Reclamă

Gustări bogate în proteine. Cum le poți include în dieta ta

Proteinele pot oferi o mulțime de beneficii pentru sănătate. Acestea te pot ajuta să-ți menții o greutate optimă deoarece îți oferă senzație de sațietate pe termen lung și reduc aportul total de calorii pe care îl consumi. Află cum poți include în dieta ta gustări bogate în proteine.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 17 iunie 2023, 6:26

Dacă îți dorești să asimilezi mai multe substanțe nutritive și să-ți ții sub control aportul de calorii, este important să incluzi cel puțin un aliment care conține proteine, la fiecare masă sau gustare. Există suficiente produse pe care le poți mânca simple sau combinate în diferite rețete.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gustări bogate în proteine

Proteinele oferă senzație de sațietate deoarece susțin eliberarea hormonilor care opresc pofta de mâncare, încetinesc digestia și stabilizează nivelul zahărului din sânge. Dacă ai un stil de viață foarte ocupat, gustările pot fi utile deoarece se prepară ușor. Este important să te asiguri că sunt suficient de nutritive, potrivit Healthline.

De asemenea, există diferite tipuri de proteine: proteine de origine vegetală și proteine de origine animală. Îți poți asigura necesarul din alimentele care sunt sărace în grăsimi.

Bețișoare de curcan

Bețișoarele de curcan au puține calorii și multe proteine. De asemenea, te pot ajuta în lupta cu kilogramele în plus. Bețișoarele de curcan sunt o gustare sățioasă, care poate fi asociată cu alimente cu un conținut scăzut de calorii și bogat în fibre. În această categorie intră fructele sau legumele.

Reclamă

Brânză de vacă

Brânza de vacă poate fi o gustare hrănitoare, cu puține calorii. Conține multe vitamine și minerale, cum ar fi: zinc, seleniu și vitamina B12. Este bogată în calciu, un mineral necesar menținerii sănătății: oaselor, inimii și sistemului nervos.

Poți combina fructele de pădure cu brânza de vacă dacă îți place gustul dulce. Amestecă brânza de vaci cu sare, piper și ierburi tocate, conform Health.

Reclamă

Rulouri elvețiene și turcești

Rulourile elvețiene și cele turcești îți pot oferi o porție mare de proteine. Poți combina felii de curcan cu brânză elvețiană pentru a obține gustări bogate în proteine. Dacă vrei să le diversifici, adaugă legume sau fructe.

Brânză, ouă și brioșe cu legume

Ouăle sunt unele dintre cele mai folositoare surse de proteine. Pot fi adăugate la produsele de patiserie sau se pot găti în stiluri tradiționale cum sunt omletele sau ouăle prăjite.

Specialiștii spun că atunci când mănânci ouă la micul dejun te împinge să reduci aportul de calorii consumat în a doua parte a zilei. Astfel, ai șanse mai mari să scapi de kilogramele în plus.

Ouăle sunt gustări bogate în proteine. Conțin grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. Printre acestea se numără: vitamina B12, seleniu și colina.

Află mai multe și despre alimentele bogate în protiene, dar sărace în grăsimi.

Amestec de semințe și fructe uscate

Poți cumpăra un amestec de semințe sau îl poți prepara singură acasă. Acesta poate include: stafide, semințe de dovleac, migdale, nuci și fructe uscate. Când le combini cu alimente bogate în fibre, te pot ajuta să-ți menții sănătatea sistemului digestiv deoarece hrănesc bacteriile benefice din intestin.

Edamame prăjit

Edamame are o mulțime de proteine și fibre care oferă senzație de sațietate pe termen lung și poate fi eficient pentru a pierde în greutate. Este o sursă bogată în vitamine și minerale, cum sunt folații și magneziul. Pentru consum, poți amesteca edamame cu ulei de măsline și sare de mare și îl poți frige.

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc poate fi consumat în orice moment al zilei. Conține multe proteine și calorii. Este bogat în vitamine și minerale, cum ar fi vitamina B12 și calciu. Poți înlocui înghețata și alte deserturi dacă amesteci iaurtul grecesc cu fructele de pădure.

