Reclamă

Ouă ochiuri cu brânză feta. Rețeta virală, gata în 10 minute

Rețeta de ouă ochiuri cu brânză feta a devenit virală pe TikTok. Acest preparat este ideal pentru când nu ai mult timp la dispoziție pentru a pregăti un mic dejun gustos și delicios. Bucătarii amatori din mediul online susțin că aceasta poate fi gata în doar 10 minute.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 15 septembrie 2023, 6:09 / Actualizat: 15 septembrie 2023, 9:22
O farfurie plină cu două ouă ochiuri cu brânză feta și servite cu o felie de pâine
Rețeta de ouă ochiuri cu brânză feta a devenit virală pe TikTok. Acest preparat este ideal pentru când nu ai mult timp la dispoziție / Shutterstock

Ouăle sunt o alegere gustoasă și sănătoasă pentru un mic dejun rapid. Acestea sunt bogate în proteine și fibre și îți conferă rapid senzația de sațietate. În plus, ouăle pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ouă ochiuri cu brânză feta

O porție de ouă ochiuri nu poate lipsi de pe farfuria de la micul dejun. Dacă ești una dintre femeile care preferă să servească un mic dejun sărat, atunci această alegere va fi pe placul tău. Ouăle sunt incredibil de versatile și pot fi folosite într-o mulțime de rețete.

Poți să prepari ouă fierte, ouă scramble sau ouă ochiuri. Pe TikTok a devenit virală o nouă rețetă, cea de ouă ochiuri cu brânză feta. Imaginează-ți un gălbenuș de ou, moale, care este înconjurat de o crustă crocantă și brânză feta, ușor rumenită.

Este o rețetă rapidă, ce se poate prepara în mai puțin de 10 minute, scrie Salon.com. Rețeta este extrem de versatilă și poate fi pregătită într-o mulțime de variante. Pentru început pune o tigaie cu puțin ulei la încins.

Reclamă

Presară brânză feta în formă de cerc, apoi pune două ouă ochiuri deasupra. Asezonează cu piper și fulgi de chilli, dacă ești amatoare de preparate picante. Lasă totul la gătit timp de 10 minute. În tot acest timp poți să pregătești câteva felii de pâine prăjită sau să coci o tortilla delicioasă. Servește ouăle ochiuri cu brânză feta pe feliile de pâine prăjită. Te vei bucura de un mic dejun sănătos și hrănitor.

Alături de această combinație poți să servești și câteva felii de avocado. În felul acesta îți vei asigura și aportul de grăsimi sănătoase.

Unii utilizatori din mediul online recomandă această rețetă și alături de câteva frunze de spanac. Imaginația ta este singura limită pe care o poți seta în ceea ce privește această rețetă rapidă și sănătoasă.  

Reclamă

Beneficiile consumului de ouă la micul dejun

O dietă echilibrată ar trebui să includă și ouăle în ea. Potrivit specialiștilor, cel mai sănătos mod de a le consuma este să alegi unul sau două ouă pe zi. Consumul de ouă contribuie la pierderea în greutate. Acestea sunt o combinație ideală de proteine și grăsimi sănătate.

Ouăle îți oferă senzația de sațietate și inhibă pofta de mâncare. Mai mult, specialiștii susțin că acestea ajută la menținerea sănătății pielii.

Fiind bogate în seleniu și alte vitamine benefice, ouăle pot oferi mai multă elasticitate pielii și pot preveni apariția cancerului de piele. Studiile arată că ouăle ajută la întărirea părului. Gălbenușul de ou conține concentrații mari de B7, zinc și fier, nutrienți necesari pentru întărirea structurii firului de păr. În timp, consumul de ouă ajută la diminuarea stărilor de anxietate.

Aminoacizii din ouă au beneficii esențiale pentru sănătate. Unele studii arată că printre beneficiile consumului de ouă se numără și îmbunătățirea vederii. Acest lucru se datorează faptului că ouăle conțin luteină și zeaxantină, carotenoizi și antioxidanți care au un rol esențial la îmbunătățirea vederii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×