Home // Lifestyle // Rețete // Tort Raffaello. Un tort delicios cu aromă intensă de cocos
Tort Raffaello. Un tort delicios cu aromă intensă de cocos
Dacă adori nuca de cocos și aroma ei în deserturi, îți oferim rețeta mult îndrăgitului tort Raffaello. Prepară-l și tu și răsfață-ți familia cu gustul lui savuros. Vă veți bucura de un tort elegant și delicat, decorat cu celebrele bomboane Raffaello.
Tortul Raffaello este specific sărbătorilor de iarnă, dar și diferitelor evenimente importante / Shutterstock
Acest tort se prepară, de obicei, cu ocazia sărbătorilor de iarnă pentru că este alb și imaculat ca zăpada. Însă este potrivit pentru orice moment festiv, dar și pentru weekend-urile petrecute cu familia și prietenii. Combinația dintre nuca de cocos, crema de mascarpone cu frișcă și migdalele din bomboanele de cocos este una divină. Cucerește într-o secundă pe oricine adoră gustul dulce, dar și aromat.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Dacă timpul îți permite, poți prepara în casă și celebrele bomboane Raffaello, a căror rețetă poți să o descoperi aici.
Mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării tortului.
Tort Raffaello – Ingrediente
Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare decât a unui tort clasic, nu sunt ingrediente complexe, ci din cele comune unei rețete de desert.
Începe cu prepararea blatului, așa cum e recomandat să procedezi în cazul oricărei alte rețete de tort. În timp ce blatul se coace și apoi se răcește, prepari siropul și crema.
Cum prepari blat de tort cu nucă de cocos
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi separă albușurile de gălbenușuri. Pune gălbenușurile deoparte pentru cremă, iar peste albușuri presară puțină sare.
Bate albușurile spumă, apoi adaugă treptat zahărul, în timp ce le bați energic cu mixerul. După ce obții o bezea fermă, îndepărtezi mixerul și folosești o spatulă.
Încorporează în bezeaua de albușuri mai întâi făina, apoi nuca de cocos, adăugate treptat. Amestecă încet cu spatula, folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a nu se lăsa bezeaua. Adaugă și vanilia.
Pune hârtie de copt într-o formă de copt cu diametrul de 25 cm și întinde compoziția pentru blat în ea. Nivelează-i suprafața uniform.
Coace blatul de tort pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius
Pentru a prepara siropul, fierbe apa cu zahărul până la topirea acestuia și lasă siropul să se răcorească. Adaugă lichiorul de cocos și amestecă pentru a se distribui uniform.
Cum prepari crema pentru tort Raffaello
Amestecăm gălbenușurile bine cu un praf de sare și zahărul, apoi adaugă amidonul și laptele rece. Fierbe compoziția pe baie de aburi, amestecând continuu, până când se îngroașă ca o budincă.
Adaugă vanilia și lasă crema să se răcească, apoi o amesteci cu mascarponele. Bate frișca până când capătă consistență și adaug-o în cremă. Adaugă și nuca de cocos și omogenizează bine crema. Descoperă și o rețetă mai simplă de cremă de mascarpone cu nucă de cocos.
Cum montezi și decorezi tortul
Secționează blatul răcit în două părți și însiropează-le.
Împarte crema în două părți. Pune o parte între secțiunile de blat, iar cu a doua parte decorează tortul deasupra și de jur împrejur.
Presară nucă de cocos peste tort și decorează-l cu bomboane Raffaello pe care le găsești în orice magazin de dulciuri sau le poți prepara acasă.
Adaugă și și fulgi de migdale pentru un plus de gust și aspect. Pune deliciosul tort Raffaello la rece pentru 2-3 ore, apoi îl poți porționa.
Familia și prietenii se vor răsfăța cu gustul lui delicios și aroma inconfundabilă de nucă de cocos.