Dacă ești în căutarea unei rețete de desert plin de savoare și culoare, dar ușor de preparat, îți oferim o rețetă de ruladă cu portocale și cremă de mascarpone.
Rulada se porționează mai frumos după ce stă cel puțin 2 ore la rece / Shutterstock
Rulada merită preparată, mai ales în sezonul rece, când portocalele sunt pline de gust și aromă. Poate fi alegerea perfectă pentru desertul de weekend sau pentru momentele în care stai la povești cu familia și prietenii. Atât gustul ruladei, cât și aspectul cuceresc orice persoană care adoră deserturile.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Foaia de ruladă se prepară foarte simplu, după rețeta clasică de pandișpan, iar crema de mascarpone o poți prepara fie cu frișcă, fie cu ciocolată albă.
Urmărește mai jos rețeta explicată pas cu pas pentru a-i surprinde și tu pe cei dragi cu un desert delicios și spectaculos.
Ruladă cu portocale și cremă de mascarpone – Ingrediente
Pe lângă portocale, ingredientele vedetă din această rețetă, mai ai nevoie de ingrediente pentru foaia de ruladă și doar trei ingrediente pentru cremă.
Ruladă cu portocale și cremă de mascarpone – Mod de preparare
Începe cu prepararea foii de ruladă, care necesită un timp de pregătire a aluatului, un timp de coacere și un alt timp de răcire. Cât se răcește foaia de ruladă, poți pregăti crema și portocalele.
Cum prepari foaia de ruladă
Mai întâi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
În două boluri, separă albușurile de gălbenușuri. Amestecă-le bine albușurile, presărate cu puțină sare, până când devin spumoase și cristaline. Apoi, adaugă treptat, jumătate din cantitatea de zahăr, în timp ce amesteci energic cu mixerul sau cu un tel. Oprește-te din amestecat atunci când obții o bezea fermă.
Amestecă gălbenușurile cu restul de zahăr, până când devin și acestea spumoase și se deschid la culoare. Adaugă peste ele uleiul, coaja de portocală răzuită fin, sucul de portocală și omogenizează amestecul. Apoi, încorporează în ele bezeaua de albușuri adăugată treptat și amestecând ușor cu o spatulă. La final, adaugă treptat și făina trecută prin sită.
Pune hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 24/42 cm. Întinde compoziția pentru foaia de ruladă în ea și niveleaz-o uniform la suprafață. Introdu tava în cuptor și coace foaia de ruladă la 180 de grade Celsius, pentru 20-25 de minute. În acest interval de timp ocupă-te de celelalte elemente ale desertului.
Cum prepari umplutura pentru ruladă cu portocale și cremă de mascarpone
Pune într-un bol mascarponele și smântâna rece pentru frișcă, de la frigider. Adaugă zahărul pudră și amestecă intens folosind mixerul, până când compoziția devine cremoasă. Adaugă și un praf de sare pentru intensificarea gustului și pune crema de mascarpone cu frișcă la rece, până când montezi rulada.
După coacerea foii de ruladă, scoate tava pe un grătar de răcire și lasă foaia să se tempereze în tavă, pentru 5-6 minute. Apoi acoper-o cu un ștergar umezit și bine stors. Las-o așa până când este bine răcită, apoi răstoarn-o pe o hârtie de copt curată. Desfă cealaltă hârtie pe care a fost coaptă și întinde crema de mascarpone pe toată suprafața foii de ruladă.
Curăță portocalele, taie câte puțin din capete pentru a le putea așeza uniform una lângă alta. Pune-le la unul din capetele foii, peste crema de brânză și rulează pornind de la acel capăt.
Împachetează rulada în hârtia de copt și pune-o la rece pentru minim 2 ore.
Decorează rulada cu cremă și felii de portocale pentru un aspect mai spectaculos. Porționeaz-o frumos și răsfață-i pe cei dragi cu ea.
Iar pentru data viitoare, când mai dorești să prepari o ruladă delicioasă, îți recomandăm să încerci rețeta de ruladă pufoasă cu mere.