Reclamă

Prăjitura Fanta. Rețetă preparată cu suc proaspăt de portocale

Dacă adori aroma intensă a portocalelor în deserturi, prăjitura Fanta, cu siguranță va deveni una dintre favoritele tale. Rețeta este una veche, din caietul bunicii îngălbenit de timp, dar se prepară cu suc proaspăt de portocale.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 9 ianuarie 2024, 5:46

Rețeta clasică se prepara cu celebra băutură corbogazoasă, de unde și-a dobândit și denumirea. Însă rețeta poate fi adaptată cu suc de portocale proaspăt stors. Acesta este transformat într-un jeleu delicios și frumos colorat, care se combină armonios cu crema de brânză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prăjitura poate fi preparată ca desert de weekend, dar se încadrează perfect și pe un platou cu prăjituri festive. Are un aspect deosebit de la cele trei straturi colorate și plăcut aromate.

Încearc-o și tu urmărind lista de ingrediente și modul de preparare prezentate mai jos.

Prăjitura Fanta – Ingrediente

Pentru realizarea acestei minunate prăjituri vei prepara un blat de pandișpan cu cacao, o cremă delicioasă de brânză și un jeleu din suc proaspăt de portocale. Împarte lista de ingrediente în funcție de cele trei elemente.

Reclamă

Pentru blat:

  • 6 ouă de mărime medie
  • 125 gr de zahăr
  • 50 ml de ulei
  • 80 gr de făină
  • 20 gr de cacao
  • 5 gr de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie.

Pentru cremă:

  • 250 gr de unt cu peste 80 % grăsime
  • 150 gr de zahăr
  • 500 gr de crema de brânză (Philadelphia sau mascarpone)
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • bucăți de portocală, opțional
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Pentru jeleu:

  • 800 ml de suc proaspăt de portocale
  • 150 gr de zahăr
  • 60 gr de amidon alimentar.

Prăjitura Fanta – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru blatul prăjiturii, dar înainte de a începe să le amesteci, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, pune hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 22/32 cm.

Cum prepari blatul cu cacao

Adaugă într-un bol ouăle și un praf de sare. Amestecă ingredientele, folosind un tel sau un mixer, până când rezultă o compoziție spumoasă. Apoi, adaugă zahărul și vanilia și amestecă energic până când compoziția aproape se triplează în volum.

Urmează uleiul, adăugat treptat, în timp ce amesteci continuu. Din acest moment renunță la tel sau la mixer și folosește o spatulă pentru încorporarea următoarelor ingrediente. Amestecă făina cu pudra de cacao și trece amestecul prin sită, deasupra compoziției de ouă. Amestecă cu spatula folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a menține compoziția aerată.

Întinde compoziția în tava pregătită nivelează-i uniform suprafața. Introdu tava în cuptorul încălzit și coace blatul prăjiturii pentru 35-40 de minute la 180°C. Între timp, prepară și crema de brânză.

Cum prepari crema și jeleul pentru prăjitura Fanta

Pentru prepararea cremei de brânză, adaugă în bolul mixerului untul moale, zahărul și vanilia. Amestecă ingredientele până când compoziția capătă cremozitate. Apoi încorporează crema de brânză, pe care o adaugi treptat. Opțional, poți adăuga în cremă și bucăți de portocale.

Întinde crema de brânză peste blatul copt și răcit deasupra și niveleaz-o uniform.

Pentru a prepara jeleul de portocale, amestecă zahărul cu amidonul într-o crăticioară. Toarnă sucul de portocale și amestecă până când compoziția devine omogenă. Fierbe compoziția, amestecând intens, până când capătă consistență de jeleu. Lasă jeleul de portocale să se răcorească timp5-6 minute și întinde-l uniform deasupra cremei de brânză.

Colaj de poze cu pașii de montare a prăjiturii
Jeleul de portocale se prepară cu amidon și suc proaspăt de portocale / Rețetefeldefel.ro

Pune prăjitura Fanta la rece până când jeleul de portocale devine ferm și se poate porționa perfect prăjitura.

Două porții de prăjitura Fanta, alături de lingurițe și portocale
Prăjitura Fanta se prepară cu suc proaspăt de portocale / Shutterstock

Tot din categoria rețetelor de prăjituri cu jeleu de fructe, mai poți prepara și rețeta de cheesecake fără coacere cu jeleu de rodie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă puse la fiert într-o oală, pentru Paște
Lifestyle
Cum fierbi ouăle fără să se spargă: sfaturi care chiar dau rezultate
Ouăle fierte sunt vedetele incontestabile ale mesei de Paște. Le vopsim cu grijă, le ciocnim cu drag și le servim alături de preparatele tradiționale. Dar poate cea mai frecventă problemă în bucătărie, în această...
2
Meghan Markle vorbește cu cineva într-o cameră luminoasă
Familia Regală
Meghan Markle se confruntă cu o problemă care îi poate afecta sănătatea. A slăbit mult, iar acum consecințele ies la iveală
Meghan Markle se confruntă cu o problemă care îi poate afecta sănătatea. Într-un nou episod din podcastul său, Ducesa a oferit detalii despre viața sa personală. A avut-o ca invitată pe Whitney Wolfe Herd,...
3
Gene Hackman într-o scenă din filmul Firma
Știri
Descoperire neașteptată la casa lui Gene Hackman. Poliția a dezvăluit detalii noi despre misterul morții actorului și a soției sale
A avut loc o descoperire neașteptată la casa lui Gene Hackman. Poliția a dezvăluit detalii noi despre misterul morții actorului și a soției sale. Gene Hackman și soția sa, Betsy Arakawa, au fost găsiți fără...
4
fată frumoasă care stă pe o canapea și se relaxează
Horoscop
Optimismul în funcție de zodie. Ce spun astrele despre atitudinea ta
Fiecare are momente în care gândurile negative pun stăpânire și astfel nu se mai întrevede nicio speranță. Citește despre optimismul în funcție de zodie și vezi despre ce este vorba. Ce spun astrele mai...
5
Cara Delevingne surprinsă pe un aeroport cu ochelari de soare
Divertisment
Un model celebru e de nerecunoscut după ce a depășit dependența de substanțe interzise. Cine este vedeta care are „o nouă viață”
Un model celebru de la Hollywood e de nerecunoscut după ce a depășit dependența de substanțe interzise. Vedeta spune că a primit șansa la o nouă viață și că încearcă să-și păstreze obiceiurile sănătoase....
PARTENERI
×