Cireșele sunt fructele care se combină armonios cu diferite aluaturi pentru prăjituri. Pe lângă gust și aspect plăcut, acestea oferă deserturilor și un plus de umiditate, ca și când ar fi ușor însiropate.
Iar iaurtul adăugat în aluat, oferă acestuia o textură densă și cremoasă. Așadar, o combinație de ingrediente perfecte pentru un desert delicios, dar și răcoros. Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un desert delicios și spectaculos cu cireșe.
Prăjitură cu cireșe și iaurt – Ingrediente
Ingredientele sunt calculate pentru o formă pătrată de copt cu latura de 20 cm.
- 4 ouă
- 125 gr zahăr
- coaja răzuită de la o lămâie
- 150 gr iaurt cremos
- 150 ml ulei
- 250 gr făină
- 5 gr praf de copt
- un praf sare
- 250 gr cireșe, fără sâmburi
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
- puțin ulei și făină pentru tapetat tava.
Rețetă de prăjitură cu cireșe și iaurt – Mod de preparare
Începe cu pregătirea cireșelor pe care le speli bine și le pui într-o sită la scurs. După scurgere, le îndepărtezi sâmburii și le pui din nou în sită până când pregătești aluatul cu iaurt.
Cum prepari aluatul cu iaurt pentru prăjituri cu fructe
Mai întâi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a avea timp să se încălzească. Astfel vei reduce din timpul de coacere al prăjiturii.