Reclamă

Prăjitura Zebra. Rețetă de prăjitură marmorată

Dacă dorești să-i impresionezi pe cei dragi cu un desert simplu, dar spectaculos, încearcă prăjitura Zebra. Este o rețetă de prăjitură marmorată cu aluat în două culori, aromată și delicioasă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 18 octombrie 2022, 6:21

Blatul prăjiturii iese pufos, ca un burete, iar copt în formă rotundă poate fi folosit și ca blat de tort. Nu ai nevoie de ingrediente multe pentru a prepara o astfel de prăjitură, iar montarea ei sub în această formă se face extrem de simplu. După coacere poți decora prăjitura cu zahăr pudră sau o poți glazura cu ciocolată. Însă, va arăta frumos și simplă pentru a se observa dungile care o fac să fie atât de specială.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vezi aici cum se prepară și rețeta de chec simplu și economic, marmorat cu pudră de cacao, iar mai jos, îți oferim lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru rețetă de prăjitură marmorată.

Prăjitura Zebra – Ingrediente

  • 4 ouă de mărime medie
  • 150 gr de zahăr
  • 100 ml de ulei
  • 225 gr de făină
  • 20 gr de cacao
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 praf sare.

Rețetă de prăjitură marmorată – Mod de preparare

Ia două boluri pentru mixer și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Presară un praf de sare peste albușuri și unul peste gălbenușuri. Lasă albușurile să se odihnească 10 minute la temperatura camerei, pentru a se amesteca mai bine și a asigura reușita unei bezele ferme.

Reclamă

După scurgerea celor 10 minute, amestecă albușurile cu mixerul până când devin cristaline. Adaugă zahărul treptat, în timp ce amesteci energic. Te oprești când obții o bezea fermă.

Amestecă gălbenușurile cu sarea pentru a le intensifica culoarea. Adaugă uleiul peste ele și omogenizează cu atenție compoziția pentru a nu o transforma în maioneză.

Cu ajutorul unei spatule, amestecă bezeaua de albușuri cu gălbenușurile amestecate cu ulei. Trece făina prin sită și adaugă treptat 200 gr în compoziția de mai sus.

Reclamă

Cum montezi și coci prăjitura Zebra

Împarte compoziția pentru prăjitură în două părți egale. Într-o parte adaugă pudra de cacao și esența de rom. În a doua parte, adaugă cele 25 gr de făină rămase și esența de vanilie. Omogenizează ușor cele două compoziții, apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune hârtie de copt într-o formă rotundă cu diametrul de 30 cm sau într-o tavă clasică cu laturile de 20/30 cm. Folosește 2 linguri pentru a distribui compozițiile în forma de copt.

La mijlocul formei de copt, pune două linguri din compoziția simplă. Peste aceasta adaugă două linguri din compoziția cu cacao. Din nou, pune două linguri din compoziția simplă, deasupra celei cu cacao. Continuă așa, alternând cele două compoziții și punându-le una peste alta, până când le termini.

Trântește apoi ușor tava de masă pentru a se nivela compozițiile și pune-o în cuptorul încălzit. Coace prăjitura Zebra pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-o să se răcească în tavă, apoi transfer-o pe un platou și o porționezi frumos.

Iar dacă dorești să folosești prăjitura pe post de blat de tort, încearcă rețeta de tort cu ciocolata alba  si blat zebrat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×