Reclamă

Tort cu ciocolată și piersici din compot, perfect pentru momente speciale

Dacă nu mai știi ce rețetă de tort să prepari pentru momentele speciale petrecute alături de familie, îți oferim o rețetă de tort cu ciocolată și piersici din compot. Se pregătește foarte simplu și ușor, din ingrediente comune oricărei rețete de tort.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 17 august 2023, 6:34

Crema de ciocolată se combină armonios cu piersicile din compot, atât din punct de vedere al gustului, cât și al aspectului. Contrastul de culori este cuceritor, iar blaturile tortului sunt răcoroase deoarece sunt însiropate cu siropul de la compot.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Torturile cu fructe se numără vara printre cele mai des preparate deserturi pentru că sunt gustoase și spectaculoase. În celelalte anotimpuri se pot prepara astfel de rețete, folosind fructe congelate sau din compot. Descoperă aici și o rețetă de tort cu cremă de ciocolată și ananas din compot.

În continuare, poți urmări rețeta detaliată a tortului cu ciocolată și piersici din compot.

Tort cu ciocolată și piersici din compot – Ingrediente

Rețeta tortului se compune din trei elemente: blatul de tort, crema de ciocolată cu piersici din compot și glazura de ciocolată. Împarte lista de ingrediente în funcție de aceste elemente.

Reclamă

Pentru blat cu diametrul de 24 cm:

  • 6 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 150 gr făină
  • 50 gr amidon alimentar
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • un praf de sare.

Pentru crema de ciocolată:

  • 300 gr ciocolată cu lapte
  • 300 gr frișcă lichidă
  • 50 gr unt
  • 1 linguriță cu esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 900 gr compot de piersici decojite.
Reclamă

Pentru glazură:

  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 100 ml frișcă lichidă.

Tort cu ciocolată și piersici – Mod de preparare

Primul pas constă în prepararea blatului de tort. Acesta are nevoie și de un timp de relaxare după răcire, pentru a-l putea secționa perfect. Recomandat ar fi să-l prepari cu o zi înainte.

Cum prepari blat simplu de tort

Procedează ca la rețeta clasică de pandișpan și începe cu separarea albușurilor de gălbenușuri. Peste albușuri presară și puțină sare. Apoi, amestecă-le folosind mixerul sau un tel, până când devin spumoase. Adaugă treptat zahărul și amestecă continuu, până când obții o bezea fermă.

Înlătură mixerul sau telul și folosește în continuare o spatulă. Adaugă peste bezea gălbenușurile și esența, amestecând ușor cu spatula. Apoi, încorporează făina trecută prin sită împreună cu amidonul, folosind aceleași mișcări delicate pentru a se menține compoziția aerată.

Întinde compoziția pentru blatul de tort în forma tapetată cu hârtie de copt. Pune forma în cuptor și coace blatul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l apoi la răcit.

Cum prepari crema pentru tort cu ciocolată și piersici

Pune frișca lichidă într-o crăticioară, la încălzit. Încălzește-o până când devine fierbinte, dar fără a atinge punctul de fierbere, în caz contrat își va pierde proprietățile. Dă cratița deoparte de pe foc și adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici. Adaugă și un praf de sare, esența și untul și amestecă energic până când ciocolata și untul se topesc, iar crema este omogenă. Las-o să se răcească la temperatura camerei, apoi pune crăticioara în frigider.

Când este bine răcită, introdu mixerul în cremă și amestecă până când capătă volum și cremozitate.

Cum montezi tortul

După răcire și relaxare secționează blatul de tort în două părți aproximativ egale. Însiroipează ambele părți de blat cu siropul scurs de la compotul de piersici. Așază prima parte de blat pe platoul de tort.

Împarte crema de ciocolată în două părți. Întinde jumătate din prima parte de cremă peste blatul de pe platou. Așază felii de piersici peste ea și întinde peste ele a doua jumătate din cantitatea de cremă.

Adaugă a doua parte de blat și preseaz-o ușor peste cremă. Apoi îmbracă tortul de jur împrejur și deasupra cu a doua parte de cremă. Oprește 3-4 linguri de cremă și pentru decor.

Pune deliciosul tort cu ciocolată și piersici din compot în frigider pentru aproximativ o oră. Înainte de a-l scoate, prepară glazura de ciocolată.

Topește ciocolata în frișca încălzită, cum ai procedat și pentru cremă. Amestecă energic pentru omogenizare. Întinde glazura de ciocolată fierbinte deasupra tortului și las-o să se prelingă și pe laterale.

Lasă glazura să devină fermă, apoi decorează tortul cu felii de piersici și crema oprită.

Colaj de poze cu pașii de preparare a tortului
Piersicile din compot se folosesc atât în cremă cât și la decor / Profimedia Images

Pune tortul la rece pentru 2-3 ore pentru a se secționa uniform, îar pentru data viitoare când mai vrei să prepari un tort, îți recomandăm rețeta de tort Doboș.

Tort cu ciocolată și piersici din compot, pe un platou verde
Tortul se decortează cu cremă de ciocolată și cu felii de piersici / Profimedia Images
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×