Reclamă

Compot de piersici pentru iarnă

Dacă ți-ai propus să umpli rafturile din cămară cu multe borcane de gem și dulceață de fructe, nu uita să faci loc și pentru câteva borcane cu compot. Și cum este sezonul piersicilor cu miez cărnos și aromat, îți recomandăm să încerci rețeta noastră de compot de piersici pentru iarnă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 2 august 2022, 6:12

Piersicile, ca și caisele și nectarinele, sunt fructe aromate cu conținut bogat în nutrienți, vitamine și antioxidanți. Sunt bogate în fibre, cu rol important în echilibrarea tranzitului intestinal și, în același timp, îmbunătățesc funcționarea sistemului digestiv. Pot fi consumate proaspete pentru a beneficia de proprietățile lor, dar se pot și conserva pentru iarnă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți prepara din piersici gem, dulceață, compot, suc și nectar, dar și alte rețete culinare. Cea mai simplă rețetă cu piersici este rețeta de compot. Ți-o oferim mai jos cu listă completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.

Compot de piersici pentru iarnă – Ingrediente

  • 2 kg piersici coapte, dar mai ferme
  • 2-3 linguri de zahăr/borcan
  • 1 plic zahăr vanilinat/borcan
  • 1 linguriță cu suc de lămâie/borcan
  • apă
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Rețetă de compot din piersici – Mod de preparare

Începe cu pregătirea borcanelor și a ustensilelor de lucru. Ai nevoie de 4-5 borcane de 800 ml și de o cratiță încăpătoare, cu pereții mai înalți decât ai borcanelor. Mai ai nevoie de un cuțit mic pentru tăiat legume.

Reclamă

Spală bine borcanele și capacele și lasă-le la scurs. Apoi, pune borcanele la sterilizat într-o cratiță cu apă fierbinte. Adauga și capacele și lasă-le acolo până când pregătești piersicile.

Pune multă apă într-o cratiță și adaugă bicarbonatul de sodiu. Amestecă bine în apă până când bicarbonatul este diluat. Adaugă piersicile în cratița cu apă și spală-le bine.

Bicarbonatul de sodiu ajută ca toate impuritățile din puful fin de pe coaja de piersică să fie eliminate. Varsă apa cu bicarbonat și clătește bine piersicile cu apă rece. Cu ajutorul cuțitului, pentru legume taie piersicile în jumătăți sau în sferturi și îndepărtează sâmburii. Dacă ai piersici de mai multe dimensiuni, pe cele mai mici le poți lăsa întregi, fără a le îndepărta sâmburii. Pune-le în borcane separate. Când ai borcanele și piersicile pregătite, poți începe procesul de preparare a compotului.

Reclamă

Cum prepari compot de piersici pentru iarnă

Așază în fiecare borcan pregătit bucăți de piersici bine îndesate, până când se dumplu borcanele. Presează piersicile cu atenție pentru a nu le strivi. Adaugă în fiecare borcan zahărul, zahărul vanilinat și sucul de lămâie. Apoi toarnă apă plată până la filetul borcanului.

Vezi mai multe imagini cu compotul de piersici în GALERIA FOTO!

Jumătăți de piersici în borcane pentru compot
Sucul de lămâie adăugat contribuie la menținerea fermă a piersicilor / Profimedia Images

Închide borcanele cu capacele aferente și pune-le într-o cratiță la baza căreia ai așezat un ștergar mic de bucătărie.

Așază cratița cu borcane pe ochiul aragazului și toarnă apă în ea până la filetul borcanelor. Este ideal să folosești borcane de aceleași dimensiuni. Aprinde aragazul și fierbe compotul pentru15 minute din momentul în care apa începe să clocotească.

După acest interval de timp, stinge focul și lasă borcanele în apa fierbinte până când se răcesc. Șterge-le de apă, etichetează-le cu data preparării și pune-le în cămară. Te poți bucura de gustul compotului de piersici la mic dejun, în sezonul rece. Nu uita că mai poți folosi piersicile din compot și la rețete de deserturi. Îți oferim și o rețetă de ruladă diplomat în care poți folosi piersicile din compot.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×