Poți opta pentru a prepara un singur blat de tort, pe care să-l secționezi în 4-5 părți, dar le poți prepara și separat. Rețeta pentru blaturi se prepară asemănător cu rețeta pentru turta dulce la tavă. Totuși, recomandarea noastră este să prepari blaturile separat. Textura turtei dulce este ușor sfărâmicioasă în interior, iar secționând blatul, există riscul să se transforme în firimituri.
Blaturile de turtă dulce sunt ușor umede și foarte aromate, de aceea nu mai necesită însiropare. Se vor hidrata și de la crema adăugată. Descoperă și rețeta de turtă dulce la tavă, simplă și delicioasă.
În rândurile ce urmează îți oferim rețeta detaliată pentru un tort delicios și spectaculos, specific sărbătorilor de iarnă.
Tort cu blaturi de turtă dulce – Ingrediente
Împarte de la început ingredientele pentru fiecare blat de tort, pentru a le prepara separat. Poți coace câte două sau trei blaturi odată, în tăvi cu diametrul de 24 cm.
Ingrediente pentru un blat:
- 1 ou
- 50 gr zahăr
- 150 gr miere
- 750 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr făină
- 10 gr cacao
- 1 lingură de smântână sau iaurt cremos
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță cu amestec de condimente pentru turtă dulce
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 1/4 linguriță cu praf de copt.
Pentru crema:
- 500 gr mascarpone
- 400 gr ciocolată albă
- 500 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
- 100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- un praf de sare.