Dintre alimentele de bază folosite pentru prepararea micului dejun, ouăle ocupă un loc fruntaș, atât în bucătăria de acasă, cât și la restaurante. Pot fi preparate fierte, moi, cleioase sau tari, pot fi preparate la tigaie, sub formă de ochi, de jumări sau de omletă, sau pot și preparate poșate în apă clocotită.
Dintre variantele enumerate mai sus, rețetele de omletă sunt cele mai versatile. Pornind de la rețeta clasică de omleta preparată doar din ouă, aceasta se poate adapta în funcție de gustul și preferințele fiecăruia.
Ouăle se pot combina cu legume, cu verdețuri, cu preparate din carne sau cu brânzeturi. Omleta poate fi preparată la tigaie, la cuptor sau pe plite speciale.
Descoperă și o rețetă de omletă spaniolă cu cartofi, foarte simplă, gustoasă și foarte îndrăgită. În continuare, vei descoperi rețeta omletei servită sub formă de ruladă.
Ruladă din omletă cu morcovi și brânză – Ingrediente
- 4 ouă de mărime medie
- 2 linguri de smântână cu 20% grăsime
- 1 lingură de făină
- 2 morcovi fierți
- 50 gr de somon afumat
- 150 gr de cremă de brânză cu castraveți acri
- sare și piper după gust
- 1 lingură de ulei
- câteva fire de pătrunjel verde
- câteva fire de ceapă verde.
Rețeta de ruladă din omletă – Mod de preparare
Pentru a putea putea rula cât mai bine omleta, folosește o tigaie cu diametrul mai mare. Poți prepara omleta la cuptor, într-o tavă dreptunghiulară.
Făina și smântâna adăugate în compoziția de omletă au rolul de a oferi consistența necesară pentru folosirea celorlalte ingrediente. În același timp, oferă și un plus de cremozitate omletei.