Reclamă

Prăjitură cu mac și piersici din compot, delicioasă și spectaculoasă

Dacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură delicioasă și spectaculoasă pentru un platou festiv, rețeta de prăjitură cu mac și piersici din compot poate fi alegerea potrivită.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 27 decembrie 2023, 6:12

Este o prăjitură cu multe straturi cu gusturi și texturi diferite, dar și un contras de culori cuceritor. Blaturile cu mac oferă aspect interesant prăjiturilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fructele din compot sunt ideale pentru a da savoare și culoare cremelor. Cu cât fructele sunt mai colorate, cu atât aspectul prăjiturii va fi mai spectaculos.

Poți prepara prăjitura și cu fructe proaspete, în plin sezon al coacerii acestora. Un exemplu de prăjitură cu fructe proaspete îl poți descoperi la rețeta de prăjitură Vis de vară, cu multe fructe și cremă de vanilie. Dar până la vară, încearcă rețeta de prăjitură cu fructe din compot, pe care ți-o oferim mai jos.

Prăjitură cu mac și piersici din compot – Ingrediente

Prăjitura din rețeta noastră se compune din două blaturi de pandișpan, unul simplu și unul cu mac, o cremă de mascarpone cu piersici din compot și un decor simplu. Împarte lista de ingrediente în funcție de aceste elemente.

Reclamă

Pentru blat simplu de pandișpan:

  • 6 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 200 gr făină
  • coaja de la o lămâie
  • 2 lingurițe esență de lămâie
  • un praf de sare.

Pentru blat cu mac:

  • 4 ouă
  • 125 g zahăr
  • 125 g făină
  • 2 linguri de mac
  • vanilie
  • un praf de sare.
Reclamă

Pentru cremă:

  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr frișcă bătută
  • un praf de sare
  • 400 gr piersici din compot.

Prăjitură cu mac și piersici din compot – Mod de preparare

Înainte de a începe să amesteci ingredientele pentru blaturile prăjiturii, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, pregătește compoziția pentru blaturi.

Cum prepari blat de pandișpan simplu și cu mac

Pornește cuptorul la 180 e grade Celsius. Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri în ele. Peste albușuri presară un praf de sare și amestecă-le bine până când devin spumoase și cristaline. Adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci continuu până când bezeaua capătă fermitatea necesară. Folosește o spatulă pentru a încorpora gălbenușurile în bezea. Amestecă delicat fiecare gălbenuș în bezeaua de albușuri, folosind mișcări circulare, de jos în sus. Apoi, adaugă coaja de lămâie și esența, iar la final încorporează treptat, făina trecută prin sită.

Pune hârtie de copt într-o tavă de 23/36 cm și întinde compoziția pentru blat simplu în ea. Pune tava în cuptor și coace blatul pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius.

Repetă procedeul și pentru blatul cu mac, adăugând macul odată cu făina. Coace-l și pe acesta la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.

Prepară crema și montează delicioasa prăjitură cu mac și piersici din compot

Pentru crema de mascarpone cu frișcă, amestecă cele două ingrediente într-un bol, folosind mixerul. Adaugă și un praf de sare, pentru intensificarea gustului.

Pentru a monta prăjitura, mai întâi secționează blatul simplu în două, transversal.

Așază prima parte de blat în tavă. Adaugă peste blat felii de piersici, iar peste acestea întinde jumătate din cremă. Pune deoparte puțină cremă simplă pentru a o folosi la decor.

Adaugă blatul cu mac în tavă, peste cremă și presară felii de piersici din compot peste el. Apoi, întinde restul de cremă și așază a doua parte de blat simplu peste ea.

Crema de mascarpone se prepară la rece, cu frișcă / Profimedia Images

Presează ușor blatul peste cremă și pune delicioasa prăjitură cu mac și piersici din compot la rece pentru aproximativ 2 ore.

Apoi, presără zahăr pudră peste prăjitură și porționeaz-o în felii dreptunghiulare.

Decorează fiecare porție de prăjitură cu crema oprită și presară mac peste cremă.

Femeie decorând cu zahăr pudră prăjitură cu mac și piersici din compot
Prăjitura se decorează cu zahăr pudră, cu aromă de vanilie / Profimedia Images

Din categoria prăjiturilor cu fructe proaspete, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură cu mac și cremă de căpșuni.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×