Reclamă

Ștrudel cu cireșe și scorțișoară. Desert simplu și delicios, de vară

Dacă adori cireșele în deserturi și ești în căutarea unei dulce simplu și delicios, prepară rețeta de ștrudel cu cireșe și scorțișoară. Aroma cireșelor combinată cu scorțișoara fac din ștrudel un desert mai gustos și mai interesant.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 1 iunie 2023, 6:16 / Actualizat: 1 iunie 2023, 22:21

Dacă nu dorești să combini cireșele cu scorțișoara, poți folosi vanilia. Este aroma care se potrivește perfect cu toate fructele. Cât despre aluat, îl poți prepara cu ușurință în casă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu necesită ingrediente multe și nici timp îndelungat de frământare, însă necesită un timp de odihnă la rece pentru a deveni mai elastic și ușor de modelat. Îl poți prepara cu o seară înaite și să îl lași la frigider până a doua zi. Atunci când nu ai timp de frământat aluat, poți opta și pentru aluatul foietaj din comerț. Este foarte accesibil și îl găsești în orice magazin alimentar.

Îți oferim mai jos rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pași de urmat, pentru unul dintre cele mai simple deserturi de vară.

Ștrudel cu cireșe și scorțișoară – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea acestui desert de două tipuri de ingrediente: pentru aluatul fraged și umplutura ștrudelului.

Reclamă

Pentru aluat:

  • 250 gr făină
  • 120 ml apă
  • 60 gr unt cu peste 80% grăsime
  • 1 linguriță de oțet
  • un vârf de linguriță cu sare
  • 25 gr unt topit pentru uns aluatul.

Pentru umplutură:

  • 350 gr cireșe fără sâmburi
  • 2 linguri cu zahăr brun
  • 1 linguriță cu scorțișoară și anason stelat
  • 1-2 linguri de unt topit
  • zahăr pudră pentru decor.
Reclamă

Ștrudel cu cireșe și scorțișoară – Mod de preparare

Dacă optezi pentru prepararea aluatului în casă, fie îl prepari de seara, fie îți programezi timpul în așa fel încât să poți lăsa aluatul la rece timp de 4-5 ore.

Cum prepari aluat fraged pentru ștrudel

Trece făina prin sită într-un bol încăpător și amestec-o cu sarea. Apoi, adaugă untul rece, tăiat în cuburi și oțetul. Cu o furculiță sau cu vârfurile degetelor frământă untul cu făina până când obții niște firimituri.

Toarnă câte puțină apă și continuă să frămânți aluatul până când devine compact. Dacă consideri că e nevoie, mai poți frământa aluatul și pe masa presărată cu făină.

Împachetează aluatul fraged într-o folie de prospețime și pune-l la frigider pentru 4-5 ore sau de pe o zi pe alta.

Înainte de a scoate aluatul de la rece, pregătește cireșele. Clătește-le bine cu apă rece, îndepărtează-le sâmburii și pune-le într-o sită la scurs.

Descoperă aici și o rețetă de prăjitură cu cireșe și iaurt.

Cum formezi și coci deliciosul ștrudel cu cireșe și scorțișoară

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Scoate aluatul de la rece și pune-l pe masa presărată cu făină. Întinde-l cu sucitorul într-o foaie subțire. Unge 2/3 din suprafața foii de aluat cu jumătate din cantitatea de unt topit și împachetează aluatul în trei. Începe cu partea neunsă, pe care o aduci peste 1/2 din partea de aluat unsă. Peste aceasta, aduci marginea de aluat unsă. Procedezi așa cum ai împacheta o coală de hârtie în trei.

Trece cu sucitorul peste aluatul împachetat și mai întinde-l odată într-o foaie mai subțire. Unge foaia de aluat cu restul de unt topit. Presară peste unt zahăr brun și scorțișoara, apoi adaugă cireșele.

Rulează aluatul cu cireșele la interior și așază-l în tava cuptorului.

Femeie rulând aluatul cu cireșe în interior
Scorțișoara se combină într-un mod armonios cu aroma cireșelor / Shutterstock

Pune tava în cuptor și coace deliciosul ștrudel cu cireșe și scorțișoară pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească bine după coacere, apoi presară zahăr pudră peste el și îl poți porționa.

Trei porții de ștrudel cu cireșe și scorțișoară, alături de cireșe proaspete
Ștrudelul se porționează după răcirea completă / Shutterstock

Poți servi ștrudelul simplu, cu sos de vanilie sau cu înghețată de vanilie. Îți oferim în acest scop și o rețetă de înghețată de vanilie, cremoasă și aromată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×