Plăcintele preparate la tigaie au devenit foarte populare în rândurile iubitorilor de aluaturi sărate. Chiar dacă aluatul necesită mai mult timp de frământare și dospire, coacerea plăcintelor este mai rapidă decât la cuptor. În plus, sunt mai crocante la exterior și au un aspect apetisant. Aluatul poate fi preparat cu drojdie, sau cu praf de copt.
Rețetele sunt foarte versatile în privința umpluturii plăcintelor. Poți pune în interiorul lor o mulțime de variante de ingrediente. Poți face plăcinte cu carne tocată, pește, brânzeturi sau cu legume.
Descoperă aici și o rețetă de plăcinte cu varză la tigaie, iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari preparării plăcintelor cu spanac și omletă.
Plăcinte cu omletă și spanac – Ingrediente
Ai nevoie de două categorii de ingrediente pentru a prepara această delicioasă plăcintă: pentru aluat și umplutură.
Pentru aluat:
- 500 gr de făină
- 25 gr de drojdie proaspătă
- 300 ml de lapte sau apă
- 1 linguriță rasă de sare
- 1 linguriță de zahăr
- 2 linguri de ulei.
Pentru umplutură:
- 500 gr baby spanac
- 4-5 ouă de mărime medie
- 2-3 fire de ceapă verde
- 1/2 legătură de mărar
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1 lingură de ulei
- 20 gr de unt
- sare și piper după gust.