Reclamă

Ruladă cu portocale și cremă de mascarpone

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert plin de savoare și culoare, dar ușor de preparat, îți oferim o rețetă de ruladă cu portocale și cremă de mascarpone.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 2 februarie 2023, 6:48

Rulada merită preparată, mai ales în sezonul rece, când portocalele sunt pline de gust și aromă. Poate fi alegerea perfectă pentru desertul de weekend sau pentru momentele în care stai la povești cu familia și prietenii. Atât gustul ruladei, cât și aspectul cuceresc orice persoană care adoră deserturile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Foaia de ruladă se prepară foarte simplu, după rețeta clasică de pandișpan, iar crema de mascarpone o poți prepara fie cu frișcă, fie cu ciocolată albă.

Urmărește mai jos rețeta explicată pas cu pas pentru a-i surprinde și tu pe cei dragi cu un desert delicios și spectaculos.

Ruladă cu portocale și cremă de mascarpone – Ingrediente

Pe lângă portocale, ingredientele vedetă din această rețetă, mai ai nevoie de ingrediente pentru foaia de ruladă și doar trei ingrediente pentru cremă.

Reclamă

Pentru foaie de ruladă:

  • 5 ouă de mărime medie
  • 125 gr zahăr
  • 50 ml ulei
  • 125 gr făină
  • un praf de sare
  • coaja și sucul de la o portocală.

Pentru umplutură:

  • 300 gr de mascarpone
  • 300 ml de smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 100 gr de zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 9 portocale de mărime medie.
Reclamă

Ruladă cu portocale și cremă de mascarpone – Mod de preparare

Începe cu prepararea foii de ruladă, care necesită un timp de pregătire a aluatului, un timp de coacere și un alt timp de răcire. Cât se răcește foaia de ruladă, poți pregăti crema și portocalele.

Cum prepari foaia de ruladă

Mai întâi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

În două boluri, separă albușurile de gălbenușuri. Amestecă-le bine albușurile, presărate cu puțină sare,  până când devin spumoase și cristaline. Apoi, adaugă treptat, jumătate din cantitatea de zahăr, în timp ce amesteci energic cu mixerul sau cu un tel. Oprește-te din amestecat atunci când obții o bezea fermă.

Amestecă gălbenușurile cu restul de zahăr, până când devin și acestea spumoase și se deschid la culoare. Adaugă peste ele uleiul, coaja de portocală răzuită fin, sucul de portocală și omogenizează amestecul. Apoi, încorporează în ele bezeaua de albușuri adăugată treptat și amestecând ușor cu o spatulă. La final, adaugă treptat și făina trecută prin sită.

Pune hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 24/42 cm. Întinde compoziția pentru foaia de ruladă în ea și niveleaz-o uniform la suprafață. Introdu tava în cuptor și coace foaia de ruladă la 180 de grade Celsius, pentru 20-25 de minute. În acest interval de timp ocupă-te de celelalte elemente ale desertului.

Descoperă și o rețetă de ruladă Pavlova cu mascarpone și fructe.

Cum prepari umplutura pentru ruladă cu portocale și cremă de mascarpone

Pune într-un bol mascarponele și smântâna rece pentru frișcă, de la frigider. Adaugă zahărul pudră și amestecă intens folosind mixerul, până când compoziția devine cremoasă. Adaugă și un praf de sare pentru intensificarea gustului și pune crema de mascarpone cu frișcă la rece, până când montezi rulada.

După coacerea foii de ruladă, scoate tava pe un grătar de răcire și lasă foaia să se tempereze în tavă, pentru 5-6 minute. Apoi acoper-o cu un ștergar umezit și bine stors. Las-o așa până când este bine răcită, apoi răstoarn-o pe o hârtie de copt curată. Desfă cealaltă hârtie pe care a fost coaptă și întinde crema de mascarpone pe toată suprafața foii de ruladă.

Pasul de întindere a cremei de mascarpone peste foaia de ruladă
Crema de mascarpone se întinde peste foaia de ruladă răcită / Profimedia Images

Curăță portocalele, taie câte puțin din capete pentru a le putea așeza uniform una lângă alta. Pune-le la unul din capetele foii, peste crema de brânză și rulează pornind de la acel capăt.

Pasul de rulare a portocalelor în interiorul foii de ruladă
Portocalele se decupează puțin la capete, pentru a se așeza frumos în interiorul ruladei / Profimedia Images

Împachetează rulada în hârtia de copt și pune-o la rece pentru minim 2 ore.

Decorează rulada cu cremă și felii de portocale pentru un aspect mai spectaculos. Porționeaz-o frumos și răsfață-i pe cei dragi cu ea.

Iar pentru data viitoare, când mai dorești să prepari o ruladă delicioasă, îți recomandăm să încerci rețeta de ruladă pufoasă cu mere.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×