Caisele și vișinele oferă pandișpanului un contrast de arome și de culori ce cuceresc atât gusturile cât și privirile. În plus prăjitura mai conține și un strat de biscuiți așezat la bază. Acest strat are rolul de a nu lăsa fructele să migreze la baza prăjiturii.
O altă prăjitură cu fructe, ușor asemănătoare o poți descoperi la rețeta de prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură. Iar în cele ce urmează vei descoperii rețeta detaliată a pandișpanului cu fructe.
Pandișpan cu vișine și caise – Ingrediente
- 8 ouă de mărime medie
- 12 linguri de zahăr
- 8 linguri de făină
- 8 linguri de ulei
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe cu extract de vanilie
- 250 gr vișine fără sâmburi
- 10-12 caise
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 350 gr biscuiți.
Rețeta pandișpanului cu fructe – Mod de preparare
Întrucât baza prăjiturii constă dintr-un strat de biscuiți cu unt, începe cu prepararea acestuia. Se prepară simplu, așa cum procedezi și la rețetele de cheesecake.
Descoperă aici și o rețetă de cheesecake fără coacere cu mango.
Pune untul la topit la bain marie sau la microunde. Apoi lasă-l să se tempereze ușor. Macină biscuiții fin și amestecă-i cu untul topit până când obții un aluat nisipos. Folosește o tavă de cuptor cu dimensiunile aproximative de 25/35 cm și așază hârtie de copt în ea. Răstoarnă peste hârtie aluatul nisipos și întinde-l într-un strat uniform. Pune tava cu stratul de biscuiți la frigider timp de 15 minute. În acest interval de timp untul se va întări, iar stratul de biscuiți va deveni ferm.
Între timp, ocupă-te de pregătirea fructelor și a compoziției de pandișpan. Clătește bine vișinele, îndepărtează-le sâmburii și pune-le într-o sită, la scurs. Clătește și caisele, șterge-le, apoi secționează-le în jumătăți și îndepărtează sâmburii. Lasă-le deoparte până când prepari compoziția de pandișpan.