Reclamă

Galette cu piersici și fulgi de migdale. Desert delicios, de sezon

Galette cu piersici și fulgi de migdale este un desert rustic și elegant, perfect pentru a savura fructele de sezon într-o formă simplă și rafinată. Este o tartă franțuzească, ce îmbină un aluat fraged și crocant cu umplutura dulce și suculentă de piersici. Aspectul său rustic oferă un farmec aparte, fiind ideal pentru orice ocazie, de la mesele de vară în familie până la deserturi sofisticate pentru invitați.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 26 iunie 2024, 7:05

Aluatul din făină, unt, zahăr și un strop de sare, este ușor de preparat. Are o textură ușor sfărâmicioasă, datorită untului rece încorporat. Acesta înconjoară umplutura de piersici proaspete, tăiate felii subțiri și amestecate cu zahăr, esență de vanilie și, opțional, scorțișoară, oferindu-i un gust bogat și aromat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Piersicile se caramelizează ușor în timpul coacerii, eliberându-și sucurile și creând o umplutură delicioasă și parfumată. Marginea aluatului, unsă cu ou bătut și presărată cu zahăr brun, capătă o nuanță aurie atrăgătoare după coacere. Această crustă crocantă contrastează perfect cu piersicile moi și suculente din interior.

Fulgii de migdale, adăugați ulterior, aduc un plus de culoare și efect crocant. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o astfel de tartă cu fructe de sezon.

Galette cu piersici și fulgi de migdale – Ingrediente

Chiar dacă desertul conține două elemente, aluatul și umplutura, ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile, după cum poți constata mai jos.

Reclamă

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 100 g unt rece tăiat cubulețe
  • 2-3 linguri apă rece
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 linguriță sare.

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4-5 piersici, tăiate felii subțiri
  • 50 g zahăr
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1/2 linguriță scorțișoară (opțional).
Reclamă

Pentru uns și decor:

  • 1 ou
  • zahăr brun
  • fulgi de migdale.

Galette cu piersici și fulgi de migdale – Mod de preparare

Vei începe cu prepararea aluatului, care necesită și un timp de relaxare la rece, după frământare. În acest interval de timp vei pregăti și piersicile.

Cum prepari aluatul pentru galette

Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul și sarea. Adaugă untul rece și amestecă cu vârfurile degetelor până când amestecul devine nisipos.

Potrivește textura aluatului, adăugând treptat apă rece, și amestecă până când aluatul se adună într-o bilă. Înfășoară bila de aluat în folie de plastic și pune-o la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Pentru a prepara umplutura, amestecă feliile de piersici cu zahărul, amidonul de porumb, esența de vanilie și scorțișoara, în cazul în care decizi să o folosești.

Lasă amestecul să stea timp de 10 minute pentru a permite piersicilor să își lase sucul. Descoperă și cum să prepari la tine acasă crema frangipane, cea mai delicioasă umplutură pentru tarte.

Cum formezi și coci galette cu piersici și fulgi de migdale

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Întinde aluatul pe o suprafață ușor înfăinată într-o foaie circulară de aproximativ 30 cm în diametru.

Transferă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Așază amestecul de piersici în centrul aluatului, lăsând o margine de aproximativ 5 cm liberă.

Împăturește marginile aluatului peste umplutură, lăsând centrul deschis. Apoi, unge marginile aluatului cu oul bătut și presară zahăr brun pe deasupra.

Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace tarta timp de 35-40 de minute sau până când aluatul este auriu și umplutura clocotește. În ultimele 5-6 minute, adaugă și fulgii de migdale pe deasupra.

Galette cu piersici și fulgi de migdale
Fulgii de migdale aduc un plus de efect crocant și aspect plăcut, tartei / Shutterstock

Servește tarta caldă, cu o cupă de înghețată deasupra sau rece, cu o cupă de frișcă. Este delicioasă și simplă.

Tot din bucătăria franțuzească mai poți încerca și rețeta delicioaselor Canelles de Bordeaux.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată cu zâmbetul pe buze îmbrăcată elegant care ține în mână bani
Horoscop
Zodiile cu noroc la bani în această toamnă. Vezi dacă te numeri printre ele
Pentru acești nativi astrele vin cu surprize în plan financiar. Zodiile cu noroc la bani în această toamnă se vor simți privilegiate. E momentul să strângă recolta pentru ceea ce au muncit până acum....
2
Două zâne într-o pădure, una dintre ele pe un cal
Horoscop
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Dacă te-ai confruntat cu o doză de noroc în ultima vreme, ar putea fi timpul să arunci o privire la ce se întâmplă în stele. Din cauza mai multor tranzite astrologice stresante pe care...
3
Cremă de vanilie cu unt - Mousseline în bol alb, alături de păstăi de vanilie și o sită cu zahăr
Rețete
Cremă de vanilie cu unt. Cum prepari delicioasa Mousseline
Dacă nu mai știi ce cremă să prepari pentru umplerea prăjiturilor sau torturilor îți recomandăm rețeta de cremă de vanilie cu unt, denumită Mousseline. Crema Mousseline este o variantă a cremei clasice de patiserie...
4
Mariah Carey în timp ce poartă o ținută extravagantă și cântă pe scenă în Las Vegas
Divertisment
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant o costă scump pe artistă
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant al artistei o costă scump. Tensiunile financiare par să pună tot mai multă presiune asupra sa. Apropiații divei...
5
Brad Pitt și George Clooney în timp ce pozează împreună pe covorul roșu la premiera filmului Wolfs din Los Angeles
Divertisment
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cum au pozat cei doi actori pe covorul roșu
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cei doi actori au pozat împreună pe covorul roșu. La evenimentul special și-a făcut prezența și iubita lui Pitt. Ines de...
PARTENERI
×