Reclamă

Galette cu piersici și fulgi de migdale. Desert delicios, de sezon

Galette cu piersici și fulgi de migdale este un desert rustic și elegant, perfect pentru a savura fructele de sezon într-o formă simplă și rafinată. Este o tartă franțuzească, ce îmbină un aluat fraged și crocant cu umplutura dulce și suculentă de piersici. Aspectul său rustic oferă un farmec aparte, fiind ideal pentru orice ocazie, de la mesele de vară în familie până la deserturi sofisticate pentru invitați.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 26 iunie 2024, 7:05

Aluatul din făină, unt, zahăr și un strop de sare, este ușor de preparat. Are o textură ușor sfărâmicioasă, datorită untului rece încorporat. Acesta înconjoară umplutura de piersici proaspete, tăiate felii subțiri și amestecate cu zahăr, esență de vanilie și, opțional, scorțișoară, oferindu-i un gust bogat și aromat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Piersicile se caramelizează ușor în timpul coacerii, eliberându-și sucurile și creând o umplutură delicioasă și parfumată. Marginea aluatului, unsă cu ou bătut și presărată cu zahăr brun, capătă o nuanță aurie atrăgătoare după coacere. Această crustă crocantă contrastează perfect cu piersicile moi și suculente din interior.

Fulgii de migdale, adăugați ulterior, aduc un plus de culoare și efect crocant. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o astfel de tartă cu fructe de sezon.

Galette cu piersici și fulgi de migdale – Ingrediente

Chiar dacă desertul conține două elemente, aluatul și umplutura, ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile, după cum poți constata mai jos.

Reclamă

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 100 g unt rece tăiat cubulețe
  • 2-3 linguri apă rece
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 linguriță sare.

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4-5 piersici, tăiate felii subțiri
  • 50 g zahăr
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1/2 linguriță scorțișoară (opțional).
Reclamă

Pentru uns și decor:

  • 1 ou
  • zahăr brun
  • fulgi de migdale.

Galette cu piersici și fulgi de migdale – Mod de preparare

Vei începe cu prepararea aluatului, care necesită și un timp de relaxare la rece, după frământare. În acest interval de timp vei pregăti și piersicile.

Cum prepari aluatul pentru galette

Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul și sarea. Adaugă untul rece și amestecă cu vârfurile degetelor până când amestecul devine nisipos.

Potrivește textura aluatului, adăugând treptat apă rece, și amestecă până când aluatul se adună într-o bilă. Înfășoară bila de aluat în folie de plastic și pune-o la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Pentru a prepara umplutura, amestecă feliile de piersici cu zahărul, amidonul de porumb, esența de vanilie și scorțișoara, în cazul în care decizi să o folosești.

Lasă amestecul să stea timp de 10 minute pentru a permite piersicilor să își lase sucul. Descoperă și cum să prepari la tine acasă crema frangipane, cea mai delicioasă umplutură pentru tarte.

Cum formezi și coci galette cu piersici și fulgi de migdale

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Întinde aluatul pe o suprafață ușor înfăinată într-o foaie circulară de aproximativ 30 cm în diametru.

Transferă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Așază amestecul de piersici în centrul aluatului, lăsând o margine de aproximativ 5 cm liberă.

Împăturește marginile aluatului peste umplutură, lăsând centrul deschis. Apoi, unge marginile aluatului cu oul bătut și presară zahăr brun pe deasupra.

Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace tarta timp de 35-40 de minute sau până când aluatul este auriu și umplutura clocotește. În ultimele 5-6 minute, adaugă și fulgii de migdale pe deasupra.

Galette cu piersici și fulgi de migdale
Fulgii de migdale aduc un plus de efect crocant și aspect plăcut, tartei / Shutterstock

Servește tarta caldă, cu o cupă de înghețată deasupra sau rece, cu o cupă de frișcă. Este delicioasă și simplă.

Tot din bucătăria franțuzească mai poți încerca și rețeta delicioaselor Canelles de Bordeaux.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie în rochie albă, cu coroniță de flori pe cap, pe un câmp
Horoscop
3 zodii atrag norocul de partea lor înainte ca primăvara să se încheie. Nativii de mai jos sunt printre favoriții astrelor
3 zodii atrag norocul de partea lor înainte ca primăvara să se încheie. Până la finalul acestui anotimp, nativii de mai jos se vor bucura de oportunități sporite. Primăvara anului 2025 este în plină...
2
O fată care s-a pozat între crengile înflorite ale unui copac
Horoscop
3 zodii pot începe să privească cu încredere spre viitor dupa 15 aprilie 2025. Nativi care merită din plin să fie răsplătiți
3 zodii pot începe să privească cu încredere spre viitor dupa 15 aprilie 2025. Universul le transmite subtil că ce e mai bun abia acum urmează. Sunt favoriții astrelor. Trei zodii simt cum o...
3
Familie cu un copil, zâmbitori, cu urechi de iepure pe cap și un coș cu ouă
Timp liber
Tradiții și obiceiuri în Săptămâna Mare. Ce ai voie să faci și ce nu
Săptămâna Mare, cunoscută și ca Săptămâna Patimilor, este perioada dintre Duminica Floriilor și Sărbătoarea Paștelui și are o însemnătate deosebită în calendarul creștin. Ai mai jos o listă cu tradiții și obiceiuri în Săptămâna...
4
Prințesa Leonor, comandant al unei nave
Divertisment
Imagini cu Prințesa Leonor a Spaniei în costum de baie. Moștenitoarea tronului a fost fotografiată pe o plajă din Uruguay
Imagini cu Prințesa Leonor a Spaniei în costum de baie au fost făcute publice de revista spaniolă Diez Minutos. Pozele inedite cu moștenitoarea tronului sunt primele de acest fel care au apărut în presă,...
5
Hilaria Baldwin în timp ce împinge un cărucior
Divertisment
Vedeta care și-a făcut o intervenție la bust după ce a adus pe lume șapte copii: „Corpul meu nu-mi mai aparținea”
Ea este vedeta care și-a făcut o intervenție la bust după ce a adus pe lume șapte copii. Diva a declarat că nu se mai simțea bine în pielea sa. Soția unui celebru actor...
PARTENERI
×