Home // Lifestyle // Rețete // Prăjitura Snickers. Rețeta uneia dintre cele mai delicioase prăjituri
Prăjitura Snickers. Rețeta uneia dintre cele mai delicioase prăjituri
Atunci când o prăjitură, pe lângă gustul deosebit, mai are și un aspect apetisant, satisfacția bucătarului este deplină. Un astfel de exemplu este prăjitura Snickers, a cărei rețetă ți-o oferim mai jos.
Prăjitura se porționează după ce glazura de ciocolată neagră devine fermă / Rețetefeldefel.ro
Prăjitura se prepară dintr-un blat de bezea cu nucă, peste care se întinde o glazură de ciocolată albă. Deasupra acesteia se răsfață o delicioasă cremă de caramel cu alune, acoperită de un strat generos de ciocolată neagră.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Rețeta este inspirată de celebrele batoane cu ciocolată, care sunt îndrăgite de cei care iubesc gustul dulce.
Lista de ingrediente pentru o astfel de prăjitură este mai mare decât pentru o prăjitură simplă, dar și gustul este pe măsură. Ai nevoie de ingrediente pentru blatul prăjiturii, glazura de ciocolată albă, stratul de caramel cu alune și pentru glazura de ciocolată neagră.
Rețeta pentru prăjitura Snickers – Mod de preparare
Toate cele patru elemente care compun delicioasa prăjitură se prepară pe rând. Prima dată vei prepara blatul de bezea cu nucă. După răcirea acestuia, poți prepari glazura de ciocolată albă.
În timp ce glazura se răcește și devine fermă, vei prepara crema caramel cu alune. După ce și crema devine fermă, vei prepara și glazura de ciocolată neagră.
Cum prepari blatul de bezea cu nucă și glazura de ciocolată albă
Mai întâi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt într-o tavă cu laturile de aproximativ 33/40 cm.
Ia un bol mai mare și amestecă în el albușurile cu un praf de sare, până când devin cristaline. Adaugă puțin câte puțin zahărul, amestecând energic până când obții o bezea fermă.
Apoi, adaugă nuca măcinată fin, esența de vanilie și încorporează treptat făina trecută prin sită împreună cu praful de copt. Folosește o spatulă pentru amestecarea ultimelor ingrediente, așa cum se procedează și la rețeta clasică de pandișpan. Vei obține astfel o compoziție cremoasă și aerată.
Întinde compoziția de bezea cu nucă în tava pregătită și nivelează-i uniform suprafață. Introdu tava în cuptorul încălzit și coace blatul de prăjitură pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Apoi, lasă-l să se răcească complet și prepară glazura de ciocolată albă.
Așază un bol termorezistent pe baie de aburi și adaugă în el ciocolata albă, mărunțită și untul tăiat în cuburi. Amestecă continuu până când ingredientele se topesc și compoziția devine omogenă. Întinde imediat glazura de ciocolată albă fierbinte, peste blatul de bezea cu nucă, răcit.
Cum prepari crema caramel cu nuci pentru prăjitura Snickers
Amestecă într-un bol gălbenușurile cu 50 de grame de zahăr, până când granulele de zahăr nu se mai simt.
Așază o crăticioară pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate minimă. Adaugă în ea 150 gr de zahăr. Lasă zahărul să se caramelizeze, amestecând în el cu o spatulă și adaugă untul tăiat în cubulețe. Amestecă intens până când și untul este topit.
Ridică crăticioara de pe flacăra aragazului și adaugă alunele în sosul caramel. Amestecă-le timp de câteva secunde pentru a se mai răcori sosul, apoi adaugă compoziția de gălbenușuri. Amestecă energic pentru omogenizare și așază din nou cratița pe flacăra aragazului.
Mai prepară crema caramel cu alune până când devine consistentă, amestecând în ea să nu se ardă. Apoi las-o să se răcească și întinde-o uniform peste glazura de ciocolată albă.
Ultimul pas pentru a definitiva prăjitura Snickers constă în prepararea glazurii de ciocolată neagră. Pune ciocolata ruptă și untul într-un bol așezat pe baie de aburi. Amestecă până la topirea ingredientelor și omogenizarea compoziției. Întinde glazura ușor fierbinte peste crema caramel cu alune.
Așteaptă până când și glazura de ciocolată neagră devine fermă, apoi poți porționa delicioasa prăjitură.
Și tot din categoria rețetelor de prăjituri delicioase și mai deosebite, îți recomandăm să încerci și rețeta pentru prăjitura Fanta.