Reclamă

Fructe care reduc inflamația din corp. Ce recomandă nutriționiștii să incluzi în alimentația ta

Fructele sunt o alegere ideală pentru o gustare sănătoasă. Deși mulți se feresc de ele și consideră că sunt bogate în zahăr, studiile vin să demonstreze contrariul. Ți-am pregătit o listă cu fructe benefice pentru organism, fructe care reduc inflamația din corp.

Publicat: 12 august 2022, 6:16

Corpul declanșează un fel de răspuns al sistemului imunitar atunci când consideră că bacteriile sau alți agenți patogeni l-au invadat. Ca răspuns, corpul trimite celulele inflamatorii pentru a lupta împotriva problemei. Acesta este și motivul pentru care specialiștii ne sfătuiesc să evităm pe cât posibil consumul de alimente care produc inflamația în corp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fructe care reduc inflamația din corp

În combaterea inflamației din corp ai nevoie de o dietă echilibrată și de un stil de viață sănătos. Fructele și legumele bogate în antioxidanți sunt aliații tăi de nădejde când vine vorba de reducerea stresului oxidativ. Acestea ajută la combaterea inflamației și îți oferă un boost de energie, sprijinind și îmbunătățind sistemul imunitar. 

Afine

Pe lista de fructe care reduc inflamația din corp se află și afinele. Cele mai recente studii au descoperit faptul că afinele au conținutul cel mai ridicat de antioxidanți dintre cele mai populare fructe și legume. Studiul a fost publicat în Nutrients.

Se pare că afinele pot reduce durerile apărute la nivelul articulațiilor, în special în zona genunchilor. Alte studii au demonstrat faptul că antioxidanții din afine ajută la reducerea degradării stării psihice. Afinele ajută și protejează funcțiile cognitive ale creierului, spun specialiștii.

Reclamă

Studiile au fost desfășurate mai întâi pe animale, iar mai apoi pe un eșantion de voluntari. Se pare că antioxidanții din afine ajută și la reducerea inflamației din corp, dar și la reducerea zahărului din sânge. Nutriționiștii recomandă consumul de afine proaspete și reducerea consumului de alimente care pot produce inflamația în corp.

Grefă

Grefele pot fi consumate în orice parte a zilei. Acestea pot fi incluse într-un smoothie delicios sau într-o salată de fructe. Grefele au proprietăți antiinflamatorii datorită nutrienților și antioxidanților pe care le conțin. În plus, spre deosebire de alte fructe, grefele sunt bogate în vitamina C.

Reclamă

Acestea conțin peste 70 % din necesarul zilnic de vitamina C, spun specialiștii. Vitamina C este esențială când vine vorba de reducerea inflamației din corp, în plus aceasta ajută la producerea colagenului.

Atunci când consumi fructe bogate în vitamina C îi oferi corpului tău un boost de energie, dar și metabolismului și sistemului imunitar. În plus, vitamina C din grefe te va ajuta să lupți împotriva semnelor de îmbătrânire.

Rodie

Rodiile se află și ele pe lista de fructe care pot reduce inflamația din corp. Rodiile sunt bogate în antioxidanți, iar studiile arată că sucul de rodie este minunat dacă îți dorești să adormi mai ușor. Uite o listă cu alte sucuri care te pot ajuta să adormi dacă te confrunți cu probleme din cauza somnului.

Rodiile conțin compuși speciali precum acidul elagic și quercetina. Aceștia ajută la scăderea inflamației și la prevenirea bolilor cardiovasculare.Un studiu realizat în 2017 a arătat faptul că rodiile ar putea ajuta la prevenirea cancerului. Mai multe studii în acest sens se vor demara de către cercetători.

Cireșe

Cireșele au proprietăți antiinflamatorii datorită compușilor lor. Cireșele sunt bogate în quercetină și melatonină. Acestea ajută la reducerea inflamației din corp și la prevenirea bolilor cronice. Mai mult, consumul de cireșe ajută la reglarea tensiunii arteriale și la reglarea nivelului zahărului din sânge.  Unele studii spun că sucul de cireșe îmbunătățește calitatea somnului și oferă un boost metabolismului și sistemului imunitar.

Zmeură

Zmeura este săracă în calorii, dar bogată în nutrienți benefici organismului. Acestea sunt unele dintre fructele bogate în fibre. Acest lucru înseamnă că te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. Pe lângă aceste beneficii, zmeura este bogată în antioxidanți benefici.

Aceștia ajută la reducerea inflamației și stresului oxidativ. Zmeura previne îmbătrânirea tenului și ajută la întărirea sistemului osos. În plus, zmeura este o sursă excelentă de potasiu, care este eficient pentru sănătatea inimii tale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×