Reclamă

Ruladă din omletă cu morcovi și brânză, pentru un mic dejun savuros

Dacă obișnuiești să prepari din când în când omletă pentru micul dejun, dar o dorești și în altă variantă, îți oferim o rețetă de ruladă din omletă cu morcovi și brânză. Este perfectă pentru micul dejun, dar și pentru gustările din timpul zilei.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 13 februarie 2024, 4:52 / Actualizat: 11 martie 2024, 12:48

Dintre alimentele de bază folosite pentru prepararea micului dejun, ouăle ocupă un loc fruntaș, atât în bucătăria de acasă, cât și la restaurante. Pot fi preparate fierte, moi, cleioase sau tari, pot fi preparate la tigaie, sub formă de ochi, de jumări sau de omletă, sau pot și preparate poșate în apă clocotită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dintre variantele enumerate mai sus, rețetele de omletă sunt cele mai versatile. Pornind de la rețeta clasică de omleta preparată doar din ouă, aceasta se poate adapta în funcție de gustul și preferințele fiecăruia.

Ouăle se pot combina cu legume, cu verdețuri, cu preparate din carne sau cu brânzeturi. Omleta poate fi preparată la tigaie, la cuptor sau pe plite speciale.

Descoperă și o rețetă de omletă spaniolă cu cartofi, foarte simplă, gustoasă și foarte îndrăgită. În continuare, vei descoperi rețeta omletei servită sub formă de ruladă.

Reclamă

Ruladă din omletă cu morcovi și brânză – Ingrediente

  • 4 ouă de mărime medie
  • 2 linguri de smântână cu 20% grăsime
  • 1 lingură de făină
  • 2 morcovi fierți
  • 50 gr de somon afumat
  • 150 gr de cremă de brânză cu castraveți acri
  • sare și piper după gust
  • 1 lingură de ulei
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • câteva fire de ceapă verde.

Rețeta de ruladă din omletă – Mod de preparare

Pentru a putea putea rula cât mai bine omleta, folosește o tigaie cu diametrul mai mare. Poți prepara omleta la cuptor, într-o tavă dreptunghiulară.

Făina și smântâna adăugate în compoziția de omletă au rolul de a oferi consistența necesară pentru folosirea celorlalte ingrediente. În același timp, oferă și un plus de cremozitate omletei.

Reclamă

Cum prepari rețeta de ruladă din omletă cu morcovi și brânză

Verifică lista de ingrediente și adună-le pe masa de lucru. Adună și ustensilele necesare pregătirii compoziției de omletă. Dacă nu îți plac morcovii adăugați cruzi în omletă, va trebui să îi cureți de coajă, să îi clătești bine și să îi fierbi mai întâi în apă cu puțină sare.

După fierbere, îi scoți în apă rece, îi scurgi bine și îi tai în rondele, în cuburi micuțe sau pur și simplu îi dai pe răzătoarea mare.

Apoi, speli verdeața, o scurgi bine și o toci mărunt.

Într-un bol încăpător, sparge ouăle și amestecă-le bine presărate cu un praf de sare și unul de piper. În alt bol, amestecă făina cu smântâna până la omogenizare. Făina mai poate fi înlocuită și cu amidon alimentar sau cu griș. Amestecă compoziția de ouă cu compoziția de smântână și făină. Apoi, adaugă jumătate din morcovii tocați, verdeața tocată și omogenizează din nou compoziția pentru omletă.

Unge baza tigăii cu ulei și pune-o la încins pe flacăra aragazului. Când este bine încinsă, adaugă compoziția pentru omletă în ea. Lasă omleta să se rumenească frumos pe prima parte, apoi întoarce-o cu o spatulă și rumenește-o bine și pe a doua parte.

Omletă cu morcovi și brânză în tigaie
Pentru a rezulta o ruladă perfectă, omleta se prepară într-o tigaie cu diametrul mare / Shutterstock

Transfer-o pe un platou sau pe un tocător de lemn.

Pentru umplutura omletei, amestecă într-un bol crema de brânză cu morcovul rămas și cu somonul afumat, tocat în cuburi. După ce se mai răcorește puțin omleta, întinde peste ea amestecul de ingrediente de mai sus și ruleaz-o strâns.

Ruladă din omletă cu morcovi și brânză pe un tocător de lemn cu cuțit
Omleta se rulează când este ușor caldă / Shutterstock

Poți servi delicioasa ruladă din omletă cu morcovi și brânză alături de legume proaspete sau de o salată verde. Este delicioasă și servită cu o salată de murături.

Tot din categoria gustărilor sub formă de ruladă, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de clătite aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie în rochie albă, cu coroniță de flori pe cap, pe un câmp
Horoscop
3 zodii atrag norocul de partea lor înainte ca primăvara să se încheie. Nativii de mai jos sunt printre favoriții astrelor
3 zodii atrag norocul de partea lor înainte ca primăvara să se încheie. Până la finalul acestui anotimp, nativii de mai jos se vor bucura de oportunități sporite. Primăvara anului 2025 este în plină...
2
O fată care s-a pozat între crengile înflorite ale unui copac
Horoscop
3 zodii pot începe să privească cu încredere spre viitor dupa 15 aprilie 2025. Nativi care merită din plin să fie răsplătiți
3 zodii pot începe să privească cu încredere spre viitor dupa 15 aprilie 2025. Universul le transmite subtil că ce e mai bun abia acum urmează. Sunt favoriții astrelor. Trei zodii simt cum o...
3
Familie cu un copil, zâmbitori, cu urechi de iepure pe cap și un coș cu ouă
Timp liber
Tradiții și obiceiuri în Săptămâna Mare. Ce ai voie să faci și ce nu
Săptămâna Mare, cunoscută și ca Săptămâna Patimilor, este perioada dintre Duminica Floriilor și Sărbătoarea Paștelui și are o însemnătate deosebită în calendarul creștin. Ai mai jos o listă cu tradiții și obiceiuri în Săptămâna...
4
Prințesa Leonor, comandant al unei nave
Divertisment
Imagini cu Prințesa Leonor a Spaniei în costum de baie. Moștenitoarea tronului a fost fotografiată pe o plajă din Uruguay
Imagini cu Prințesa Leonor a Spaniei în costum de baie au fost făcute publice de revista spaniolă Diez Minutos. Pozele inedite cu moștenitoarea tronului sunt primele de acest fel care au apărut în presă,...
5
Hilaria Baldwin în timp ce împinge un cărucior
Divertisment
Vedeta care și-a făcut o intervenție la bust după ce a adus pe lume șapte copii: „Corpul meu nu-mi mai aparținea”
Ea este vedeta care și-a făcut o intervenție la bust după ce a adus pe lume șapte copii. Diva a declarat că nu se mai simțea bine în pielea sa. Soția unui celebru actor...
PARTENERI
×