Preparate în mărime mică se pot întoarce ușor de pe o parte pe cealaltă, fără a se rupe. În plus sunt și apetisante așa micuțe și delicate. Le poți prepara pentru micul dejun, dar și pentru gustările din pauza de masă de la birou. Sunt delicioase și reci și merg servite cu brânză sărată și roșii proaspete.
Cartofii fac parte din legumele care pot fi combinate cu o mulțime de alte ingrediente. Iar combinația dintre cartofi și ouă este una foarte populară, folosită într-o mulțime de rețete de gustări sau de mâncăruri principale.
Un exemplu îl poți descoperi la rețeta de cartofi franțuzești. Este o rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor. Iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari rețetei pentru mini omlete.
Mini omlete cu cartofi rași – Ingrediente
- 4 ouă de mărime medie;
- 4 cartofi medii;
- sare și piper după gust;
- ulei pentru uns tigaia;
- mărar verde sau pătrunjel verde( opțional).
Rețeta mini omletelor cu cartofi – Mod de preparare
Pentru omleta cu cartofi, cei mai recomandați sunt cartofii albi, Aceștia au un conținut mai mare de amidon ce va oferi consistență omletei, în timpul preparării. Dacă sunt bine scurși de lichid, mini omletele vor ieși uniforme și mai aspectuoase. Comparativ cu cartofii roșii, cartofii albi se pătrund mult mai rapid, deci nu există riscul să rămână nepreparați în interiorul omletei.
Descoperă aici cum se prepară și rețeta de omletă spaniolă cu cartofi la cuptor.