Budincă de chia

Semințele de chia conțin: fibre, grăsimi sănătoase, magneziu, calciu și fosfor. Poți servi budincă de chia când vrei gustări bogate în proteine sau la un mic dejun. Se prepară ușor și se depozitează în frigider până se întărește pentru consum.

Somon pe biscuiți din făină de migdale

Somonul este o sursă bună de proteine, dar și de alți nutrienți: grăsimi Omega-3, seleniu, potasiu, vitamina B6 și vitamina B12. Acizii grași Omega-3 sunt grăsimi esențiale care au un rol important în sănătate. Aceștia reduc inflamația și susțin funcția imunitară.

Poți combina somonul cu biscuiți din făină de migdale. Aceștia conțin mai multe fibre decât biscuiții preparați din făină rafinată.

Biluțe cu unt de arahide

Biluțele cu unt de arahide se prepară în mai puțin de 15 minute. Poți folosi ingrediente ca: unt de arahide, ovăz, semințe de in și semințe de chia. ​​Sunt o alternativă sănătoasă și gustoasă la dulciurile cu conținut scăzut de proteine, de exemplu prăjiturile și bomboanele. Pot fi preparate rapid și depozitate în congelator.

Smoothie proteic cu cireșe

Cireșele înghețate adaugă un gust dulce. Când amesteci cireșe cu pudră ​​​​de vanilie și lapte de migdale creezi un smoothie aromat, bogat în proteine, cu puține calorii. Poți face un smoothie din lapte neîndulcit de migdale și cireșe.

Batoane de țelină cu unt de arahide

Poți pune unt de arahide pe batoane de țelină. Țelina și untul de arahide au o textură crocantă și aduc o doză suplimentară de proteine. De asemenea, poți presăra stafide și afine uscate pentru a obține un gust mai dulce.

Salată de ton

Tonul este o sursă concentrată de proteine ​​și acizi grași omega-3. Fă o salată cremoasă de ton folosind ierburi proaspete, maioneză și iaurt grecesc. O poți servi cu biscuiți sau legume feliate. ​​Au un conținut scăzut de calorii.

Salată de ouă și rondele de castravete

Salata de ouă este servită în mod obișnuit pe pâine, dar se poate consuma și sub forma unei salate de ouă cu felii de castraveți. Pentru a nu folosi aditivi cu conținut ridicat de calorii, cum ar fi maiaua, încearcă să amesteci muștarul în salata de ouă.

Vafe proteice

Vafele proteice sunt gustări bogate în proteine. Vafele proteice se prepară în zece minute din doar patru ingrediente: brânză de vaci, ovăz, ouă și pudră proteică. Combină aceste vafe ​​cu fructe de pădure sau unge-le cu unt de arahide.

Înghețată de banane

Înlocuirea dulciurilor obișnuite cu gustări bogate în proteine ​​și conținut scăzut de zahăr te poate ajuta să mănânci mai puține calorii și să menții un nivel sănătos al zahărului în sânge. Poți face o înghețată ​​​​de banane din trei ingrediente: banane congelate, pudră de proteine ​​​​de vanilie și extract de vanilie.

Salată grecească din năut

Năutul prăjit conține multe proteine și poate fi depozitat în orice spațiu. Pe lângă proteine, năutul reprezintă o sursă bună de mai mulți nutrienți, inclusiv fibre, magneziu și acid folic.

Poți combina ingrediente bogate în proteine, cum este brânza feta. De asemenea, poți adăuga legume bogate în fibre, ca de exemplu, ardeiul și ceapa. Această salată poate fi servită simplu sau acoperită cu: somon, pui sau creveți.

Ou fiert, brânză și fructe

Poți combina ouăle fierte, brânza și fructele pentru a obține gustări bogate în proteine. Alimentele bogate în proteine, cum sunt ouăle și brânza, pot fi consumate cu fructe proaspete. Poți încerca mere feliate sau căpșuni. Acestea oferă o sursă importantă de fibre, pe lângă vitamine și minerale precum vitamina C.

Batoane proteice nutritive

Când cumperi batoane proteice, citește etichetele cu ingrediente pentru a te asigura că faci o alegere nutritivă. Unele batoane proteice conțin o cantitate mare de zahăr adăugat și puține proteine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×