Reclamă

Blat de tort cu amidon, perfect pentru torturi deosebite

Un rol esențial în reușita unui tort deosebit îl are aspectul, dar și gustul blatului de tort. Dacă ești în căutarea unei astfel de rețete, îți recomandăm să încerci rețeta de blat de tort cu amidon.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 10 aprilie 2024, 6:06

Amidonul alimentar poate înlocui cu succes făina din rețetele de prăjituri sau alte preparate. Nu conține gluten, iar preparatele în care este inclus pot fi consumate și de persoanele cu intoleranță la acesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În plus, dacă este consumat regulat, în cantități recomandate, amidonul poate favoriza creșterea cantității de bacterii benefice din colon. Acestea au un rol important în a asigura o mai buna digestie.

Pe lângă utilizarea acestuia la blaturile de tort, se mai poate folosi și la creme pentru prăjituri sau la sosuri. În comparație cu făina, amidonul oferă o textură mai densă preparatelor, dar și un timp mai scurt de preparare.

Descoperă și o rețetă de cremă de vanilie pentru care folosești amidonul în compoziție, iar mai jos, vei descoperi rețeta detaliată pas cu pas pentru blatul de tort cu amidon.

Reclamă

Blat de tort cu amidon – Ingrediente

  • 6 ouă de mărime medie
  • 200 gr de zahăr
  • 75 gr de făină
  • 75 gr de amidon de porumb
  • un praf de sare
  • aroma la alegere.

Rețeta blatului de tort cu amidon – Mod de preparare

Mai întâi, adună pe masa de lucru ingredientele necesare blatului de tort și lasă-le la temperatura camerei timp de 20-30 de minute.

Pentru a ajunge mai rapid la temperatura camerei, separă albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Presară puțină sare peste albușuri. Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Așază și hârtie de copt într-o formă de copt cu diametrul de 24-25 cm. Descoperă și o rețetă de blat de tort marmorat sau sub formă de zebră.

Reclamă

Cum prepari blat de tort cu amidon

Primul pas pentru prepararea compoziției de blat constă în amestecarea albușurilor folosind mixerul sau un tel, până când se transformă într-o spumă cristalină. Apoi, adaugă treptat zahărul, în timp ce amesteci energic.

Te oprești din amestecat când obții o bezea fermă și lucioasă. Încorporează unul câte unul gălbenușurile, amestecând ușor cu o spatulă. Folosește mișcări circulare, de jos în sus pentru a îngloba mai mult aer în compoziție. Dacă obții o compoziție aerată, blatul de tort va ieși foarte pufos.

Trece prin sită făina amestecată cu amidonul și încorporează treptat amestecul, în compoziția de mai sus. Adaugă și aroma preferată: esență de vanilie, coajă de lămâie, de portocală, etc.

Colaj de poze cu pașii de preparare a aluatului pentru blat de tort cu amidon
Pentru a îngloba cât mai mult are în compoziție, se folosește o spatulă la amestecarea compoziției / Rețetafeldefel.ro

Întinde compoziția pentru blat în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață. Pune forma de copt în cuptor și coace minunatul blat de tort cu amidon pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. După coacere, scoate-l din forma de copt și transferă-l pe un platou sau pe un grătar de răcire. Lasă-l să se răcească bine înainte de a-l secționa și a-l folosi la tort.

Persoană secționând blatul de tort în două cu un cuțit zimțat
Blatul de tort se secționează mult mai bine a doua zi / Shutterstock

Dacă te întrebi la ce tort savuros să folosești blatul cu amidon în compoziție, îți recomandăm o rețetă de tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×