Blatul prăjiturii iese pufos, ca un burete, iar copt în formă rotundă poate fi folosit și ca blat de tort. Nu ai nevoie de ingrediente multe pentru a prepara o astfel de prăjitură, iar montarea ei sub în această formă se face extrem de simplu. După coacere poți decora prăjitura cu zahăr pudră sau o poți glazura cu ciocolată. Însă, va arăta frumos și simplă pentru a se observa dungile care o fac să fie atât de specială.
Vezi aici cum se prepară și rețeta de chec simplu și economic, marmorat cu pudră de cacao, iar mai jos, îți oferim lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru rețetă de prăjitură marmorată.
Prăjitura Zebra – Ingrediente
- 4 ouă de mărime medie
- 150 gr de zahăr
- 100 ml de ulei
- 225 gr de făină
- 20 gr de cacao
- 2 lingurițe esență de rom
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1 praf sare.
Rețetă de prăjitură marmorată – Mod de preparare
Ia două boluri pentru mixer și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Presară un praf de sare peste albușuri și unul peste gălbenușuri. Lasă albușurile să se odihnească 10 minute la temperatura camerei, pentru a se amesteca mai bine și a asigura reușita unei bezele ferme.
După scurgerea celor 10 minute, amestecă albușurile cu mixerul până când devin cristaline. Adaugă zahărul treptat, în timp ce amesteci energic. Te oprești când obții o bezea fermă.
Amestecă gălbenușurile cu sarea pentru a le intensifica culoarea. Adaugă uleiul peste ele și omogenizează cu atenție compoziția pentru a nu o transforma în maioneză.
Cu ajutorul unei spatule, amestecă bezeaua de albușuri cu gălbenușurile amestecate cu ulei. Trece făina prin sită și adaugă treptat 200 gr în compoziția de mai sus.