Reclamă

Choux à la crème cu frișcă și zmeură

Dacă ți-ai propus să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert fin și elegant, îți oferim o rețetă de choux à la crème cu frișcă și zmeură.

Publicat: 3 ianuarie 2022, 6:48 / Actualizat: 27 mai 2022, 12:06

Este o rețetă foarte adorată din bucătăria franțuzească, formată dintr-o gogoașă de aluat opărit, umplută după coacere cu diferite creme. Desertul prin eleganța și rafinamentul său este demn de un platou cu dulciuri festive. Nu se prepară foarte greu, însă necesită mai multe etape, mai mult timp și răbdare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tun un așa desert spectaculos și delicios.

Choux à la crème cu frișcă și zmeură – Ingrediente

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara acest desert delicios. Sunt ingrediente simple, iar o parte din ele le deții deja în cămară sau frigider.

Ingrediente pentru aluat de choux à la crème:

  • 200 ml apă
  • 100 gr unt cu 82% grăsime
  • un vârf de linguriță cu sare
  • 150 gr făină
  • 4 ouă medii
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Ingrediente pentru cremă:

  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 200 gr zmeură
  • zahăr pudră pentru decor.

Choux à la crème cu frișcă și zmeură – Mod de preparare

Reclamă

Începe cu pregătirea aluatului opărit care necesită mai multe etape de preparare.

Pune o cratiță pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă în ea apa, un praf de sare și untul. Amestecă până la topirea untului. Când lichidul începe să clocotească, micșorează intensitatea focului la minimum și adaugă toată făina odată.

Amestecă intens până când făina absoarbe tot lichidul și obții un aluat omogen. Apoi, stinge focul și lasă aluatul opărit să se răcească complet. După răcire, încorporează în aluatul opărit unul câte unul cele patru ouă. Pune aluatul la rece pentru 30 de minute înainte de a forma choux-urile.

Cum formezi cojile de choux à la crème

Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și așază hârtie de copt în cea mai mare tavă a cuptorului.

Folosește un săculeț de decorat torturi, cu dui stelat. Pune cât aluat încape în săculeț, lăsând marginile libere pentru a le cuprinde în mâini. Prin apăsarea aluatului din săculeț, creează câte șapte steluțe mici, una lângă alta, pe hârtia de copt. Din cele șapte steluțe de aluat va rezulta un choux (ecler rotund). Creează astfel de steluțe în toată tava, lăsând spații între ele pentru a se dezvolta în timpul coacerii.

Pune tava la cuptor și coace cojile pentru choux à la crème timp de 15 minute, la 200 de grade Celsius. După acest interval, scade temperatura cuptorului la 180 de grade Celsius și mai coace cojile pentru aproximativ 25-30 de minute. Nu deschide ușa cuptorului decă după expirarea timpului recomandat.

Între timp, prepară și crema de frișcă cu mascarpone. Pune smântâna lichidă în bolul mixerului și mixeaz-o până când începe să capete fermitate. Adaugă treptat zahărul și mixează în continuare până când acesta se încorporează. Adaugă toata cantitatea de mascarpone și un praf de sare și continuă mixarea până obții o cremă omogenă. Pune crema la rece până când începi asamblarea desertului.

Cum asamblezi choux à la crème cu frișcă și zmeură

Cu un cuțit cu lamă subțire, taie câte un capac de la choux-uri. Umple interiorul acestora cu cremă și adaugă câteva fructe de zmeură din loc în loc. Așază capacul peste cremă și decorează cu zahăr pudră delicioasele choux à la crème cu frișcă și zmeură.

Vezi mai multe imagini în Galeria FOTO!

Colaj de poze cu pașii de preparare choux a la creme cu frișcă și zmeură
Din aluatul opărit se creează mici steluțe pe hârtia de copt / Profimedia Images

Și tot din bucătăria franțuzească, îți mai oferim o rețetă de tartă franțuzească cu lămâie și brandy. Este un desert cremos și foarte aromat ce va cuceri atât ca gust, cât și ca aspect. Iar dacă îți plac deserturi cu bezea, poți testa și delicatul tort Pavlova.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Patrick Schwarzenegger o sărută tandru pe logodnica sa
Divertisment
Patrick Schwarzenegger face un gest îndrăzneț față de logodnica sa. Cum au fost cei doi pozați în public
Patrick Schwarzenegger face un gest îndrăzneț față de logodnica sa. Fiul lui Arnold a fost surprins în timp ce își săruta romantic logodnica, înainte de a o apuca jucăuș de posterior în public. Fiul...
2
O femeie care ține în mână o ladă cu legume proaspet, care conțin mai mult potasiu decât peștele
Sănătate
Leguma care are mai mult potasiu decât peștele. De ce recomandă nutriționiștii să o incluzi în dieta ta
Nutriționiștii au dezvăluit care este leguma care are mai mult potasiu decât peștele. Ei recomandă să o incluzi cât mai des în dieta zilnică. Potasiul este necesar pentru funcționarea normală a tuturor celulelor. El...
3
O femeie frumoasă care reprezintă una dinte cele zodii pentru care viața este mai bună în ziua de 23 martie 2025
Horoscop
Viața este mai bună pentru aceste trei semne zodiacale în ziua de 23 martie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Viața este mai bună pentru aceste trei semne zodiacale în ziua de 23 martie 2025. Acești nativi din zodiac au parte de multe surprize plăcute în această perioadă. Pe 23 martie 2025, viața devine...
4
David Hasselhoff, alături de Pamela Bach, pe vremea când formau un cuplu
Divertisment
David Hasselhoff a slăbit mult și pare devastat, după sinuciderea fostei soții, Pamela Bach. Cum a fost fotografiat recent actorul
David Hasselhoff a slăbit mult și pare devastat, după sinuciderea fostei soții, Pamela Bach. Actorul pare vizibil afectat după vestea sinuciderii fostei sale partenere. Pamela Bach a renunțat la viață la vârsta de 61...
5
Hilaria Baldwin, alături de soțul ei, la un eveniment
Divertisment
Hilaria Baldwin se răstește la soțul ei pe covorul roșu. Chiar și fanii au spus că e un moment greu de privit
Hilaria Baldwin se răstește la soțul ei pe covorul roșu. Totul s-a întâmplat în timpul unui interviu, un moment care a devenit rapid viral pe rețelele sociale. Personalitatea TV, în vârstă de 41 de...
PARTENERI
×