Aluatul fraged și crocant completează perfect umplutura suculentă și aromată de piersici coapte. Feliile de piersici sunt infuzate cu zahăr, vanilie și un strop de lămâie. Acesta din urmă intensifică dulceața naturală a fructelor.
Opțional, un strat de scorțișoară poate adăuga o notă caldă și condimentată, transformând fiecare mușcătură într-o explozie de arome.
Această tartă este ideală pentru a fi servită ca desert la o masă festivă sau ca o gustare dulce în orice moment al zilei. Este absolut delicioasă și alături de o cupă de înghețată de vanilie sau o lingură de frișcă proaspătă.
Pentru a prepara rețeta de tartă și în sezonul rece, poți pregăti și câteva borcane cu compot de piersici.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu delicioasa tartă de vară cu piersici.
Tartă cu piersici proaspete – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea delicioasei tarte de câteva ingrediente pentru aluatul fraged și de alte câteva ingrediente pentru umplutură. Descoperă care sunt acestea în rândurile de mai jos.
Pentru aluat fraged:
- 250 g făină
- 125 g unt rece, tăiat cubulețe
- 50 g zahăr pudră
- 1 ou
- 1 lingură apă rece (dacă este necesar)
- 1 praf de sare.