Foile de plăcintă sunt foarte apreciate în toate bucătăriile lumii. Poți prepara din ele plăcinte clasice cu mere sau cu brânză. Poți prepara și plăcinte sărate cu brânză, cu carne sau legume, dar le poți folosi și ca bază pentru diferite aperitive.
Sunt la mare căutare rețetele de coșulețe crocante din foi de plăcintă, care pot fi umplute cu diferite ingrediente. Rețeta de sarailie sau baclava turcească se prepară tot cu foi subțiri de plăcintă.
Dacă te-au convins toate aceste argumente, urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu foile de plăcintă în propria bucătărie.
Foi de plăcintă cu ulei și oțet – Ingrediente
- 250 gr de făină tip 000, pentru aluat
- 50-60 gr de făină pentru masa de lucru
- 125 ml de apă
- 1 lingură de oțet
- 4 linguri de ulei
- 1 vârf de linguriță cu sare.
Rețeta foilor de plăcintă – Mod de preparare
Trece făina prin sită într-un bol încăpător. Presară sare peste făină și amestecă-le bine.
Așază o cratiță pe flacăra aragazului și pune în ea apa, uleiul și oțetul. Amestecă ingredientele cu o spatulă în timp ce se încălzesc. Nu le încălzi excesiv, ci atât cât să poți să frămânți aluatul fără să te ardă.
Dacă totuși se va încălzi prea tare, lasă-l să se mai tempereze înainte de a-l folosi. Poți testa temperatura lichidului introducând vârful degetului mic de la mână în acesta. Nu trebuie să ardă, ci să fie ușor cald.