Cobbler-ul este un desert tradițional american, care a apărut în secolul al XIX-lea. Se crede că a fost creat de coloniștii europeni în America, care nu aveau acces la cuptoarele și ingredientele necesare pentru a face plăcinte tradiționale.
În loc de o crustă de plăcintă, aceștia foloseau un aluat simplu de biscuiti sau de prăjituri, pe care îl puneau deasupra fructelor. Numele „cobbler” provine probabil de la aspectul neuniform al aluatului copt, care seamănă cu pietrele (cobbles) de pe străzile pavate. Descoperă și varianta rețetei cu căpșuni.
Mai jos, descoperă lista de ingrediente și modul de preparare pentru varianta acestui desert american cu piersici.
Cobbler cu piersici – Ingrediente
Pentru prepararea acestui desert ai nevoie de două feluri de ingrediente: pentru umplutura de piersici și aluat. Descoperă mai jos care sunt acestea.
Pentru umplutura de piersici:
- 6-8 piersici mari
- 150 g zahăr
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1/2 linguriță scorțișoară măcinată (opțional)
- 1/4 linguriță nucșoară măcinată (opțional)
- 2 linguri amidon de porumb.
Pentru aluat:
- 200 g făină
- 100 g zahăr
- 1 lingură praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 115 g unt rece, tăiat cubulețe
- 240 ml lapte
- 1 ou.