Reclamă

Tort cu blaturi de turtă dulce. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Dacă vrei să te aventurezi mai mult în bucătărie preparând delicii pentru masa de Crăciun, trece pe listă și rețeta de tort cu blaturi de turtă dulce. Nu se prepară anevoios, iar rezultatul este și delicios, dar și spectaculos.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 19 decembrie 2023, 6:57

Poți opta pentru a prepara un singur blat de tort, pe care să-l secționezi în 4-5 părți, dar le poți prepara și separat. Rețeta pentru blaturi se prepară asemănător cu rețeta pentru turta dulce la tavă. Totuși, recomandarea noastră este să prepari blaturile separat. Textura turtei dulce este ușor sfărâmicioasă în interior, iar secționând blatul, există riscul să se transforme în firimituri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Blaturile de turtă dulce sunt ușor umede și foarte aromate, de aceea nu mai necesită însiropare. Se vor hidrata și de la crema adăugată. Descoperă și rețeta de turtă dulce la tavă, simplă și delicioasă.

În rândurile ce urmează îți oferim rețeta detaliată pentru un tort delicios și spectaculos, specific sărbătorilor de iarnă.

Tort cu blaturi de turtă dulce – Ingrediente

Împarte de la început ingredientele pentru fiecare blat de tort, pentru a le prepara separat. Poți coace câte două sau trei blaturi odată, în tăvi cu diametrul de 24 cm.

Reclamă

Ingrediente pentru un blat:

  • 1 ou
  • 50 gr zahăr
  • 150 gr miere
  • 750 gr unt cu 82% grăsime
  • 100 gr făină
  • 10 gr cacao
  • 1 lingură de smântână sau iaurt cremos
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță cu amestec de condimente pentru turtă dulce
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 1/4 linguriță cu praf de copt.

Pentru crema:

  • 500 gr mascarpone
  • 400 gr ciocolată albă
  • 500 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
  • 100 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • un praf de sare.
Reclamă

Pentru decor:

  • figurine de turtă dulce
  • merișoare confiate.

Tort cu blaturi de turtă dulce – Mod de preparare

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blaturile de turtă dulce, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, pregătește tăvile de copt, în care așezi hârtie pergament. Poți prepara o singură compoziție, apoi o împarți în 4-5 sau în numărul de blaturi pe care dorești să le aibă tortul.

Dacă nu ai preparat figurine de turtă dulce, le poți prepara și pe acestea pentru a folosi din ele la decorarea tortului. Descoperă și rețeta de turtă dulce decorată cu glazură Royal Icing.

Cum prepari blaturi de turtă dulce pentru tort

Separă albușul de gălbenuș în două boluri. Amestecă albușul până când devine spumos, după ce presari un praf de sare peste acesta. În alt bol, amestecă untul moale cu zahărul, până când devine cremos. Încorporează pe rând: gălbenușul, smântâna în care dizolvăm bicarbonatul și mierea amestecată cu amestecul de condimente pentru turtă dulce. Omogenizează bine compoziția după fiecare ingredient adăugat.

Trece prin sită făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Adaugă treptat acest amestec în compoziția de mai sus. Încorporează acest amestec în compoziția de mai sus. Adaugă și bezeaua și întinde compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt.

Pune tava în cuptor și coace blatul sau blaturile pentru 20-30 de minute la 180 de grade Celsius.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai blaturilor de tort
Blaturile de tort se pot coace câte 2-3 odată / Rețetepentrutoategusturile.ro

Cum prepari crema pentru tort cu blaturi de turtă dulce

Așază o crăticioară pe flacăra aragazului și pune 300 ml de smântână lichidă în ea, la încălzit. Las-o să se înfierbânte bine și adaugă ciocolata albă în ea. Amestecă intens pentru omogenizare. Lasă compoziția să se răcească, apoi încorporează în ea brânza mascarpone.

Smântâna pentru frișcă rămasă, amestec-o până când capătă consistență. Adaugă zahărul și amestecă intens până când devine fermă. Încorporează frișca în crema de mascarpone cu ciocolată albă, după răcirea acesteia. Nu uita să adaugi și un praf de sare pentru accentuarea gustului.

Întinde crema între blaturile de tort, dar și deasupra tortului și pune-l la frigider pentru cel puțin 8 ore. În acest interval de timp blaturile se vor hidrata și vei putea porționa tortul ușor. Decorează-l apoi cu figurine de turtă dulce.

Tot pentru sărbătorile de iarnă mai poți prepara și rețeta de tort cu blat de nuci și cremă de mascarpone.

Tort cu blaturi de turtă dulce porționat
Tortul se va porționa mult mai bine a doua zi / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×