Reclamă

Plăcinte cu omletă și spanac la tigaie, pentru gustări delicioase și consistente

Dacă ești în căutarea unor rețete pentru gustări delicioase și consistente, îți recomandăm să încerci rețeta de plăcinte cu omletă și spanac la tigaie. Este perfectă și pentru pauza de masă de la birou.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 26 iunie 2023, 6:49 / Actualizat: 26 iunie 2023, 11:15

Plăcintele preparate la tigaie au devenit foarte populare în rândurile iubitorilor de aluaturi sărate. Chiar dacă aluatul necesită mai mult timp de frământare și dospire, coacerea plăcintelor este mai rapidă decât la cuptor. În plus, sunt mai crocante la exterior și au un aspect apetisant. Aluatul poate fi preparat cu drojdie, sau cu praf de copt.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetele sunt foarte versatile în privința umpluturii plăcintelor. Poți pune în interiorul lor o mulțime de variante de ingrediente. Poți face plăcinte cu carne tocată, pește, brânzeturi sau cu legume.

Descoperă aici și o rețetă de plăcinte cu varză la tigaie, iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari preparării plăcintelor cu spanac și omletă.

Plăcinte cu omletă și spanac – Ingrediente

Ai nevoie de două categorii de ingrediente pentru a prepara această delicioasă plăcintă: pentru aluat și umplutură.

Reclamă

Pentru aluat:

  • 500 gr de făină
  • 25 gr de drojdie proaspătă
  • 300 ml de lapte sau apă
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 2 linguri de ulei.

Pentru umplutură:

  • 500 gr baby spanac
  • 4-5 ouă de mărime medie
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 1/2 legătură de mărar
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 1 lingură de ulei
  • 20 gr de unt
  • sare și piper după gust.
Reclamă

Plăcinte cu omletă și spanac – Mod de preparare

Primul pas constă în frământarea aluatului, iar în timp ce acesta se dospește, poți pregăti omleta cu spanac.

Cum prepari aluatul pentru plăcinte

Pune făina trecută prin sită într-un bol și creează o adâncitură în mijlocul ei. Amestecă drojdia cu o linguriță de zahăr și puțin lapte cald și pune acest amestec la mijlocul făinii.

Acoperă bolul și lasă drojdia să se activeze timp de 10-12 minute. Apoi, toarnă peste aceasta uleiul și câte puțin lapte cald, în care vei dizolva și sarea. Amestecă bine ingredientele din bol și frământă aluatul până când devine compact și nelipicios. Pune din nou ștergarul peste bol și lasă aluatul la dospit pentru aproximativ o oră. În timpul dospirii, aluatul își va dubla volumul.

Cum prepari umplutura pentru plăcinte cu omletă și spanac

Mai întâi, clătește frunzele de spanac și pune-le într-o sită la scurs.

Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune uleiul și untul în ea. Când untul se topește, adaugă ceapa verde tocată mărunt și firul de usturoi verde tocat. Amestecă bine ingredientele prin untul topit pentru a se pătrunde uniform. Apoi, adaugă frunzele de spanac bine scurse. Amestecă-le cu ingredientele din tigaie până când se pătrund ușor.

Sparge ouăle într-un bol și amestecă-le cu un praf de sare și unul de piper. Toarnă ouăle peste frunzele de spanac astfel încât să se dispună pe toată suprafața tigăii. Lasă omleta cu spanac să se prepare pe prima parte, apoi întoarce-o cu o spatulă. Rumenește-o frumos și pe a doua parte, apoi las-o la răcit.

Cum formezi și coci plăcintele

Când aluatul este dospit, împarte-l în 6 bucăți aproximativ egale. Modelează fiecare bucată de aluat sub formă de bilă. Apoi întinde bilele în foi circulare cu diametru aproximativ de 20-24 cm.

Împarte omleta în șase părți egale. Așază omletele la mijlocul foilor de aluat. Apoi adună marginile foilor peste omlete și unește-le bine la centru.  Întoarce plăcintele invers și trece ușor cu sucitorul peste ele, pentru a le aplatiza. Apoi, coace pe rând delicioasele plăcinte cu omletă și spanac în tigaia unsă cu puțin ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Plăcinte din aluat dospit cu spanac și ouă
Plăcintele se rumenesc la tigaie pentru 3-4 minute pe fiecare parte / Shutterstock

Poți servi plăcintele cu diferite sosuri. Descoperă aici și patru idei de sosuri perfecte și pentru plăcintele la tigaie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fată frumoasă cu ochii închiși pe un fundal închis la culoare
Horoscop
4 zodii intuitive potrivit astrologilor. Acești nativi au al șaselea simț
Indiferent dacă ești conștientă sau nu că unele persoane pot citi gândurile, iată că specialiștii în domeniu te ajută în acest sens. Află care sunt cele 4 zodii intuitive potrivit astrologilor și vezi cum...
2
O femeie care ține pe masă o ceașcă cu ceaiul care poate ajuta la reglarea glicemiei
Sănătate
Ceaiul care ar putea ajuta la reglarea glicemiei. De ce recomandă specialiștii să-l incluzi în dieta ta
Sezonul rece este perfect pentru consumul de ceai. Specialiștii au dezvăluit ceaiul care ar putea ajuta la reglarea glicemiei. Dacă te confrunți cu probleme din cauza nivelului de zahăr din sânge, atunci această băutură...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie verde și reprezintă una dintre cele trei zodii care își descoperă scopul pe 3 noiembrie 2024
Horoscop
Trei zodii își descoperă adevăratul scop pe 3 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Există trei zodii care își descoperă adevăratul scop pe 3 noiembrie 2024. Din punct de vedere astrologic, este o perioadă minunată, cu Luna Nouă în Scorpion. Aceasta ăi va ajuta pe nativii din zodic...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna noiembrie 2024. 4 zodii sunt favoritele astrelor
Nativii din zodiac vor avea parte de noi începuturi pe plan amoros. Horoscopul dragostei pentru luna noiembrie 2024 vine cu previziuni pentru toată lumea. Nu este de mirare că este o perioadă plină de...
5
Două borcane cu gogoșari puși la murați
Rețete
Ingredientul secret pentru cei mai buni gogoșari murați. Trucul pe care puține gospodine îl cunosc
Puține gospodine cunosc acest truc când vine vorba de murături. Este vorba despre ingredientul secret pentru a obține cei mai buni gogoșari murați. Aceste mici schimbări în rețeta tradițională vor face diferența de gust....
PARTENERI
×