Reclamă

Tartă cu piersici proaspete. Un desert perfect pentru zilele de vară

Rețeta de tartă cu piersici proaspete este un desert răcoritor și savuros, cu care te poți răsfăța cât ține sezonul piersicilor coapte. Se prepară foarte ușor și rapid, iar ingredientele sunt dintre cele mai simple și accesibile.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 20 iunie 2024, 6:00

Aluatul fraged și crocant completează perfect umplutura suculentă și aromată de piersici coapte. Feliile de piersici sunt infuzate cu zahăr, vanilie și un strop de lămâie. Acesta din urmă intensifică dulceața naturală a fructelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Opțional, un strat de scorțișoară poate adăuga o notă caldă și condimentată, transformând fiecare mușcătură într-o explozie de arome.

Această tartă este ideală pentru a fi servită ca desert la o masă festivă sau ca o gustare dulce în orice moment al zilei. Este absolut delicioasă și alături de o cupă de înghețată de vanilie sau o lingură de frișcă proaspătă.

Pentru a prepara rețeta de tartă și în sezonul rece, poți pregăti și câteva borcane cu compot de piersici.

Reclamă

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu delicioasa tartă de vară cu piersici.

Tartă cu piersici proaspete – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea delicioasei tarte de câteva ingrediente pentru aluatul fraged și de alte câteva ingrediente pentru umplutură. Descoperă care sunt acestea în rândurile de mai jos.

Pentru aluat fraged:

  • 250 g făină
  • 125 g unt rece, tăiat cubulețe
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 1 lingură apă rece (dacă este necesar)
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Pentru umplutură:

  • 6-8 piersici proaspete, coapte și feliate subțire
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1/2 linguriță scorțișoară măcinată (opțional)
  • zahăr pudră pentru decor.

Rețeta de tartă cu piersici proaspete – Mod de preparare

Vei începe cu prepararea aluatului fraged, care are nevoie, după frământare și de un timp de relaxare la rece. Este necesar acest timp pentru ca aluatul să devină mai elastic și ușor de modelat.

Cum prepari aluatul pentru tartă

Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul pudră și sarea. Adaugă untul rece și amestecă cu degetele sau cu un blender de patiserie până când amestecul capătă o consistență nisipoasă.

Adaugă oul și amestecă până când aluatul începe să se adune. Dacă este necesar, adaugă 1 lingură de apă rece.

Formează aluatul într-o bilă, învelește-l în folie alimentară și lasă-l la frigider timp de 30 de minute.

Cum prepari umplutura și coci tarta cu piersici proaspete

Într-un bol mare, combină feliile de piersici cu zahărul, amidonul de porumb, esența de vanilie, sucul de lămâie și scorțișoara (dacă folosești). Amestecă bine și lasă deoparte.

Înainte de a forma tarta, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, unge cu unt interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 24-25 cm.

Scoate aluatul din frigider și întinde-l pe o suprafață ușor înfăinată până la o grosime de aproximativ 3-4 mm.

Transferă aluatul în tava pregătită, presând ușor pentru a se modela după formele tăvii. Taie excesul de aluat de pe margini.

Pune umplutura de piersici în interiorul aluatului, distribuind-o uniform. Dacă dorești, poți face un grilaj din fâșii de aluat deasupra tartei.

Pune tava în cuptor și coace delicioasa tartă cu piersici proaspete în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până când crusta este aurie și umplutura de piersici este fragedă și suculentă.

Tartă de vară cu piersici pe platou, alături de un ceainic, o ceașcă de ceai, furculiță și cuțit și piersici proaspete
Aluatul fraged și crocant completează perfect umplutura suculentă și aromată de piersici coapte / Shutterstock

Lasă tarta să se răcească complet înainte de a o tăia și servi.

Tartă cu piersici proaspete porționată pe platou
Tarta se porționează după răcire / Shutterstock

Descoperă și o rețetă de tartă cu aluat dospit și fructe de pădure presărate cu crumble.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×