Reclamă

Galette cu piersici și fulgi de migdale. Desert delicios, de sezon

Galette cu piersici și fulgi de migdale este un desert rustic și elegant, perfect pentru a savura fructele de sezon într-o formă simplă și rafinată. Este o tartă franțuzească, ce îmbină un aluat fraged și crocant cu umplutura dulce și suculentă de piersici. Aspectul său rustic oferă un farmec aparte, fiind ideal pentru orice ocazie, de la mesele de vară în familie până la deserturi sofisticate pentru invitați.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 26 iunie 2024, 7:05

Aluatul din făină, unt, zahăr și un strop de sare, este ușor de preparat. Are o textură ușor sfărâmicioasă, datorită untului rece încorporat. Acesta înconjoară umplutura de piersici proaspete, tăiate felii subțiri și amestecate cu zahăr, esență de vanilie și, opțional, scorțișoară, oferindu-i un gust bogat și aromat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Piersicile se caramelizează ușor în timpul coacerii, eliberându-și sucurile și creând o umplutură delicioasă și parfumată. Marginea aluatului, unsă cu ou bătut și presărată cu zahăr brun, capătă o nuanță aurie atrăgătoare după coacere. Această crustă crocantă contrastează perfect cu piersicile moi și suculente din interior.

Fulgii de migdale, adăugați ulterior, aduc un plus de culoare și efect crocant. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o astfel de tartă cu fructe de sezon.

Galette cu piersici și fulgi de migdale – Ingrediente

Chiar dacă desertul conține două elemente, aluatul și umplutura, ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile, după cum poți constata mai jos.

Reclamă

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 100 g unt rece tăiat cubulețe
  • 2-3 linguri apă rece
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 linguriță sare.

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4-5 piersici, tăiate felii subțiri
  • 50 g zahăr
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1/2 linguriță scorțișoară (opțional).
Reclamă

Pentru uns și decor:

  • 1 ou
  • zahăr brun
  • fulgi de migdale.

Galette cu piersici și fulgi de migdale – Mod de preparare

Vei începe cu prepararea aluatului, care necesită și un timp de relaxare la rece, după frământare. În acest interval de timp vei pregăti și piersicile.

Cum prepari aluatul pentru galette

Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul și sarea. Adaugă untul rece și amestecă cu vârfurile degetelor până când amestecul devine nisipos.

Potrivește textura aluatului, adăugând treptat apă rece, și amestecă până când aluatul se adună într-o bilă. Înfășoară bila de aluat în folie de plastic și pune-o la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Pentru a prepara umplutura, amestecă feliile de piersici cu zahărul, amidonul de porumb, esența de vanilie și scorțișoara, în cazul în care decizi să o folosești.

Lasă amestecul să stea timp de 10 minute pentru a permite piersicilor să își lase sucul. Descoperă și cum să prepari la tine acasă crema frangipane, cea mai delicioasă umplutură pentru tarte.

Cum formezi și coci galette cu piersici și fulgi de migdale

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Întinde aluatul pe o suprafață ușor înfăinată într-o foaie circulară de aproximativ 30 cm în diametru.

Transferă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Așază amestecul de piersici în centrul aluatului, lăsând o margine de aproximativ 5 cm liberă.

Împăturește marginile aluatului peste umplutură, lăsând centrul deschis. Apoi, unge marginile aluatului cu oul bătut și presară zahăr brun pe deasupra.

Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace tarta timp de 35-40 de minute sau până când aluatul este auriu și umplutura clocotește. În ultimele 5-6 minute, adaugă și fulgii de migdale pe deasupra.

Galette cu piersici și fulgi de migdale
Fulgii de migdale aduc un plus de efect crocant și aspect plăcut, tartei / Shutterstock

Servește tarta caldă, cu o cupă de înghețată deasupra sau rece, cu o cupă de frișcă. Este delicioasă și simplă.

Tot din bucătăria franțuzească mai poți încerca și rețeta delicioaselor Canelles de Bordeaux.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×