Reclamă

Foi de plăcintă cu ulei și oțet: Rețetă de aluat simplu pentru foi subțiri

Dacă te întrebi cum de sunt atât de fine foile de plăcintă din comerț, te provocăm să te aventurezi puțin în bucătărie și să prepari foi de plăcintă cu ulei și oțet, respectând rețeta pe care ți-o oferim în acest articol.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 8 septembrie 2022, 6:34

Foile de plăcintă sunt foarte apreciate în toate bucătăriile lumii. Poți prepara din ele plăcinte clasice cu mere sau cu brânză. Poți prepara și plăcinte sărate cu brânză, cu carne sau legume, dar le poți folosi și ca bază pentru diferite aperitive.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sunt la mare căutare rețetele de coșulețe crocante din foi de plăcintă, care pot fi umplute cu diferite ingrediente. Rețeta de sarailie sau baclava turcească se prepară tot cu foi subțiri de plăcintă.

Dacă te-au convins toate aceste argumente, urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu foile de plăcintă în propria bucătărie.

Foi de plăcintă cu ulei și oțet – Ingrediente

  • 250 gr de făină tip 000, pentru aluat
  • 50-60 gr de făină pentru masa de lucru
  • 125 ml de apă
  • 1 lingură de oțet
  • 4 linguri de ulei
  • 1 vârf de linguriță cu sare.
Reclamă

Rețeta foilor de plăcintă – Mod de preparare

Trece făina prin sită într-un bol încăpător. Presară sare peste făină și amestecă-le bine.

Așază o cratiță pe flacăra aragazului și pune în ea apa, uleiul și oțetul. Amestecă ingredientele cu o spatulă în timp ce se încălzesc. Nu le încălzi excesiv, ci atât cât să poți să frămânți aluatul fără să te ardă.

Dacă totuși se va încălzi prea tare, lasă-l să se mai tempereze înainte de a-l folosi. Poți testa temperatura lichidului introducând vârful degetului mic de la mână în acesta. Nu trebuie să ardă, ci să fie ușor cald.

Reclamă

Cum prepari aluat pentru foi de plăcintă cu ulei și oțet

Toarnă treptat lichidul cald peste făina din bol și amestecă energic cu o spatulă. Amestecă până când făina absoarbe tot lichidul. Din acest moment, începe să frămânți bine aluatul pentru 10-15 minute sau până când devine omogen și nu se mai lipește de mâini. 

Aluatul pentru foile de plăcintă va avea o consistență ușor moale și elastică. Dacă deții un robot de bucătărie cu malaxor, îl poți folosi pentru a frământa mai bine aluatul.

Formează din aluatul frământat o formă sferică și pune-l într-un bol de sticlă. Acoperă bolul cu o folie de prospețime, dar lasă un orificiu la o margine, pentru a se evapora umiditatea care se formează în interiorul bolului. Lasă aluatul să se relaxeze în bol la temperatura camerei pentru aproximativ o oră. Astfel va deveni mult mai elastic și ușor de întins.

Cum formezi foile subțiri pentru plăcintă

Scoate aluatul din bol și împarte-l în 15-16 părți egale. Modelează fiecare parte de aluat într-o sferă.

Presară făină pe o planșetă de aluaturi sau pe masa de la bucătărie curată. Presară făină și pe sucitorul de aluaturi. Cu ajutorul sucitorului, întinde fiecare sferă de aluat într-o foaie rotundă cât de subțire poți, dar fără a se rupe. Presară făină peste foile de plăcintă și așază-le frumos una peste alta. Le poți întinde și în formă dreptunghiulară, dacă îți este mai ușor. Împachetează minunatele foi de plăcintă în hârtie de copt și în folie de prospețime și le poți păstra la frigider până la 7 zile. Poți chiar să le congelezi.

Și pentru că deja s-au copt dovlecii plăcintari, îți recomandăm să testezi foile de plăcintă preparând o rețetă de plăcintă cu dovleac, simplă și delicioasă.

Reclamă
whatsapp share pinterest share
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×