Este varianta cea mai rapidă, iar turta dulce iese și gustoasă și pufoasă, dar și foarte aromată. Iar glazura de ciocolată îi va desăvârși gustul și aspectul. Poți prepara turta dulce în tavă de chec, în tavă dreptunghiulară sau în tavă rotundă. Indiferent de opțiune, prăjitura va arăta spectaculos.
Urmărește mai jos rețeta completă pentru a o prepara și tu cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Turtă dulce la tavă – Ingrediente
- 3 ouă de mărime medie
- 100 gr de zahăr
- 200 gr de miere
- 150 gr de unt cu 82% grăsime
- 200 gr de făină
- 20 gr de pudră de cacao
- 2 linguri de smântână sau iaurt cremos
- 1/4 linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 2 lingurițe cu amestec de condimente pentru turtă dulce
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 1 linguriță cu praf de copt
- 200 gr de ciocolată amăruie
- 100 gr de smântână pentru frișcă
- nuci și migdale pentru decor.
Turtă dulce la tavă – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor și a ustensilelor necesare, pe care îți recomandăm să le aduci de la început pe masa de lucru. Îți va fi mai ușor să amesteci ingredientele avându-le la îndemână, decât dacă trebuie să le cauți în timp ce ai început procesul de amestecare a acestora.
Al doilea pas pentru prepararea prăjiturii constă în pornirea cuptorului la o temperatură de 180 de grade Celsius. În timp ce tu amesteci ingredientele, cuptorul va fi încălzit pentru a putea introduce tava cu aluatul în el.
Cum prepari aluatul pentru tura dulce
Pune untul moale într-un bol și adaugă zahărul peste el. Amestecă untul cu zahărul până când cristalele de zahăr nu se mai simt, iar compoziția devine cremoasă. Pentru a pute amesteca bine untul cu zahărul, este necesar să scoți untul din frigider cu 15-20 de minute înainte.