Reclamă

Obiceiuri la care poți renunța pentru a avea o inimă sănătoasă. Patru sfaturi utile oferite de specialiști

Multe dintre obiceiurile care la prima vedere par inofensive pot avea un efect nefast asupra sănătății noastre. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, organismul nostru nu mai poate face față la fel de ușor unui stil de viață haotic. Ți-am pregătit o listă cu obiceiuri la care poți renunța pentru a avea o inimă sănătoasă, dar și câteva sfaturi privind modul în care poți să-ți îmbunătățești alimentația pentru a preveni apariția bolilor cardiovasculare.

Publicat: 9 martie 2022, 7:10 / Actualizat: 9 martie 2022, 14:35

Specialiștii spun că pe măsură ce înaintăm în vârstă riscul de a dezvolta boli de inimă crește. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le putem face pentru a ne păstra inima sănătoasă. Schimbările mici pot duce în cele din urmă la rezultatele cu adevărat mari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri la care poți renunța pentru a avea o inimă sănătoasă

Stilul de viață poate influența în mod direct starea de sănătatea a unei persoane. Anumite obiceiuri nocive pot deteriora treptat sănătatea inimii tale și pot duce la apariția bolilor cardiovasculare. Specialiștii încearcă să atragă atenția cu privire la câteva obiceiuri care la prima vedere par inofensive, dar care în timp își pot pune amprenta într-un mod negativ asupra organismului uman. 

Fumatul

Unul din principalele obiceiuri la care poți renunța pentru a avea o inimă sănătoasă face referire la fumat. Dr. Juan Rivera a explicat pentru publicația Eat This, Not That! ce impact au țigările asupra organismului.

Conform Centers for Disease Control and Prevention, fumatul este printre principalii vinovați care duc a apariția de boli cardiovasculare. Riscul de a dezvolta boli cardiovasculare crește pe măsură ce fumezi mai multe țigări. Renunțatul la acest viciu te va ajuta pe termen lung să-ți recapeți sănătatea inimii.

Reclamă

Consumul de băuturi energizante și sucuri

Unul din principalele obiceiuri la care poți renunța pentru a avea o inimă sănătoasă face referire la consumul de băuturi energizante și de sucuri. Specialiști spun că băuturile energizante pot duce la creșterea tensiunii arteriale, dar și la posibile boli cardiovasculare dacă sunt consumate în mod frecvent.

Chiar dacă nu este ușor să renunți la un astfel de produs, în timp corpul tău îți va mulțumi. Băuturile acidulate care conțin zahăr sunt un alt pericol pentru sănătatea inimii tale. Specialiștii avertizează oamenii să fie atenți inclusiv la consumul de sucuri dietetice. Acestea pot conține la rândul lor o cantitate semnificativă de zahăr.

Reclamă

Pâinea

Specialiștii spun unul din principalele obiceiuri la care poți renunța pentru a avea o inimă sănătoasă este cel de a consuma pâine. Coșurile cu pâine caldă sunt extrem de atractive și de gustoase. Cu toate acestea, consumată la fiecare masă, pâinea poate să devină inamicul numărul unu al sănătății tale. Pâinea este pregătită cu ajutorul făinii albe care nu conține minerale, fibre sau vitamine sănătoase. Consumul de pâine în exces duce la un aport mare de carbohidrați rafinați care în timp îți pot afecta inima. Carbohidrații rafinați duc de multe ori la apariția bolilor de inimă, scrie Healthline.com. Chiar dacă pâinea caldă este tentantă poate data viitoare vei reconsidera consumul său la fiecare masă.

Înghețata

Chiar dacă pare greu de crezut, înghețata este pe lista de alimente pe care ar trebui să le eviți dacă îți dorești o inimă sănătoasă. Deși este un desert minunat, în special în perioada călduroasă a anului, înghețata este bogată în zahăr, grăsimi și sare. Riviera spune că scăderea consumului de înghețată duce în timp la îmbunătățirea semnificativă a sănătății inimii ale. Dacă te-ai decis să adopți un stil de viață sănătos, atunci ai putea începe prin a evita acest deliciu. Desigur, consumată cu moderație, înghețata poate fi ideală pentru zilele toride de vară.

Ce este recomandat să mănânci pentru o inimă sănătoasă

Carbohidrații rafinați cresc riscul de apariție a bolilor de inimă. La fel se întâmplă și în cazul băuturilor acidulate care conțin zahăr, dar și a alimentelor bogate în grăsimi și sare. Dacă îți dorești să ai parte de o inimă sănătoasă cât mai mult timp poți începe prin a adopta un stil de viață sănătos.

Nu doar sportul este important într-o astfel de situație, ci și alimentația și dieta pe care o abordezi. Mai multe studii au demonstrat de-a lungul timpului care este impactul alimentație sănătoasă asupra reducerii riscului de apariție a diferitelor boli, inclusiv cele de inimă. Pentru o inimă sănătoasă, nutriționiștii încurajează oamenii să consume afine, căpșuni, zmeură sau mure.

Fructele de pădure au un rol important când vine vorba de sănătatea inimii. Acestea sunt bogate în antioxidanți.  Studiile au demonstrat că fructele de pădure consumate în mod regulat pot duce la reducerea riscului de apariție a bolilor de inimă. Pe lângă fructele de pădure, specialiștii recomandă consumul de avocado. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase care pot ajuta în timp la reducerea nivelului de colesterol. Înlocuirea grăsimilor saturate cu cele sănătoase ar putea avea un impact pozitiv asupra vieții tale.

Mai mult, specialiștii spun că peștele are nenumărate beneficii în reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare. Alte alimente pe care le poți consuma pentru a reduce colesterolul din sânge sunt alunele, migdalele și caju. Ciocolata neagră poate fi și ea o alegere potrivită datorită cantității de antioxidanți pe care o conține. La această listă de alimente sănătoase pentru inimă poți adăuga roșiile, semințele, fasolea și mazărea, dar și băuturi precum ceaiul verde.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×