Reclamă

Budincă de dovleac cu brânză și semințe. Rețetă de budincă sărată

Dacă dorești să testezi o nouă rețetă cu dovleac, trece pe listă și rețeta noastră de budincă de dovleac cu brânză și semințe. Nu este o rețetă de desert, este o rețetă de budincă sărată, perfectă pentru gustări delicioase.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 16 noiembrie 2023, 6:11

Dovleacul este unul dintre darurile minunate ale toamnei, ce oferă preparatelor savoare, aromă și culoare. În plus, asigură și consistență, dar și textură cremoasă, dar și o mulțime de beneficii sănătății organismului. Poți folosi dovleacul în absolut toate categoriile de rețete culinare. Îl poți include în rețete de aperitive, de supe și mâncăruri scăzute, deserturi, dar și în aluaturi dulci sau sărate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iar pentru momentele în care nu mai găsești dovleac pe piață, îl poți conserva la borcan sau îl poți pune și la congelator, tocat în cuburi.

Descoperă aici și o rețetă de dovleac plăcintar ras la borcan, pentru iarnă. În rândurile de mai jos, poți urmări rețeta detaliată pentru budinca sărată cu dovleac.

Budincă de dovleac cu brânză și semințe – Ingrediente

  • 500 gr dovleac plăcintar sau alt dovleac comestibil
  • 250 gr cașcaval sau brânză sărată
  • 1 ou de mărime medie
  • sare și piper după gust
  • oregano după gust
  • 50 gr unt topit
  • 100 gr semințe de dovleac curățate.

Rețetă de budincă sărată cu dovleac – Mod de preparare

Reclamă

Mai întâi, vei pregăti toate ingredientele necesare compoziției de budincă. Secționează dovleacul în jumătăți, apoi în felii, pentru a-l curăța mai ușor. Apoi, curăță coaja și îndepărtează semințele, împreună cu nervurile.

Dă miezul dovleacului pe răzătoarea mare și pune-l la caramelizat într-o tigaie cu unt topit și o linguriță de ulei. Acesta este necesar pentru a nu se arde untul.

Amestecă continuu dovleacul răzuit în tigaie, pentru a se carameliza uniform. După ce este bine caramelizat, stinge focul, iar cu ajutorul blenderului, transformă dovleacul caramelizat într-o pastă cremoasă și frumos colorată.

Reclamă

Dacă adori gustul dovleacului copt, poți opta și pentru această variantă. Descoperă cum poți face cel mai bun dovleac copt la cuptor, cu gust de copilărie.

Lasă piureul de dovleac la răcit și pregătește celelalte ingrediente. Mărunțește semințele de dovleac curățate, apoi amestecă-le cu sare, piper și oregano uscat. Poți coace semințele înainte de folosire. Răzuiește și cașcavalul sau brânza sărată.

Cum prepari budincă de dovleac cu brânză și semințe

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru compoziția de budincă, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge cu unt interiorul a două boluri.

După ce piureul de dovleac s-a răcit, adaugă peste el un ou, cașcavalul răzuit, sare, piper și oregano, după gust. Amestecă bine ingredientele până când obții o compoziție omogenă. Folosește mixerul dacă dorești o compoziție fină și omogenă.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai budincii de dovleac
Dovleacul folosit la budincă poate fi caramelizat la tigaie sau copt / Shutterstock

Împarte compoziția obținută în cele două boluri. Presară pe deasupra amestecul de semințe mărunțite și oregano. Introdu bolurile în cuptor și coace delicioasa budincă de dovleac cu brânză și semințe pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius.

Las-o să se răcorească ușor pentru a o putea savura.

Budincă de dovleac cu brânză și semințe în bol cu lingură
Budinca de dovleac poate constitui chiar și baza gustărilor din pauza de masă de la birou / Shutterstock

Poate fi servită ca gustare, la orice oră din zi. Poate constitui chiar și baza pentru gustările din pauza de masă de la birou.

Printre rețetele de preparate sărate cu dovleac, pe care le ai în plan, poți face loc și rețetei de dovleac cu cartofi și brânză feta, la cuptor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×