Piersicile se pot consuma crude, pe grătar sau grill, dar de fiecare dată sunt la fel de delicioase. Conțin nutrienți benefici care susțin sănătatea inimii și reduc inflamația. Nu sunt însă singurele lor caracteristici pozitive.
Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci piersici în fiecare zi
Piersicile oferă o sursă blândă de fibre alimentare, care ajută la susținerea unei digestii sănătoase și la menținerea unui tranzit intestinal regulat. O piersică medie conține aproximativ 2 grame de fibre, incluzând atât fibre solubile, cât și insolubile.
Aceasta evidențiază beneficiile piersicilor pentru sănătatea digestivă datorită conținutului lor de fibre. Inflamația cronică este cauza principală a multor boli. Piersicile conțin o varietate de fitonutrienți, cum ar fi beta-carotenul, antocianinele și luteina.
Au și vitamina C care este un antioxidant puternic. Acești compuși ajută la protejarea celulelor de stresul oxidativ, care altfel ar contribui la apariția unor boli, arată cei de la Eatingwell.com.
E bine să mănânci și coaja pentru a beneficia pe deplin de proprietățile fructului. O mare parte din fibre și antioxidanți se află chiar în coajă.
Alimentele bogate în potasiu, cum ar fi piersicile, pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Potasiul contracarează efectele sodiului din organism și poate relaxa vasele de sânge. Piersicile conțin și o mulțime de alți nutrienți care susțin sănătatea inimii.
Piersicile oferă potasiu, vitamina C, fibre și beta-caroten. Împreună ajută la scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea nivelurilor de colesterol și pot reduce riscul general de boli cardiovasculare atunci când sunt consumate regulat.
O piersică medie conține aproximativ 15 grame de carbohidrați, ceea ce înseamnă că poate fi consumată și de persoanele bolnave de diabet. Beta carotenul, luteina și zeaxantina oferă piersicilor culorile galben și roșu.