Amidonul alimentar poate înlocui cu succes făina din rețetele de prăjituri sau alte preparate. Nu conține gluten, iar preparatele în care este inclus pot fi consumate și de persoanele cu intoleranță la acesta.
În plus, dacă este consumat regulat, în cantități recomandate, amidonul poate favoriza creșterea cantității de bacterii benefice din colon. Acestea au un rol important în a asigura o mai buna digestie.
Pe lângă utilizarea acestuia la blaturile de tort, se mai poate folosi și la creme pentru prăjituri sau la sosuri. În comparație cu făina, amidonul oferă o textură mai densă preparatelor, dar și un timp mai scurt de preparare.
Descoperă și o rețetă de cremă de vanilie pentru care folosești amidonul în compoziție, iar mai jos, vei descoperi rețeta detaliată pas cu pas pentru blatul de tort cu amidon.
Blat de tort cu amidon – Ingrediente
- 6 ouă de mărime medie
- 200 gr de zahăr
- 75 gr de făină
- 75 gr de amidon de porumb
- un praf de sare
- aroma la alegere.
Rețeta blatului de tort cu amidon – Mod de preparare
Mai întâi, adună pe masa de lucru ingredientele necesare blatului de tort și lasă-le la temperatura camerei timp de 20-30 de minute.
Pentru a ajunge mai rapid la temperatura camerei, separă albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Presară puțină sare peste albușuri. Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Așază și hârtie de copt într-o formă de copt cu diametrul de 24-25 cm. Descoperă și o rețetă de blat de tort marmorat sau sub formă de zebră.