Reclamă

Ștrudel cu vișine. Desert simplu și delicios, cu gust dulce-acrișor

Dacă vrei să profiți din plin de sezonul vișinelor coapte, nu ezita să le incluzi în diferite rețete de deserturi. Începe cu o rețetă simplă, dar delicioasă de ștrudel cu vișine. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și nu vei petrece nici timp îndelungat pentru prepararea lui.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 11 iulie 2023, 6:42

Tot ce trebuie să faci este să frămânți un aluat clasic din puține ingrediente și să îndepărtezi sâmburii vișinelor. Dacă nu ai timp pentru prepararea aluatului, poți folosi un aluat clasic de foietaj. Îl găsești în toate magazinele alimentare, este accesibil și este perfect pentru astfel de deserturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În momentul în care vei dispune de mai mult timp și vrei să te aventurezi mai mult în bucătărie, poți prepara și aluatul foietaj în casă. Poți pregăti o cantitate mai mare, pe care ulterior o vei congela. Așa te vei bucura și cu altă ocazie de un aluat gustos și sănătos, preparat în casă.

Descoperă aici rețeta aluatului foietaj preparat în casă, iar mai jos, îți oferim rețeta ștrudelului cu vișine și gust dulce-acrișor.

Ștrudel cu vișine – Ingrediente

Pentru acest desert delicios, ai nevoie de câteva ingrediente pentru prepararea aluatului și de alte câteva ingrediente pentru umplutură. Vezi mai jos care sunt acestea.

Reclamă

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 gr făină
  • 120 ml apă
  • 60 gr unt cu peste 80% grăsime
  • 1 linguriță de oțet
  • un vârf de linguriță cu sare
  • 100 gr de unt topit.

Pentru umplutură:

  • 750 gr vișine fără sâmburi
  • 150 gr zahăr
  • 25 gr amidon alimentar.
Reclamă

Ștrudel cu vișine – Mod de preparare

Pentru că aluatul constituie baza desertului, începe cu prepararea acestuia. Odată frământat, îl lași să se relaxeze la rece și pregătești vișinele.

Cum prepari aluat fraged pentru ștrudel

Amestecă făina cu sarea și trece amestecul prin sită, într-un bol de frământare. Adaugă untul rece, tăiat în cuburi sau dat pe răzătoare. Adaugă și oțetul. Apoi frământă untul cu făina, folosind vârfurile degetelor, până când obții niște firimituri.

Picură câte puțină apă în timp ce frămânți rapid aluatul. Te oprești din a adăuga apă când devine compact. Pune aluatul fraged într-o pungă de plastic și lasă-l la frigider pentru 4-5 ore sau de pe o zi pe alta.

Înainte de a scoate aluatul de la rece, pregătește vișinele. Clătește vișinele cu apă rece, îndepărtează-le sâmburii și pune-le într-un bol. Adaugă zahărul peste ele și amestecă-le. Lasă-le la rece până când se formează sirop, apoi adaugă amidonul alimentar. Acesta se va hidrata și va absorbi siropul format.

Descoperă aici și o rețetă de prăjitură cu vișine și iaurt.

Cum modelezi și coci deliciosul ștrudel cu vișine

Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Scoate aluatul pe masa presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului, întinde aluatul într-o foaie subțire. Unge 2/3 din suprafața foii de aluat cu jumătate din cantitatea de unt topit. Apoi, împachetează aluatul în trei, așa cum ai proceda cu o coală de hârtie. Îndoaie partea de aluat neunsă peste cea unsă, aducând-o la jumătatea acesteia. Apoi, îndoaie aluatul de la celălalt capăt peste cele două părți.

Trece cu sucitorul peste pachetul de aluat și întinde-l din nou într-o foaie mai subțire. Unge din nou foaia de aluat cu restul de unt topit. Adaugă vișinele cu sosul de amidon la unul din capete. Rulează aluatul cu sosul de vișine la interior și așază-l în tava cuptorului, pe hârtie de copt.

Femeie pregătind ștrudelul cu vișine
Aluatul se presează bine la capete pentru a nu ieși vișinele din el / Shutterstock

Pune tava în cuptorul încălzit și coace deliciosul ștrudel cu vișine pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, lasă-l să se răcească, presară zahăr pudră peste el și îl poți porționa. Cei dragi vor fi încântați de acest desert simplu, dar delicios.

Patru bucăți de ștrudel cu vișine alături de vișine proaspete
Ștrudelul se porționează mai bine după răcire / Shutterstock

Iar pentru data următoare când mai dorești să prepari un desert cu vișine, poți încerca rețeta de prăjitură cu vișine și cacao.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×