În funcție de soiul din care fac parte, indicele glicemic al strugurilor poate varia între 43 și 59. Astfel, strugurii sunt fructe cu un aport de fructoză destul de ridicat. Dacă ești la dietă, atunci consumul lor nu este cel mai indicat. Totuși, strugurii conțin cantități importante de antioxidanți, resveratrol și fitonutrienți. Studiile spun că cea mai mare cantitate de antioxidanți se găsește chiar în coaja strugurilor.
Beneficiile consumului de struguri
Conform publicației Healthline, 100 de grame de struguri conțin în medie 104 calorii, 1.09 grame de proteine, 0.24 grame de grăsime, 27 grame de carbohidrați, 1.5 grame de fibre și 289 miligrame de potasiu.
Strugurii sunt o alegere gustoasă și sănătoasă când vine vorba de servirea fructelor. Totodată, studiile arată că inclusiv sâmburii de struguri sunt benefici și ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor, dar și la accelerarea metabolismului.
Antioxidanții din struguri poartă numele de polifenoli și au proprietăți antiinflamatorii. Acțiunea antioxidantă ajută la prevenirea bolilor de inimă, dar și la apariția tumorilor.
În plus, strugurii sunt o sursă excelentă de potasiu care ajută la reducerea efectelor negative ale excesului de sodiu.
Conținutul ridicat de fibre din struguri îți oferă rapid senzația de sațietate și te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp.
Fibrele sunt esențiale pentru menținerea sistemului cardiovascular sănătos. Uite aici o listă cu cele mai cunoscute alimente bogate în fibre. Află de unde îți poți lua aportul zilnic necesar.
Dacă încă te întrebi care sunt beneficiile consumului de struguri, află că aceștia au o cantitate mare de apă. Prin urmare, strugurii te ajut să rămâi hidratată și îți îmbunătățește sistemul digestiv.