Reclamă

Ruladă din omletă cu morcovi și brânză, pentru un mic dejun savuros

Dacă obișnuiești să prepari din când în când omletă pentru micul dejun, dar o dorești și în altă variantă, îți oferim o rețetă de ruladă din omletă cu morcovi și brânză. Este perfectă pentru micul dejun, dar și pentru gustările din timpul zilei.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 13 februarie 2024, 4:52 / Actualizat: 11 martie 2024, 12:48

Dintre alimentele de bază folosite pentru prepararea micului dejun, ouăle ocupă un loc fruntaș, atât în bucătăria de acasă, cât și la restaurante. Pot fi preparate fierte, moi, cleioase sau tari, pot fi preparate la tigaie, sub formă de ochi, de jumări sau de omletă, sau pot și preparate poșate în apă clocotită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dintre variantele enumerate mai sus, rețetele de omletă sunt cele mai versatile. Pornind de la rețeta clasică de omleta preparată doar din ouă, aceasta se poate adapta în funcție de gustul și preferințele fiecăruia.

Ouăle se pot combina cu legume, cu verdețuri, cu preparate din carne sau cu brânzeturi. Omleta poate fi preparată la tigaie, la cuptor sau pe plite speciale.

Descoperă și o rețetă de omletă spaniolă cu cartofi, foarte simplă, gustoasă și foarte îndrăgită. În continuare, vei descoperi rețeta omletei servită sub formă de ruladă.

Reclamă

Ruladă din omletă cu morcovi și brânză – Ingrediente

  • 4 ouă de mărime medie
  • 2 linguri de smântână cu 20% grăsime
  • 1 lingură de făină
  • 2 morcovi fierți
  • 50 gr de somon afumat
  • 150 gr de cremă de brânză cu castraveți acri
  • sare și piper după gust
  • 1 lingură de ulei
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • câteva fire de ceapă verde.

Rețeta de ruladă din omletă – Mod de preparare

Pentru a putea putea rula cât mai bine omleta, folosește o tigaie cu diametrul mai mare. Poți prepara omleta la cuptor, într-o tavă dreptunghiulară.

Făina și smântâna adăugate în compoziția de omletă au rolul de a oferi consistența necesară pentru folosirea celorlalte ingrediente. În același timp, oferă și un plus de cremozitate omletei.

Reclamă

Cum prepari rețeta de ruladă din omletă cu morcovi și brânză

Verifică lista de ingrediente și adună-le pe masa de lucru. Adună și ustensilele necesare pregătirii compoziției de omletă. Dacă nu îți plac morcovii adăugați cruzi în omletă, va trebui să îi cureți de coajă, să îi clătești bine și să îi fierbi mai întâi în apă cu puțină sare.

După fierbere, îi scoți în apă rece, îi scurgi bine și îi tai în rondele, în cuburi micuțe sau pur și simplu îi dai pe răzătoarea mare.

Apoi, speli verdeața, o scurgi bine și o toci mărunt.

Într-un bol încăpător, sparge ouăle și amestecă-le bine presărate cu un praf de sare și unul de piper. În alt bol, amestecă făina cu smântâna până la omogenizare. Făina mai poate fi înlocuită și cu amidon alimentar sau cu griș. Amestecă compoziția de ouă cu compoziția de smântână și făină. Apoi, adaugă jumătate din morcovii tocați, verdeața tocată și omogenizează din nou compoziția pentru omletă.

Unge baza tigăii cu ulei și pune-o la încins pe flacăra aragazului. Când este bine încinsă, adaugă compoziția pentru omletă în ea. Lasă omleta să se rumenească frumos pe prima parte, apoi întoarce-o cu o spatulă și rumenește-o bine și pe a doua parte.

Omletă cu morcovi și brânză în tigaie
Pentru a rezulta o ruladă perfectă, omleta se prepară într-o tigaie cu diametrul mare / Shutterstock

Transfer-o pe un platou sau pe un tocător de lemn.

Pentru umplutura omletei, amestecă într-un bol crema de brânză cu morcovul rămas și cu somonul afumat, tocat în cuburi. După ce se mai răcorește puțin omleta, întinde peste ea amestecul de ingrediente de mai sus și ruleaz-o strâns.

Ruladă din omletă cu morcovi și brânză pe un tocător de lemn cu cuțit
Omleta se rulează când este ușor caldă / Shutterstock

Poți servi delicioasa ruladă din omletă cu morcovi și brânză alături de legume proaspete sau de o salată verde. Este delicioasă și servită cu o salată de murături.

Tot din categoria gustărilor sub formă de ruladă, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de clătite aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
Un cuplu de îndrăgostiți care stau unul în brațele celuilalt și se privesc în ochi la apus
Horoscop
4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Nativii care iubesc cu sinceritate
Astrologii spun că există 4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Acești nativi iubesc cu sinceritate și nu își pun niciodată sentimentele pentru partener la îndoială. Ei sunt nativii care te vor face să...
PARTENERI
×