Dacă nu dorești să combini cireșele cu scorțișoara, poți folosi vanilia. Este aroma care se potrivește perfect cu toate fructele. Cât despre aluat, îl poți prepara cu ușurință în casă.
Nu necesită ingrediente multe și nici timp îndelungat de frământare, însă necesită un timp de odihnă la rece pentru a deveni mai elastic și ușor de modelat. Îl poți prepara cu o seară înaite și să îl lași la frigider până a doua zi. Atunci când nu ai timp de frământat aluat, poți opta și pentru aluatul foietaj din comerț. Este foarte accesibil și îl găsești în orice magazin alimentar.
Îți oferim mai jos rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pași de urmat, pentru unul dintre cele mai simple deserturi de vară.
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestui desert de două tipuri de ingrediente: pentru aluatul fraged și umplutura ștrudelului.
Pentru aluat:
- 250 gr făină
- 120 ml apă
- 60 gr unt cu peste 80% grăsime
- 1 linguriță de oțet
- un vârf de linguriță cu sare
- 25 gr unt topit pentru uns aluatul.
Pentru umplutură:
- 350 gr cireșe fără sâmburi
- 2 linguri cu zahăr brun
- 1 linguriță cu scorțișoară și anason stelat
- 1-2 linguri de unt topit
- zahăr pudră pentru decor.