Sufleul este un preparat culinar de origine franceză, cunoscut pentru textura sa aerată și delicată. Numele "soufflé" provine de la verbul francez "souffler". Acesta înseamnă "a sufla" sau "a umfla" și descrie perfect caracteristica principală a acestui preparat: capacitatea de a crește spectaculos la coacere datorită aerului încorporat în aluat.
Sufleurile pot fi dulci sau sărate, fiind preparate dintr-o bază (care variază în funcție de tipul de sufleu) și albușuri de ou bătute spumă. Acestea oferă acea textură pufoasă și voluminoasă.
Descoperă și o rețetă de sufleu de vanilie pe care o poți încerca ulterior. Până atunci, testează rețeta sufleului din brânză, pe care o poți urmări detaliată mai jos.
Sufleu de brânză dulce – Ingrediente
- 500 g brânză dulce (de vaci)
- 4 ouă mari
- 100 g zahăr (sau după gust)
- 1 lingură de făină (sau amidon de porumb)
- 1 lingură de griș
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 praf de sare
- coaja rasă de la o lămâie (opțional)
- 50 g unt
- 100 ml lapte.
Rețeta sufleului din brânză dulce – Mod de preparare
Pentru reușita unui sufleu aerat și fin, este necesar ca albușurile să nu se amestece reci. Adună ingredientele pe masa de lucru și lasă-le acolo până când ajung la temperatura camerei.
Separă de la început albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Dacă brânza este zemoasă, las-o într-o sită la scurs. În cazul în care este mai uscată, paseaz-o bine sau trece-o printr-o sită pentru a obține o textură cât mai fină.
Descoperă și o rețetă de brânză de vaci preparată în casă, mai gustoasă și sănătoasă.