Brânza cu trufe este un tip de brânză semi-moale, preparată dintr-un amestec de lapte de oaie cu lapte de vacă și adaos de trufe, tăiate în bucăți mici. Este maturată timp de cel puțin 30 de zile, pentru dezvoltarea aromei oferită atât de trufe, cât și de combinația dintre cele două tipuri de lapte.
Trufele sunt un tip de ciuperci deosebite, foarte aromate, care cresc printre rădăcinile copacilor de pădure, precum stejarul sau alunul, la aproximativ 20-30 cm adâncime. Aroma trufelor este descrisă ca fiind pământoasă, de mosc, de nucă, lemnoasă, de ciuperci și chiar puțin ca de ciocolată. Se pot găsi doar cu ajutorul câinilor special antrenați. Sunt considerate alimente de lux ce înnobilează gustul preparatelor.
Tot din categoria rețetelor delicioase de sufleuri sărate, descoperă și o rețetă de sufleu de dovlecei cu brânză. Iar mai jos, vei descoperi rețeta sufleului din brânză cu trufe, detaliată pas cu pas.
Sufleu de brânză cu trufe – Ingrediente
- 75 gr parmezan ras
- 300 gr brânză cu trufe
- 600 ml lapte proaspăt cu 3,2% grăsime
- 100 gr unt cu peste 80% grăsime
- 60 gr făină alba de grau
- 10 ouă
- 1 praf de sare.
Rețeta sufleului din brânză cu trufe – Mod de preparare
Brânza cu trufe o găsești în marile magazine alimentare, în hipermarketuri. Se comercializează în bucăți de gramaje mai mici, de obicei, vidate. Se servește în restaurante pe platouri cu mix de brânzeturi și specialități din carne crud uscate. Este ideală și pentru tartele quiche, pentru paste sau pentru sosuri albe.
În rețeta de sufleu, brânza cu trufe se adaugă răzuită fin pentru a i se împrăștia aroma în toată compoziția.