Rețeta se prepară destul de simplu și într-un timp relativ scurt. Nu necesită nici foarte multe ingrediente și nici atenție deosebită în timpul preparării. După o pregătire prealabilă a ingredientelor, le pui la cuptor și te poți ocupa de alte activități între timp. Urmărește mai jos rețeta completă cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Vinete la cuptor cu mozzarela și sos de roșii cu usturoi – Ingrediente
- 2 vinete mari, lunguiețe
- 1 ceapă
- 2-4 căței de usturoi
- 500 gr roșii proaspete
- 2 linguri de ulei
- 5-6 frunze de busuioc
- 1/2 linguriță de oregano uscat
- sare și piper, după gust
- 100 gr mozzarella răzuită
Rețetă de vinete la cuptor cu mozzarella – Mod de preparare
Pentru un aspect plăcut al preparatului, este necesar să alegi vinete de formă lunguiață și mărimi aproximativ egale.
Speli bine vinetele, le feliezi în rondele de 1,5 cm grosime și le așezi pe o suprafață plană de lucru. Presari sare peste ele și le lași la deshidratat 10-12 minute. În acest fel, vei scăpa de gustul sucului amar din vinete. La contactul cu sarea, vinetele vor elimina acel suc neplăcut la gust. Tamponezi, apoi, vinetele cu prosoape de hârtie absorbante, pentru a elimina lichidul ce s-a evaporat din vinete.
Cât timp vinetele stau la deshidratat te ocupi de sosul de roșii cu usturoi. Pune o tigaie cu uleiul încins și călește în el o ceapă tocată fin, împreună cu 2 căței de usturoi, tocați mărunt.
Opărește roșiile în apă clocotită cu sare, decojește-le și toacă-le mărunt. Adaugă-le peste ingredientele din tigaie. Adaugă și un praf de sare și altul de piper și lasă sosul să fiarbă 10-12 minute până se reduce consistent. Asezonează totul cu oregano și frunze de busuioc. Vei obține un sos gustos și plăcut aromat.