Reclamă

Tartă deosebită cu prune și mere. Rețeta cu aluat rulat cu scorțișoară

Dacă ești în căutarea unei rețete de tartă cu fructe de sezon, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă deosebită cu prune și mere. Este deosebită ca și combinație a fructelor, dar și pentru că aluatul este rulat cu scorțișoară.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 5 septembrie 2023, 7:36

Combinația dintre aroma merelor și cea a prunelor sporește deliciul absolut al tartei. Însă aluatul rulat cu scorțișoară aduce un plus de eleganță tartei. Rețeta nu este deloc complicată. Aluatul de tartă se prepară după rețeta clasică de aluat fraged. Însă, se unge cu unt, se presară cu scorțișoară și zahăr brun și se rulează. Scorțișoara este nelipsită din deserturile cu mere și din cele cu prune. Este aroma cea mai potrivită acestor fructe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și un articol despre beneficiile consumului de scorțișoară. De ce e recomandat să ai acest condiment în bucătărie. Iar în continuare te invităm să urmărești lista de ingrediente și modul de preparare al delicioasei tarte.

Tartă deosebită cu prune și mere – Ingrediente

Și această tartă, precum și tartele clasice, conține doar două elemente: aluatul pentru tartă și umplutura. Separă ingredientele de la început pe masa de lucru, în funcție de cele două elemente.

Pentru aluat rulat cu scorțișoară:

  • 350 gr făină;
  • 1 praf sare;
  • 150 ml apă rece;
  • 50 ml ulei;
  • 125 gr unt;
  • 2 lingurițe scorțișoară;
  • 1 lingură zahăr brun;
  • 3 linguri făină.
Reclamă

Pentru umplutură:

  • 7-8 prune mari;
  • 2 mere;
  • 1 lingură cu fulgi de migdale;
  • 1 lingură cu fulgi de ovăz;
  • 1 linguriță cu scorțișoară;
  • 2-3 linguri de zahăr;
  • puțin suc de lămâie;
  • zahăr pudră pentru decor.

Tartă deosebită cu prune și mere – Mod de preparare

Reclamă

Vei începe cu pregătirea aluatului cu scorțișoară. Acesta se prepară asemănător cu aluatul pentru celebrele rulouri cu scorțișoară( cinnamon rolls). După ce l-ai pregătit și l-ai rulat cu scorțișoară în interior, este necesar să stea o perioadă la rece. Astfel se va putea secționa perfect în rondele.

Cum prepari aluatul rulat cu scorțișoară

Ia un bol încăpător și pune în el făina trecută prin sită. Adaugă sarea și amestec-o prin făină. Creează un loc mai adânc la mijlocul făinii și toarnă acolo câte puțin ulei și puțină apă rece, în timp ce amesteci intens. Frământă aluatul până când devine omogen.

Apoi, întinde aluatul cu sucitorul, pe masa presărată cu făină, într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 5-6 mm grosime. Unge foaia de aluat cu unt moale și presară peste unt pudra de scorțișoară amestecată cu zahărul brun.

Rulează strâns și împachetează ruloul într-o folie de prospețime. Pune-l la rece pentru aproximativ o oră.

Între timp, pregătește forma de copt și ingredientele pentru umplutură. Unge cu unt o formă de tartă cu diametrul de 25-26 cm.

Curăță merele de coajă și de cotoare, taie-le în felii mai subțiri și stropește-le cu suc de lămâie pentru a nu oxida. Clătește bine prunele cu apă rece și secționează-le în sferturi. Îndepărtează sâmburii. Cu ajutorul robotului mărunțește fulgii de migdale și pe cei de ovăz.

Cum montezi și coci delicioasa tartă deosebită cu prune și mere

După ce ai toate ingredientele pregătite, iar aluatul s-a relaxat suficient la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. La baza formei de copt presară un strat din amestecul de fulgi de ovăz cu fulgi de migdale. Amestecă merele cu restul de fulgi și cu puțin zahăr.

Adaugă sferturile de prune peste stratul de migdale și fulgi de ovăz. Presară pudră de scorțișoară peste ele. Adaugă merele peste prune, iar peste mere așază frumos felii rotunde secționate din aluatul rulat cu scorțișoară.

Femeie așezând felii rotunde de aluat rulat cu scorțișoară în forma de tartă
Aluatul rulat cu scorțișoară oferă tartei un aspect elegant / Profimedia Images

Introdu forma de copt în cuptor și coace tarta cu prune și mere pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.

După răcire, presară peste ea zahăr pudră cu aromă de vanilie și porționeaz-o frumos.

Tartă deosebită cu prune și mere porționată într-un bol
Tarta se porționează mai bine după ce se mai răcește / Profimedia Images

Și pentru că este sezonul prunelor, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de pandișpan cu prune și bezea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×