Corpul declanșează un fel de răspuns al sistemului imunitar atunci când consideră că bacteriile sau alți agenți patogeni l-au invadat. Ca răspuns, corpul trimite celulele inflamatorii pentru a lupta împotriva problemei. Acesta este și motivul pentru care specialiștii ne sfătuiesc să evităm pe cât posibil consumul de alimente care produc inflamația în corp.
Fructe care reduc inflamația din corp
În combaterea inflamației din corp ai nevoie de o dietă echilibrată și de un stil de viață sănătos. Fructele și legumele bogate în antioxidanți sunt aliații tăi de nădejde când vine vorba de reducerea stresului oxidativ. Acestea ajută la combaterea inflamației și îți oferă un boost de energie, sprijinind și îmbunătățind sistemul imunitar.
Afine
Pe lista de fructe care reduc inflamația din corp se află și afinele. Cele mai recente studii au descoperit faptul că afinele au conținutul cel mai ridicat de antioxidanți dintre cele mai populare fructe și legume. Studiul a fost publicat în Nutrients.
Se pare că afinele pot reduce durerile apărute la nivelul articulațiilor, în special în zona genunchilor. Alte studii au demonstrat faptul că antioxidanții din afine ajută la reducerea degradării stării psihice. Afinele ajută și protejează funcțiile cognitive ale creierului, spun specialiștii.
Studiile au fost desfășurate mai întâi pe animale, iar mai apoi pe un eșantion de voluntari. Se pare că antioxidanții din afine ajută și la reducerea inflamației din corp, dar și la reducerea zahărului din sânge. Nutriționiștii recomandă consumul de afine proaspete și reducerea consumului de alimente care pot produce inflamația în corp.
Grefă
Grefele pot fi consumate în orice parte a zilei. Acestea pot fi incluse într-un smoothie delicios sau într-o salată de fructe. Grefele au proprietăți antiinflamatorii datorită nutrienților și antioxidanților pe care le conțin. În plus, spre deosebire de alte fructe, grefele sunt bogate în vitamina C.