Reclamă

Plăcinte cu omletă și spanac la tigaie, pentru gustări delicioase și consistente

Dacă ești în căutarea unor rețete pentru gustări delicioase și consistente, îți recomandăm să încerci rețeta de plăcinte cu omletă și spanac la tigaie. Este perfectă și pentru pauza de masă de la birou.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 26 iunie 2023, 6:49 / Actualizat: 26 iunie 2023, 11:15

Plăcintele preparate la tigaie au devenit foarte populare în rândurile iubitorilor de aluaturi sărate. Chiar dacă aluatul necesită mai mult timp de frământare și dospire, coacerea plăcintelor este mai rapidă decât la cuptor. În plus, sunt mai crocante la exterior și au un aspect apetisant. Aluatul poate fi preparat cu drojdie, sau cu praf de copt.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetele sunt foarte versatile în privința umpluturii plăcintelor. Poți pune în interiorul lor o mulțime de variante de ingrediente. Poți face plăcinte cu carne tocată, pește, brânzeturi sau cu legume.

Descoperă aici și o rețetă de plăcinte cu varză la tigaie, iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari preparării plăcintelor cu spanac și omletă.

Plăcinte cu omletă și spanac – Ingrediente

Ai nevoie de două categorii de ingrediente pentru a prepara această delicioasă plăcintă: pentru aluat și umplutură.

Reclamă

Pentru aluat:

  • 500 gr de făină
  • 25 gr de drojdie proaspătă
  • 300 ml de lapte sau apă
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 2 linguri de ulei.

Pentru umplutură:

  • 500 gr baby spanac
  • 4-5 ouă de mărime medie
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 1/2 legătură de mărar
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 1 lingură de ulei
  • 20 gr de unt
  • sare și piper după gust.
Reclamă

Plăcinte cu omletă și spanac – Mod de preparare

Primul pas constă în frământarea aluatului, iar în timp ce acesta se dospește, poți pregăti omleta cu spanac.

Cum prepari aluatul pentru plăcinte

Pune făina trecută prin sită într-un bol și creează o adâncitură în mijlocul ei. Amestecă drojdia cu o linguriță de zahăr și puțin lapte cald și pune acest amestec la mijlocul făinii.

Acoperă bolul și lasă drojdia să se activeze timp de 10-12 minute. Apoi, toarnă peste aceasta uleiul și câte puțin lapte cald, în care vei dizolva și sarea. Amestecă bine ingredientele din bol și frământă aluatul până când devine compact și nelipicios. Pune din nou ștergarul peste bol și lasă aluatul la dospit pentru aproximativ o oră. În timpul dospirii, aluatul își va dubla volumul.

Cum prepari umplutura pentru plăcinte cu omletă și spanac

Mai întâi, clătește frunzele de spanac și pune-le într-o sită la scurs.

Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune uleiul și untul în ea. Când untul se topește, adaugă ceapa verde tocată mărunt și firul de usturoi verde tocat. Amestecă bine ingredientele prin untul topit pentru a se pătrunde uniform. Apoi, adaugă frunzele de spanac bine scurse. Amestecă-le cu ingredientele din tigaie până când se pătrund ușor.

Sparge ouăle într-un bol și amestecă-le cu un praf de sare și unul de piper. Toarnă ouăle peste frunzele de spanac astfel încât să se dispună pe toată suprafața tigăii. Lasă omleta cu spanac să se prepare pe prima parte, apoi întoarce-o cu o spatulă. Rumenește-o frumos și pe a doua parte, apoi las-o la răcit.

Cum formezi și coci plăcintele

Când aluatul este dospit, împarte-l în 6 bucăți aproximativ egale. Modelează fiecare bucată de aluat sub formă de bilă. Apoi întinde bilele în foi circulare cu diametru aproximativ de 20-24 cm.

Împarte omleta în șase părți egale. Așază omletele la mijlocul foilor de aluat. Apoi adună marginile foilor peste omlete și unește-le bine la centru.  Întoarce plăcintele invers și trece ușor cu sucitorul peste ele, pentru a le aplatiza. Apoi, coace pe rând delicioasele plăcinte cu omletă și spanac în tigaia unsă cu puțin ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Plăcinte din aluat dospit cu spanac și ouă
Plăcintele se rumenesc la tigaie pentru 3-4 minute pe fiecare parte / Shutterstock

Poți servi plăcintele cu diferite sosuri. Descoperă aici și patru idei de sosuri perfecte și pentru plăcintele la tigaie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×