Vinetele au o mulțime de beneficii pentru sănătate și pot fi incluse într-o mulțime de rețete sățioase și rapide. Salata de vinete este una dintre cele mai cunoscute metode de preparare a acestor legume, însă nu este întotdeauna și cea mai delicioasă. Bucătării specialiști au dezvăluit o rețetă mult mai gustoasă de vinete coapte.
Cu ce poți unge vinetele înainte de a le pune la cuptor
Dacă nu ai timp pentru rețeta clasică de salată de vinete, atunci te invităm să descoperi un nou mod de a le prepara. Nu rata sezonul acestor legume delicioase fără a le include în alimentația ta. De această dată îți venim în ajutor cu o propunere rapidă, ușoară și foarte savuroasă. Încearcă și tu să prepari rețeta de vinete umplute cu roșii și gratinate cu mozzarella.
Una dintre cele mai simple modalități de a pregăti vinetele este cea de a le pune la cuptor cu roșii și mozzarella. Este o rețetă care nu necesită mult timp de pregătire și care poate fi gata în doar 20 minute. Vei avea nevoie de câteva vinete pe care să le speli foarte bine, dar despre modul de preparare poți să citești puțin mai jos.
Pentru ca vinetele tale să aibă un gust mult mai aromat, înainte de a le gratina cu mozzarella este important să le ungi cu frunze de busuioc și oregano. Aceste ingrediente simple se află sigur în bucătăria ta. În felul acesta vei schimba complet gustul vinetelor tale.
Astfel ai aflat și cu ce poți unge vinetele înainte de a le pune la cuptor, iar la final te vei bucura și de un preparat cu totul deosebit. Pe lângă aceste două condimente, gospodinele mai ung vinetele cu puțin ulei înainte de a le pune la cuptor.
Indiferent de rețeta pe care urmează să o prepari, dacă alegi să folosești vinete este foarte important să le ungi cu puțin ulei de măsline. În felul acesta te vei asigura că ele nu vor fi uscate la finalul procesului de coacere.
Cum prepari rețeta de vinete cu roșii și mozzarella
Începe prin a curăța vinetele de impurități. Spală-le foarte bine, iar mai apoi poți începe să le feliezi. Pune feliile de vinete pe tavă tapetată cu hârtie de copt.