Combinația dintre aroma merelor și cea a prunelor sporește deliciul absolut al tartei. Însă aluatul rulat cu scorțișoară aduce un plus de eleganță tartei. Rețeta nu este deloc complicată. Aluatul de tartă se prepară după rețeta clasică de aluat fraged. Însă, se unge cu unt, se presară cu scorțișoară și zahăr brun și se rulează. Scorțișoara este nelipsită din deserturile cu mere și din cele cu prune. Este aroma cea mai potrivită acestor fructe.
Descoperă și un articol despre beneficiile consumului de scorțișoară. De ce e recomandat să ai acest condiment în bucătărie. Iar în continuare te invităm să urmărești lista de ingrediente și modul de preparare al delicioasei tarte.
Tartă deosebită cu prune și mere – Ingrediente
Și această tartă, precum și tartele clasice, conține doar două elemente: aluatul pentru tartă și umplutura. Separă ingredientele de la început pe masa de lucru, în funcție de cele două elemente.
Pentru aluat rulat cu scorțișoară:
- 350 gr făină;
- 1 praf sare;
- 150 ml apă rece;
- 50 ml ulei;
- 125 gr unt;
- 2 lingurițe scorțișoară;
- 1 lingură zahăr brun;
- 3 linguri făină.
Pentru umplutură:
- 7-8 prune mari;
- 2 mere;
- 1 lingură cu fulgi de migdale;
- 1 lingură cu fulgi de ovăz;
- 1 linguriță cu scorțișoară;
- 2-3 linguri de zahăr;
- puțin suc de lămâie;
- zahăr pudră pentru decor.