Reclamă

Cele mai sănătoase tipuri de brânzeturi. Ce recomandări au făcut nutriționiștii

Nutriționiștii îți vin în ajutor și îți oferă o listă cu cele mai sănătoase tipuri de brânzeturi. Acestea nu ar trebui să lipsească din alimentația ta. Sunt alimente bogate în nutrienți benefici pentru organism. Brânza reprezintă una dintre plăcerile vinovate ale oricărei persoane.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 24 septembrie 2023, 6:09

Unele tipuri de brânză sunt încărcate în grăsimi și sodiu și nu au o valoare nutritivă ridicată. Cu toate acestea, există și tipuri de brânzeturi care sunt bogate în proteine, vitamine și bacterii sănătoase pentru organism.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai sănătoase tipuri de brânzeturi

Un tip de brânză este benefic pentru organism dacă este bogat în nutrienți. Mai mult, brânzeturile trebuie să-ți ofere și senzația de sațietate pentru a fi considerate de calitate. Nutriționiștii au testat mai multe tipuri de brânzeturi și au încercat să determine care dintre ele sunt recomandate pentru dieta zilnică.

Mozzarella

Mozzarella poate ave și șase grame de proteine pe suta de grame. Mozzarella este una dintre cele mai sănătoase tipuri de brânzeturi pe care le poți consuma.

Aceasta are un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu. Mai mult, acest tip de brânză este bogat în calciu, fosfor și zinc, toți nutrienții esențiali pentru sănătatea sistemului osos. Mai mult, mozzarella conține două bacterii probiotice care promovează sănătatea intestinală.

Reclamă

Brânza de capră

Această brânză este moale și cremoasă și vine cu o serie de beneficii pentru sănătate. Laptele de capră este extrem de bogat în vitamine. Acesta conține vitamina A și vitamina B2. Totuși, acest tip de brânză trebuie consumat cu măsură.

Laptele de capră are o concentrație mai mare de acizi grași. Aroma acestui tip de brânză este una intensă, însă poate fi inclusă într-o mulțime de preparate delicioase. Descoperă mai multe și despre tipurile de brânză care nu ar trebui să lipsească din frigiderul tău. Iată ce recomandări îți fac nutriționiștii.

Reclamă

Brânza Cottage

Acest tip de brânză este bogat în proteine. Brânza cottage conține vitamine valoroase precum vitamina B și B12. Acest aminet este cremos și poate fi inclus în dieta ta zilnică. De altfel, este o brânză pe care nutriționiștii o recomandă persoanelor care își doresc să piardă în greutate.

Aportul mare de proteine te ajută să construiești masa musculară. Mai mult, acest tip de brânză îți oferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Parmezanul

Acest deliciu culinar nu trebuie să lipsească de pe lista ta cu cele mai sănătoase tipuri de brânzeturi. Parmezanul este bogat în proteine și are un conținut scăzut de lactoză, deci este mai ușor de digerat decât majoritatea brânzeturilor din lapte de vază.

Mai mult, parmezanul are un conținut ridicat de calciu, ar acest lucru îl face un aliment ideal pentru promovarea sănătății sistemului osos.

Parmezanul este bogat în sodiu, prin urmare nu este recomandat să îl consumi în cantități foarte mari. Parmezanul are o aromă puternică și poate fi inclus într-o mulțime de preparate, lucru care îl face atât de îndrăgit de către iubitorii de brânzeturi.

Brânza elvețiană

Această brânză este faimoasă datorită faptului că a fost inclusă pe lista de supraalimentare în anul 2017. Specialiștii au dezvăluit că acest tip de brânză conține un probiotic valoros pentru organism. Studiile specialiștilor au sugerat că acest probiotic ajută la scăderea inflamației la combaterea infecțiilor și chiar la încetinirea procesului de îmbătrânire. Mai mult, acest tip de brânză este bogat în vitamina B12, calciu și fosfor. Este, de asemenea, o sursă bogată de proteine.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×