Reclamă

Sufleu de brânză dulce. Rețeta unui desert fin, pufos și aromat

Dacă ești în căutarea unui desert delicios și aromat, dar simplu și ușor de preparat, încearcă rețeta de sufleu de brânză dulce. Te vei bucura de un desert fin, pufos și aromat, cu o textură ușoară și aerată. Desertul este potrivit pentru un mic dejun dulce, un desert de după-amiază sau chiar pentru a încheia o masă festivă. Se servește, de obicei, imediat după ce este scos din cuptor, când este cel mai pufos și savuros.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 8 octombrie 2024, 5:29

Sufleul este un preparat culinar de origine franceză, cunoscut pentru textura sa aerată și delicată. Numele "soufflé" provine de la verbul francez "souffler". Acesta înseamnă "a sufla" sau "a umfla" și descrie perfect caracteristica principală a acestui preparat: capacitatea de a crește spectaculos la coacere datorită aerului încorporat în aluat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sufleurile pot fi dulci sau sărate, fiind preparate dintr-o bază (care variază în funcție de tipul de sufleu) și albușuri de ou bătute spumă. Acestea oferă acea textură pufoasă și voluminoasă.

Descoperă și o rețetă de sufleu de vanilie pe care o poți încerca ulterior. Până atunci, testează rețeta sufleului din brânză, pe care o poți urmări detaliată mai jos.

Sufleu de brânză dulce – Ingrediente

  • 500 g brânză dulce (de vaci)
  • 4 ouă mari
  • 100 g zahăr (sau după gust)
  • 1 lingură de făină (sau amidon de porumb)
  • 1 lingură de griș
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • coaja rasă de la o lămâie (opțional)
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte.
Reclamă

Rețeta sufleului din brânză dulce – Mod de preparare

Pentru reușita unui sufleu aerat și fin, este necesar ca albușurile să nu se amestece reci. Adună ingredientele pe masa de lucru și lasă-le acolo până când ajung la temperatura camerei.

Separă de la început albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Dacă brânza este zemoasă, las-o într-o sită la scurs. În cazul în care este mai uscată, paseaz-o bine sau trece-o printr-o sită pentru a obține o textură cât mai fină.

Descoperă și o rețetă de brânză de vaci preparată în casă, mai gustoasă și sănătoasă.

Reclamă

Cum prepari sufleu de brânză dulce

Într-un bol mare, amestecă brânza dulce cu gălbenușurile, zahărul, extractul de vanilie, coaja de lămâie, grișul și făina. Dacă dorești un sufleu mai cremos, adaugă laptele. Acesta are rolul de a înmuia grișul.

Adaugă și untul topit și răcit puțin, amestecând bine până când compoziția obținută devine omogenă.

Albușurile bate-le presărate cu sare până se obține o spumă fermă, lucioasă. Acest pas este esențial pentru a da sufleului textura pufoasă.

Încorporează treptat spuma de albușuri în amestecul de brânză, folosind o spatulă și mișcări de jos în sus pentru a nu pierde aerul acumulat. Este important să nu amesteci prea energic.

Unge bine cu unt o formă de sufleu sau mai multe forme mai mici, după preferință. Toarnă compoziția în forme, lăsând spațiu de 1-2 cm până la marginea acestora, deoarece sufleul va crește în cuptor.

Introdu formele în cuptorul preîncălzit și coace deliciosul sufleu de brânză dulce timp de 30-35 de minute, până când capătă o crustă aurie și devine ferm la atingere. Nu deschide ușa cuptorului în timpul coacerii, pentru a evita lăsarea sufleului.

Servește imediat sufleul, presărat cu puțin zahăr pudră. Poate fi servit și alături de un sos de ciocolată, de vanilie sau de fructe, cum ar fi un coulis de zmeură sau căpșuni.

Pentru un gust și mai bogat, puteți adăuga câteva stafide înmuiate în rom sau câțiva fulgi de ciocolată în compoziția de brânză. Această rețetă poate fi adaptată cu diverse arome (coajă de portocală, esență de migdale etc), în funcție de preferințele fiecăruia.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Felii de pâine unse și presărate cu verdeață
Sănătate
Cele mai bune alternative la pâine. Îți pot îmbunătăți sănătatea
Pâinea este un produs alimentar de bază în meniul zilnic al unui om. Cu toate acestea, cum preocupările pentru sănătate sunt din ce în ce mai multe, ai mai jos cele mai bune alternative...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 7 octombrie – 13 octombrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii vor avea parte de schimbări datorită mișcării retrograde a lui Jupiter. Citește horoscopul săptămânii 7 octombrie – 13 octombrie 2024 și vezi ce se întâmplă cu fiecare zodie în parte. Vor avea loc...
3
Tort Malakoff pe platou, alături de două cești cu ceai și două farfurii cu o paletă de inox
Rețete
Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă
Rețeta de tort Malakoff poate fi alegerea potrivită pentru un eveniment deosebit în familie sau pur și simplu pentru a-i impresiona pe cei dragi. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele sunt simple și...
4
Harta astrală pe un fundal colorat
Horoscop
Combinații de zodii șef-angajat. Cu ce nativ s-ar putea să nu te înțelegi la locul de muncă
Dacă nu poți să-ți dai seama de ce tu și superiorii nu ajungeți la un acord, astrologia poate fi de vină. Ai mai jos combinații de zodii șef-angajat care au toate șansele să persiste...
5
Dulceață de gutui rase în bol și în borcan, alături de gutui proaspete
Rețete
Dulceață de gutui rase, cu gust aromat și textură cremoasă
S-au copt gutuile, vrei să le conservi aroma pentru mai târziu și ești în căutare de rețete savuroase? Încearcă să prepari dulceață de gutui rase, o delicioasă rețetă tradițională românească, specifică toamnei, când gutuile...
PARTENERI
×