Tot ce ai de făcut pentru această rețetă este să pregătești un aluat fraged și să tai merele în felii subțiri sau în cuburi.
Pentru ca tarta să fie și mai spectaculoasă, din aluat poți să realizezi un grilaj, pe care îl așezi deasupra merelor. Este foarte simplu de făcut, doar decupezi fâșii din aluat și le împletești simetric deasupra tartei.
Tartele sunt printre cele mai simple deserturi din bucătăria românească. Se pot prepara cu fructe, cu cremă, cu ciocolată și multe alte ingrediente.
Sunt delicioase chiar și în varianta sărată, pentru una dintre gustările zilei. Descoperă aici o rețetă de tartă sărată, cu sparanghel în șuncă afumată și brânzeturi cu roșii cherry.
Iar mai jos, vezi rețeta detaliată pentru tarta simplă și delicioasă cu mere.
Tartă cu mere – Ingrediente
Ai nevoie de câteva ingrediente simple și comune pentru prepararea aluatului de tartă și de alte câteva ingrediente pentru umplutura acestui desert.
Pentru aluat fraged de tartă:
- 300 gr făină
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 25 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 1 ou de mărime medie
- un praf de sare
- puțin unt pentru uns forma de copt.