Reclamă

Mini omlete cu cartofi rași pentru un mic dejun savuros

Dacă adori omleta servită la micul dejun, rețeta de de mini omlete cu cartofi rași cu siguranță va fi pe placul tău. Este, pe cât de simplă și ușoară, pe atât de savuroasă și hrănitoare.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 4 octombrie 2023, 6:56

Preparate în mărime mică se pot întoarce ușor de pe o parte pe cealaltă, fără a se rupe. În plus sunt și apetisante așa micuțe și delicate. Le poți prepara pentru micul dejun, dar și pentru gustările din pauza de masă de la birou. Sunt delicioase și reci și merg servite cu brânză sărată și roșii proaspete.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cartofii fac parte din legumele care pot fi combinate cu o mulțime de alte ingrediente. Iar combinația dintre cartofi și ouă este una foarte populară, folosită într-o mulțime de rețete de gustări sau de mâncăruri principale.

Un exemplu îl poți descoperi la rețeta de cartofi franțuzești. Este o rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor. Iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari rețetei pentru mini omlete.

Mini omlete cu cartofi rași – Ingrediente

  • 4 ouă de mărime medie;
  • 4 cartofi medii;
  • sare și piper după gust;
  • ulei pentru uns tigaia;
  • mărar verde sau pătrunjel verde( opțional).

Rețeta mini omletelor cu cartofi – Mod de preparare

Reclamă

Pentru omleta cu cartofi, cei mai recomandați sunt cartofii albi, Aceștia au un conținut mai mare de amidon ce va oferi consistență omletei, în timpul preparării. Dacă sunt bine scurși de lichid, mini omletele vor ieși uniforme și mai aspectuoase. Comparativ cu cartofii roșii, cartofii albi se pătrund mult mai rapid, deci nu există riscul să rămână nepreparați în interiorul omletei.

Descoperă aici cum se prepară și rețeta de omletă spaniolă cu cartofi la cuptor.

Cum prepari mini omlete cu cartofi rași

Reclamă

Primul pas pentru prepararea mini omletelor constă în pregătirea ouălor. Ia un bol și sparge cele patru ouă în el. Presară sare și piper peste ele și amestecă-le bine cu un tel sau cu furculița.

Apoi lasă compoziția de ouă deoparte și pregătește cartofii. Curăță cartofii, clătește-i bine și șterge-i cu prosoape de hârtie. Apoi dă-i pe răzătoarea cu orificii mari. Stoarce bine cartofii de lichid, imediat după răzuire, presându-i în mâini. Adaugă-i în compoziția de ou și amestecă-i bine cu aceasta pentru a nu le lăsa timp să oxideze.

Toacă mărunt și pătrunjel verde sau mărar verde, dacă adaugi și din astea. Dacă compoziția pentru mini omlete este zemoasă, poți adăuga și o lingură de făină. De asemenea, o poți condimenta cu condimentele preferate, dar care merg bine cu cartofii: rozmarin, busuioc sau cimbru.

După ce ai pregătit compoziția, acoperă baza tigăii cu ulei și pune tigaia la încins. Apoi, ia câte o lingură din compoziția de ouă și cartofi și pune din loc în loc în tigaie. Formează câte mini omlete cu cartofi rași încap, la mici distanțe una față de cealaltă. Modelează-le cu lingura în forme rotunde și aplatizează-le pentru a se coace uniform.

Mini omlete în tigaie
Mini omletele se aplatizează pentru o coacere uniformă / Shutterstock

Rumenește-le frumos pe prima parte, apoi le întorci și le rumenești uniform și pe a doua parte. Scoate-le pe prosoape de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei de pe ele. Apoi le poți așeza pe platou pentru servire.

Mini omlete cu cartofi rași pe o farfurie gri, decorate cu frunze de pătrunjel
Opțional, în compoziția de ouă cu cartofi rași se adaugă și verdeață tocată / Shutterstock

Poți prepara și un sos delicios de brânzeturi, sau un sos de iaurt cu castraveți, pentru a-l servi alături de mini omlete.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
PARTENERI
×