Reclamă

Cobbler cu piersici. Rețeta unui desert cu exterior crocant și interior suculent

În plin sezon al piersicilor coapte, îți recomandăm să le testezi gustul într-o delicioasă rețetă de cobbler cu piersici. Este rețeta unui desert clasic american, caracterizat printr-o umplutură bogată de fructe suculente, acoperită cu un aluat crocant. Acest desert este perfect pentru a fi servit cald sau rece, mai ales în lunile de vară, când piersicile sunt în plin sezon și au un gust intens și suculent. Se poate prepara și în sezonul rece cu piersici din compot sau cu alte fructe la fel de gustoase și aromate.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 24 iunie 2024, 6:04

Cobbler-ul este un desert tradițional american, care a apărut în secolul al XIX-lea. Se crede că a fost creat de coloniștii europeni în America, care nu aveau acces la cuptoarele și ingredientele necesare pentru a face plăcinte tradiționale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În loc de o crustă de plăcintă, aceștia foloseau un aluat simplu de biscuiti sau de prăjituri, pe care îl puneau deasupra fructelor. Numele “cobbler” provine probabil de la aspectul neuniform al aluatului copt, care seamănă cu pietrele (cobbles) de pe străzile pavate. Descoperă și varianta rețetei cu căpșuni.

Mai jos, descoperă lista de ingrediente și modul de preparare pentru varianta acestui desert american cu piersici.

Cobbler cu piersici – Ingrediente

Pentru prepararea acestui desert ai nevoie de două feluri de ingrediente: pentru umplutura de piersici și aluat. Descoperă mai jos care sunt acestea.

Reclamă

Pentru umplutura de piersici:

  • 6-8 piersici mari
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1/2 linguriță scorțișoară măcinată (opțional)
  • 1/4 linguriță nucșoară măcinată (opțional)
  • 2 linguri amidon de porumb.

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 100 g zahăr
  • 1 lingură praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 115 g unt rece, tăiat cubulețe
  • 240 ml lapte
  • 1 ou.
Reclamă

Rețeta de cobbler cu piersici – Mod de preparare

Având în vedere că pregătirea umpluturii de piersici și a aluatului se fac într-un timp scurt, mai întâi preîncălzește cuptorul la 180°C.

Cum prepari umplutura de piersici

Spală bine piersicile, șterge-le și descojește-le. Apoi, secționează-le în jumătăți, îndepărtează sâmburii și taie-le în felii.

Într-un bol mare, amestecă feliile de piersici cu zahărul, sucul de lămâie, extractul de vanilie, scorțișoara, nucșoara și amidonul de porumb. Lasă amestecul deoparte pentru 15-20 de minute pentru ca piersicile să elibereze suc. Descoperă și cum prepari cele mai apreciate deserturi cu fructe: clafoutis și cobbler.

Cum prepari aluatul pentru cobbler cu piersici

Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, praful de copt și sarea.

Adaugă cubulețele de unt rece și, folosind un blender de patiserie sau degetele, amestecă până când obții o textură asemănătoare pesmetului.

Într-un alt bol, amestecă oul cu laptele până la omogenizare. Apoi, adaugă amestecul lichid peste cel uscat, amestecând ușor până se încorporează.

Toarnă amestecul de piersici într-un vas de copt de aproximativ 23×33 cm, asigurându-te că este distribuit uniform.

Cu ajutorul unei linguri, pune aluatul deasupra amestecului de piersici, acoperind cât mai uniform posibil, dar nu trebuie să fie perfect.

Coace deliciosul cobbler cu piersici în cuptorul preîncălzit timp de 35-45 de minute sau până când aluatul devine auriu și piersicile sunt fierbinți și fac bule.

Cobbler în tavă alături de o lingură și farfurii
Piersicile pot fi înlocuite cu caise sau alte fructe / Shutterstock

După coacere, lasă-l să se răcească puțin înainte de a-l servi. Este delicios servit cald, cu o lingură de înghețată de vanilie sau de frișcă.

Porție de cobbler cu piersici și înghețată
Cobbler-ul este delicios cald, servit cu o cupă din înghețata preferată / Shutterstock

Ușor asemănătoare cu rețeta de cobbler, mai ales ca aspect, este și rețeta de crumble cu caise și fulgi de migdale. Încearc-o și tu, acum când caisele au cel mai bun gust.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Patrick Schwarzenegger o sărută tandru pe logodnica sa
Divertisment
Patrick Schwarzenegger face un gest îndrăzneț față de logodnica sa. Cum au fost cei doi pozați în public
Patrick Schwarzenegger face un gest îndrăzneț față de logodnica sa. Fiul lui Arnold a fost surprins în timp ce își săruta romantic logodnica, înainte de a o apuca jucăuș de posterior în public. Fiul...
2
O femeie care ține în mână o ladă cu legume proaspet, care conțin mai mult potasiu decât peștele
Sănătate
Leguma care are mai mult potasiu decât peștele. De ce recomandă nutriționiștii să o incluzi în dieta ta
Nutriționiștii au dezvăluit care este leguma care are mai mult potasiu decât peștele. Ei recomandă să o incluzi cât mai des în dieta zilnică. Potasiul este necesar pentru funcționarea normală a tuturor celulelor. El...
3
O femeie frumoasă care reprezintă una dinte cele zodii pentru care viața este mai bună în ziua de 23 martie 2025
Horoscop
Viața este mai bună pentru aceste trei semne zodiacale în ziua de 23 martie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Viața este mai bună pentru aceste trei semne zodiacale în ziua de 23 martie 2025. Acești nativi din zodiac au parte de multe surprize plăcute în această perioadă. Pe 23 martie 2025, viața devine...
4
David Hasselhoff, alături de Pamela Bach, pe vremea când formau un cuplu
Divertisment
David Hasselhoff a slăbit mult și pare devastat, după sinuciderea fostei soții, Pamela Bach. Cum a fost fotografiat recent actorul
David Hasselhoff a slăbit mult și pare devastat, după sinuciderea fostei soții, Pamela Bach. Actorul pare vizibil afectat după vestea sinuciderii fostei sale partenere. Pamela Bach a renunțat la viață la vârsta de 61...
5
Hilaria Baldwin, alături de soțul ei, la un eveniment
Divertisment
Hilaria Baldwin se răstește la soțul ei pe covorul roșu. Chiar și fanii au spus că e un moment greu de privit
Hilaria Baldwin se răstește la soțul ei pe covorul roșu. Totul s-a întâmplat în timpul unui interviu, un moment care a devenit rapid viral pe rețelele sociale. Personalitatea TV, în vârstă de 41 de...
PARTENERI
×