Reclamă

Prăjitura Fanta. Rețetă preparată cu suc proaspăt de portocale

Dacă adori aroma intensă a portocalelor în deserturi, prăjitura Fanta, cu siguranță va deveni una dintre favoritele tale. Rețeta este una veche, din caietul bunicii îngălbenit de timp, dar se prepară cu suc proaspăt de portocale.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 9 ianuarie 2024, 5:46

Rețeta clasică se prepara cu celebra băutură corbogazoasă, de unde și-a dobândit și denumirea. Însă rețeta poate fi adaptată cu suc de portocale proaspăt stors. Acesta este transformat într-un jeleu delicios și frumos colorat, care se combină armonios cu crema de brânză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prăjitura poate fi preparată ca desert de weekend, dar se încadrează perfect și pe un platou cu prăjituri festive. Are un aspect deosebit de la cele trei straturi colorate și plăcut aromate.

Încearc-o și tu urmărind lista de ingrediente și modul de preparare prezentate mai jos.

Prăjitura Fanta – Ingrediente

Pentru realizarea acestei minunate prăjituri vei prepara un blat de pandișpan cu cacao, o cremă delicioasă de brânză și un jeleu din suc proaspăt de portocale. Împarte lista de ingrediente în funcție de cele trei elemente.

Reclamă

Pentru blat:

  • 6 ouă de mărime medie
  • 125 gr de zahăr
  • 50 ml de ulei
  • 80 gr de făină
  • 20 gr de cacao
  • 5 gr de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie.

Pentru cremă:

  • 250 gr de unt cu peste 80 % grăsime
  • 150 gr de zahăr
  • 500 gr de crema de brânză (Philadelphia sau mascarpone)
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • bucăți de portocală, opțional
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Pentru jeleu:

  • 800 ml de suc proaspăt de portocale
  • 150 gr de zahăr
  • 60 gr de amidon alimentar.

Prăjitura Fanta – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru blatul prăjiturii, dar înainte de a începe să le amesteci, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, pune hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 22/32 cm.

Cum prepari blatul cu cacao

Adaugă într-un bol ouăle și un praf de sare. Amestecă ingredientele, folosind un tel sau un mixer, până când rezultă o compoziție spumoasă. Apoi, adaugă zahărul și vanilia și amestecă energic până când compoziția aproape se triplează în volum.

Urmează uleiul, adăugat treptat, în timp ce amesteci continuu. Din acest moment renunță la tel sau la mixer și folosește o spatulă pentru încorporarea următoarelor ingrediente. Amestecă făina cu pudra de cacao și trece amestecul prin sită, deasupra compoziției de ouă. Amestecă cu spatula folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a menține compoziția aerată.

Întinde compoziția în tava pregătită nivelează-i uniform suprafața. Introdu tava în cuptorul încălzit și coace blatul prăjiturii pentru 35-40 de minute la 180°C. Între timp, prepară și crema de brânză.

Cum prepari crema și jeleul pentru prăjitura Fanta

Pentru prepararea cremei de brânză, adaugă în bolul mixerului untul moale, zahărul și vanilia. Amestecă ingredientele până când compoziția capătă cremozitate. Apoi încorporează crema de brânză, pe care o adaugi treptat. Opțional, poți adăuga în cremă și bucăți de portocale.

Întinde crema de brânză peste blatul copt și răcit deasupra și niveleaz-o uniform.

Pentru a prepara jeleul de portocale, amestecă zahărul cu amidonul într-o crăticioară. Toarnă sucul de portocale și amestecă până când compoziția devine omogenă. Fierbe compoziția, amestecând intens, până când capătă consistență de jeleu. Lasă jeleul de portocale să se răcorească timp5-6 minute și întinde-l uniform deasupra cremei de brânză.

Colaj de poze cu pașii de montare a prăjiturii
Jeleul de portocale se prepară cu amidon și suc proaspăt de portocale / Rețetefeldefel.ro

Pune prăjitura Fanta la rece până când jeleul de portocale devine ferm și se poate porționa perfect prăjitura.

Două porții de prăjitura Fanta, alături de lingurițe și portocale
Prăjitura Fanta se prepară cu suc proaspăt de portocale / Shutterstock

Tot din categoria rețetelor de prăjituri cu jeleu de fructe, mai poți prepara și rețeta de cheesecake fără coacere cu jeleu de rodie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie verde și ilustrează una dintre zodiile care au de suferit din cauza temperamentului său
Horoscop
Zodii care au de suferit din cauza temperamentului lor. Nativii care se enervează cu ușurință
Astrologii au dezvăluit care sunt cele patru zodii care au de suferit din cauza temperamentului lor. Acești nativi se enervează cu ușurință și ajung de multe ori în situații dificile și nefavorabile. Ele trebuie...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 4 martie – 10 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrele îți dezvăluie ce te așteaptă în cadrul fiecărui aspect din viață. Horoscopul săptămânii 4 martie – 10 martie 2024 aduce schimbări pe plan personal și profesional. Se pare că două dintre zodii vor...
3
silueta unei femei care stă în pziție de lotus în fața lunii
Horoscop
4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024. Ce le rezervă astrele
Nu poți ști niciodată ce te așteaptă următoarea zi. Aceste 4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024 vor rămâne la fel de surprinse. Tot ceea ce au construit până acum va...
4
Mai mulți ghiocei albi care se află sub un șnur de mărțișor
Timp liber
Pe ce parte se poartă mărțișorul. Tradiții mai puțin cunoscute
Prima zi din luna martie are o însemnătate aparte. Este și momentul în care multe persoane primesc în dar un mărțișor. În timp ce în ultimii ani au devenit tot mai populare brățările de...
5
O vază plină cu lalele colorate
Timp liber
Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp. Trucuri pe care orice persoană ar trebui să le știe
Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori. Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte,...
PARTENERI
×