
  • 150 gr făină
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe cu extract de vanilie
  • 100 gr unt cu 82% grăsime.
Reclamă

Pentru decorul din fructe:

  • căpșuni
  • afine
  • mure
  • zmeură
  • portocale
  • ananas
  • struguri
  • kiwi
  • 1 plic de tort gelee
  • 250 ml apă
  • 50 gr zahăr.

Prăjitura Vis de vară – Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului de pandișpan care va conține și 2 albușuri în plus, față de rețeta clasică. Adaugi aceste albușuri deoarece rămân în urma folosirii gălbenușurilor la cremă.

Cum prepari blatul de pandișpan

Pregătește o tavă pătrată de 25/25 cm sau una dreptunghiulară de 20/30 cm, în care așezi hârtie de copt. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Adaugă și cele două albușuri în plus. Presară sare peste ele și amestecă-le folosind un tel sau mixerul, până când devin spumoase. Adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci energic. Te oprești din amestecat când obții o bezea foarte fermă. Îndepărtează mixerul și folosește în continuare o spatulă. Adaugă pe rând gălbenușurile în bezeaua de albușuri. Amestecă ușor compoziția, cu mișcări circulare, de jos în sus, pentru a îngloba cât mai mult aer în ea. Apoi, adaugă câte puțin din făina trecută prin sită și încorporeaz-o în compoziție folosind aceleași mișcări circulare de jos în sus.

Întinde compoziția de pandișpan în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață. Introdu tava în cuptor și coace blatul de pandișpan pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. Apoi îl lași să se răcească în tavă, după care îl vei scoate pe un platou.

Cum prepari crema pentru prăjitura Vis de vară

Amestecă într-o crăticioară cele două gălbenușuri cu un praf de sare și zahărul. Adaugă făina, laptele și vanilia și omogenizează amestecul. Apoi așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Fierbe crema de vanilie amestecând continuu pentru a nu se lipi.

Când devine consistentă ca o budincă, stinge focul și adaugă vanilia. Așază o folie peste cremă, la contact cu aceasta și las-o să se răcească. După răcire, adaugă untul moale și omogenizează bine crema.

Întinde crema de vanilie în strat uniform peste blatul de pandișpan răcit. Deasupra cremei adaugă în rânduri fructele, așezându-le frumos în funcție de culori.

Încălzește apa cu zahărul, adaugă gelatina( tort gelee) și amestecă pentru diluarea acesteia. Lasă jeleul să se mai tempereze și toarnă-l peste fructe. Acesta va oferi un aspect lucios fructelor.

Prăjitura Vis de vară, cu multe fructe și cremă de vanilie
Pentru un aspect lucios al fructelor, se adaugă deasupra lor un jeleu transparent / Shutterstock

Și dacă vei mai dori să prepari o altă rețetă de prăjitură cu multe fructe, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură fără coacere cu iaurt și fructe de pădure.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×