Reclamă

Ruladă din omletă cu morcovi și brânză, pentru un mic dejun savuros

Dacă obișnuiești să prepari din când în când omletă pentru micul dejun, dar o dorești și în altă variantă, îți oferim o rețetă de ruladă din omletă cu morcovi și brânză. Este perfectă pentru micul dejun, dar și pentru gustările din timpul zilei.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 13 februarie 2024, 4:52 / Actualizat: 11 martie 2024, 12:48

Dintre alimentele de bază folosite pentru prepararea micului dejun, ouăle ocupă un loc fruntaș, atât în bucătăria de acasă, cât și la restaurante. Pot fi preparate fierte, moi, cleioase sau tari, pot fi preparate la tigaie, sub formă de ochi, de jumări sau de omletă, sau pot și preparate poșate în apă clocotită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dintre variantele enumerate mai sus, rețetele de omletă sunt cele mai versatile. Pornind de la rețeta clasică de omleta preparată doar din ouă, aceasta se poate adapta în funcție de gustul și preferințele fiecăruia.

Ouăle se pot combina cu legume, cu verdețuri, cu preparate din carne sau cu brânzeturi. Omleta poate fi preparată la tigaie, la cuptor sau pe plite speciale.

Descoperă și o rețetă de omletă spaniolă cu cartofi, foarte simplă, gustoasă și foarte îndrăgită. În continuare, vei descoperi rețeta omletei servită sub formă de ruladă.

Reclamă

Ruladă din omletă cu morcovi și brânză – Ingrediente

  • 4 ouă de mărime medie
  • 2 linguri de smântână cu 20% grăsime
  • 1 lingură de făină
  • 2 morcovi fierți
  • 50 gr de somon afumat
  • 150 gr de cremă de brânză cu castraveți acri
  • sare și piper după gust
  • 1 lingură de ulei
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • câteva fire de ceapă verde.

Rețeta de ruladă din omletă – Mod de preparare

Pentru a putea putea rula cât mai bine omleta, folosește o tigaie cu diametrul mai mare. Poți prepara omleta la cuptor, într-o tavă dreptunghiulară.

Făina și smântâna adăugate în compoziția de omletă au rolul de a oferi consistența necesară pentru folosirea celorlalte ingrediente. În același timp, oferă și un plus de cremozitate omletei.

Reclamă

Cum prepari rețeta de ruladă din omletă cu morcovi și brânză

Verifică lista de ingrediente și adună-le pe masa de lucru. Adună și ustensilele necesare pregătirii compoziției de omletă. Dacă nu îți plac morcovii adăugați cruzi în omletă, va trebui să îi cureți de coajă, să îi clătești bine și să îi fierbi mai întâi în apă cu puțină sare.

După fierbere, îi scoți în apă rece, îi scurgi bine și îi tai în rondele, în cuburi micuțe sau pur și simplu îi dai pe răzătoarea mare.

Apoi, speli verdeața, o scurgi bine și o toci mărunt.

Într-un bol încăpător, sparge ouăle și amestecă-le bine presărate cu un praf de sare și unul de piper. În alt bol, amestecă făina cu smântâna până la omogenizare. Făina mai poate fi înlocuită și cu amidon alimentar sau cu griș. Amestecă compoziția de ouă cu compoziția de smântână și făină. Apoi, adaugă jumătate din morcovii tocați, verdeața tocată și omogenizează din nou compoziția pentru omletă.

Unge baza tigăii cu ulei și pune-o la încins pe flacăra aragazului. Când este bine încinsă, adaugă compoziția pentru omletă în ea. Lasă omleta să se rumenească frumos pe prima parte, apoi întoarce-o cu o spatulă și rumenește-o bine și pe a doua parte.

Omletă cu morcovi și brânză în tigaie
Pentru a rezulta o ruladă perfectă, omleta se prepară într-o tigaie cu diametrul mare / Shutterstock

Transfer-o pe un platou sau pe un tocător de lemn.

Pentru umplutura omletei, amestecă într-un bol crema de brânză cu morcovul rămas și cu somonul afumat, tocat în cuburi. După ce se mai răcorește puțin omleta, întinde peste ea amestecul de ingrediente de mai sus și ruleaz-o strâns.

Ruladă din omletă cu morcovi și brânză pe un tocător de lemn cu cuțit
Omleta se rulează când este ușor caldă / Shutterstock

Poți servi delicioasa ruladă din omletă cu morcovi și brânză alături de legume proaspete sau de o salată verde. Este delicioasă și servită cu o salată de murături.

Tot din categoria gustărilor sub formă de ruladă, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de clătite aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×