Tartele sunt cele mai populare deserturi din categoria celor cu fructe. Nu ai de făcut pentru un astfel de desert decât să pregătești un aluat fraged din doar câteva ingrediente. Apoi îl modelezi în interiorul formei de copt și îl umpli cu fructele preferate. Bineînțeles că dacă dorești, poți prepara desertul și mai complex de atât. Poți adăuga peste fructe un aluat de crumble, un sos sau o cremă.
Pentru tarta cu gutui, pe lângă aluatul fraged vei prepara un sos caramel în care vei adăuga gutuile feliate. Gutuile presărate cu scorțișoară și caramelizate în sosul delicios vor oferi desertului o explozie de gusturi și arome. Descoperă și rețeta clasică pentru sos caramel. Iar în continuare poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari preparării tartei delicioase cu arome de toamnă.
Tartă cu gutui caramelizate și sos caramel – Ingrediente
Ai nevoie de două liste de ingrediente simple și foarte accesibile. În prima listă se regăsesc ingredientele pentru aluat, iar în a doua ingredientele pentru umplutură.
Pentru aluat fraged de tartă:
- 1 ou;
- 125 gr de unt gras;
- 150 gr de iaurt grecesc;
- 50 gr de zahăr;
- 1 vârf de linguriță cu sare;
- 300 gr făină;
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu;
- 20 ml esență de vanilie.
Pentru umplutură:
- 2 gutui de mărime medie;
- sucul de la 1/2 lămâie;
- 150 gr de zahăr;
- 1 linguriță de scorțișoară;
- 75 gr de unt gras;
- 150 ml de apă;
- 20 gr de amidon alimentar;
- zahăr pudră pentru decor.