Ai nevoie să prepari un aluat pe bază de cartofi fierți și pasați, amestecați cu făină și ou. Pentru umplutură, poți alege ingredientele preferate sau poți adăuga ingredientele din rețeta noastră. De asemenea, poți opta pentru a prepara rulada la cuptor, în tavă de chec sau prin fierbere.
Rețeta de ruladă este ideală de preparat și atunci când îți rămâne piure de cartofi pentru a doua zi. Mai prepari puțin spanac la tigaie, cu ceapă și puțin usturoi. Apoi, mai rumenești și puțin bacon tăiat în bucăți mici.
O rețetă asemănătoare, de unde te poți inspira, este cea de ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval. Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru prepararea ruladei cu spanac și bacon.
Ruladă de cartofi cu spanac și bacon – Ingrediente
Lista de ingrediente pentru acest preparat este destul de scurtă. Ai nevoie de ingrediente pentru aluatul cu cartofi și de ingrediente pentru umplutura ruladei.
Pentru aluat:
- 3 cartofi albi, mari
- 1 ou
- 150-200 gr făină
- sare și piper.
Pentru umplutură:
- 250 gr spanac
- 250 gr bacon afumat
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- sare după gust
- 4 linguri de ulei.