Unele tipuri de brânză sunt încărcate în grăsimi și sodiu și nu au o valoare nutritivă ridicată. Cu toate acestea, există și tipuri de brânzeturi care sunt bogate în proteine, vitamine și bacterii sănătoase pentru organism.
Cele mai sănătoase tipuri de brânzeturi
Un tip de brânză este benefic pentru organism dacă este bogat în nutrienți. Mai mult, brânzeturile trebuie să-ți ofere și senzația de sațietate pentru a fi considerate de calitate. Nutriționiștii au testat mai multe tipuri de brânzeturi și au încercat să determine care dintre ele sunt recomandate pentru dieta zilnică.
Mozzarella
Mozzarella poate ave și șase grame de proteine pe suta de grame. Mozzarella este una dintre cele mai sănătoase tipuri de brânzeturi pe care le poți consuma.
Aceasta are un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu. Mai mult, acest tip de brânză este bogat în calciu, fosfor și zinc, toți nutrienții esențiali pentru sănătatea sistemului osos. Mai mult, mozzarella conține două bacterii probiotice care promovează sănătatea intestinală.
Brânza de capră
Această brânză este moale și cremoasă și vine cu o serie de beneficii pentru sănătate. Laptele de capră este extrem de bogat în vitamine. Acesta conține vitamina A și vitamina B2. Totuși, acest tip de brânză trebuie consumat cu măsură.
Laptele de capră are o concentrație mai mare de acizi grași. Aroma acestui tip de brânză este una intensă, însă poate fi inclusă într-o mulțime de preparate delicioase. Descoperă mai multe și despre tipurile de brânză care nu ar trebui să lipsească din frigiderul tău. Iată ce recomandări îți fac nutriționiștii.