Rulouri elvețiene și turcești
Rulourile elvețiene și cele turcești îți pot oferi o porție mare de proteine. Poți combina felii de curcan cu brânză elvețiană pentru a obține gustări bogate în proteine. Dacă vrei să le diversifici, adaugă legume sau fructe.
Brânză, ouă și brioșe cu legume
Ouăle sunt unele dintre cele mai folositoare surse de proteine. Pot fi adăugate la produsele de patiserie sau se pot găti în stiluri tradiționale cum sunt omletele sau ouăle prăjite.
Specialiștii spun că atunci când mănânci ouă la micul dejun te împinge să reduci aportul de calorii consumat în a doua parte a zilei. Astfel, ai șanse mai mari să scapi de kilogramele în plus.
Ouăle sunt gustări bogate în proteine. Conțin grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. Printre acestea se numără: vitamina B12, seleniu și colina.
Află mai multe și despre alimentele bogate în protiene, dar sărace în grăsimi.
Amestec de semințe și fructe uscate
Poți cumpăra un amestec de semințe sau îl poți prepara singură acasă. Acesta poate include: stafide, semințe de dovleac, migdale, nuci și fructe uscate. Când le combini cu alimente bogate în fibre, te pot ajuta să-ți menții sănătatea sistemului digestiv deoarece hrănesc bacteriile benefice din intestin.
Edamame prăjit
Edamame are o mulțime de proteine și fibre care oferă senzație de sațietate pe termen lung și poate fi eficient pentru a pierde în greutate. Este o sursă bogată în vitamine și minerale, cum sunt folații și magneziul. Pentru consum, poți amesteca edamame cu ulei de măsline și sare de mare și îl poți frige.
Iaurt grecesc
Iaurtul grecesc poate fi consumat în orice moment al zilei. Conține multe proteine și calorii. Este bogat în vitamine și minerale, cum ar fi vitamina B12 și calciu. Poți înlocui înghețata și alte deserturi dacă amesteci iaurtul grecesc cu fructele de pădure.
Budincă de chia
Semințele de chia conțin: fibre, grăsimi sănătoase, magneziu, calciu și fosfor. Poți servi budincă de chia când vrei gustări bogate în proteine sau la un mic dejun. Se prepară ușor și se depozitează în frigider până se întărește pentru consum.
Somon pe biscuiți din făină de migdale
Somonul este o sursă bună de proteine, dar și de alți nutrienți: grăsimi Omega-3, seleniu, potasiu, vitamina B6 și vitamina B12. Acizii grași Omega-3 sunt grăsimi esențiale care au un rol important în sănătate. Aceștia reduc inflamația și susțin funcția imunitară.
Poți combina somonul cu biscuiți din făină de migdale. Aceștia conțin mai multe fibre decât biscuiții preparați din făină rafinată.
Biluțe cu unt de arahide
Biluțele cu unt de arahide se prepară în mai puțin de 15 minute. Poți folosi ingrediente ca: unt de arahide, ovăz, semințe de in și semințe de chia. Sunt o alternativă sănătoasă și gustoasă la dulciurile cu conținut scăzut de proteine, de exemplu prăjiturile și bomboanele. Pot fi preparate rapid și depozitate în congelator.
Smoothie proteic cu cireșe
Cireșele înghețate adaugă un gust dulce. Când amesteci cireșe cu pudră de vanilie și lapte de migdale creezi un smoothie aromat, bogat în proteine, cu puține calorii. Poți face un smoothie din lapte neîndulcit de migdale și cireșe.
Batoane de țelină cu unt de arahide
Poți pune unt de arahide pe batoane de țelină. Țelina și untul de arahide au o textură crocantă și aduc o doză suplimentară de proteine. De asemenea, poți presăra stafide și afine uscate pentru a obține un gust mai dulce.
Salată de ton
Tonul este o sursă concentrată de proteine și acizi grași omega-3. Fă o salată cremoasă de ton folosind ierburi proaspete, maioneză și iaurt grecesc. O poți servi cu biscuiți sau legume feliate. Au un conținut scăzut de calorii.
Salată de ouă și rondele de castravete
Salata de ouă este servită în mod obișnuit pe pâine, dar se poate consuma și sub forma unei salate de ouă cu felii de castraveți. Pentru a nu folosi aditivi cu conținut ridicat de calorii, cum ar fi maiaua, încearcă să amesteci muștarul în salata de ouă.
Vafe proteice
Vafele proteice sunt gustări bogate în proteine. Vafele proteice se prepară în zece minute din doar patru ingrediente: brânză de vaci, ovăz, ouă și pudră proteică. Combină aceste vafe cu fructe de pădure sau unge-le cu unt de arahide.
Înghețată de banane
Înlocuirea dulciurilor obișnuite cu gustări bogate în proteine și conținut scăzut de zahăr te poate ajuta să mănânci mai puține calorii și să menții un nivel sănătos al zahărului în sânge. Poți face o înghețată de banane din trei ingrediente: banane congelate, pudră de proteine de vanilie și extract de vanilie.
Salată grecească din năut
Năutul prăjit conține multe proteine și poate fi depozitat în orice spațiu. Pe lângă proteine, năutul reprezintă o sursă bună de mai mulți nutrienți, inclusiv fibre, magneziu și acid folic.
Poți combina ingrediente bogate în proteine, cum este brânza feta. De asemenea, poți adăuga legume bogate în fibre, ca de exemplu, ardeiul și ceapa. Această salată poate fi servită simplu sau acoperită cu: somon, pui sau creveți.
Ou fiert, brânză și fructe
Poți combina ouăle fierte, brânza și fructele pentru a obține gustări bogate în proteine. Alimentele bogate în proteine, cum sunt ouăle și brânza, pot fi consumate cu fructe proaspete. Poți încerca mere feliate sau căpșuni. Acestea oferă o sursă importantă de fibre, pe lângă vitamine și minerale precum vitamina C.
Batoane proteice nutritive
Când cumperi batoane proteice, citește etichetele cu ingrediente pentru a te asigura că faci o alegere nutritivă. Unele batoane proteice conțin o cantitate mare de zahăr adăugat și puține proteine.