Preparați în acest mod, creveții ies suculenți și aromați. Este un preparat tradițional grecesc în care creveții sunt flambați în Ouzo și adăugați într-un sos de roșii ușor picant, care le oferă un plus de aromă.
Însă ingredientul care desăvârșește gustul acestui preparat este brânza feta. Aceasta aduce preparatului o aromă ușor acidulată, cremoasă și extrem de delicioasă.
Denumirea rețetei provine de la vasul în care sunt preparați creveții la cuptor. Acesta este un vas din cupru denumit sagani, în care se prepară și se servește mâncarea. Descoperă în continuare lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de creveți cu sos de roșii și brânză feta la cuptor.
Creveți Saganaki – Ingrediente
Rețeta creveților Saganaki se prepară în trei etape simple și rapide, pentru care ai nevoie de trei mici liste de ingrediente: pentru flambarea creveților, pentru sosul picant de roșii și pentru etapa finală, prepararea la cuptor.
Pentru flambarea creveților:
- 300 gr creveți
- 30 ml ulei de măsline
- 50 ml băutură grecească Ouzo.
Pentru sos picant de roșii:
- 30 ml ulei de măsline
- 1 ceapă medie
- 3 căței de usturoi
- 350 gr roșii cuburi în suc propriu
- 150 gr pastă concentrată de roșii
- 1 ardei gras sau capia, roșu
- 1 ardei iute uscat sau 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
- sare și piper după gust.