Reclamă

Ruladă cu mere și gem de gutui. Rețetă de desert gustos și aromat

Dacă adori ruladele umplute cu diferite creme, dulceață sau gem de fructe, încearcă și rețeta de ruladă cu mere și gem de gutui. Te va cuceri combinația dintre merele caramelizate și gemul de gutui aromat și frumos colorat.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 26 octombrie 2023, 6:43

Pentru a prepara delicioasa ruladă, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și nici de tehnici complexe de preparare. Vei pregăti un aluat dospit, dar foarte simplu, fără ouă și fără lapte sau unt. Nu are nevoie de timp îndelungat de dospire, deci nu vei petrece foarte mult timp în bucătărie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iar umplutura este și mai simplă. Caramelizezi merele răzuite și amestecate cu scorțișoară și zahăr vanilinat, apoi le amesteci cu gemul de gutui. Descoperă aici și o rețetă simplă, dar delicioasă, de pandișpan cu mere.

În continuare, poți descoperi lista de ingrediente și pașii de preparare pentru delicioasa ruladă.

Ruladă cu mere și gem de gutui – Ingrediente

Împarte de la început lista de ingrediente în funcție de elementele ce compun rulada, pentru a-ți ușura munca. Ai nevoie de ingrediente pentru aluat și de ingrediente pentru umplutură.

Reclamă

Pentru aluat:

  • 550 gr făină
  • 250 gr apă minerală
  • 125 gr ulei de floarea soarelui
  • 50 gr zahăr
  • 1 linguriță cu drojdie uscată
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță cu suc de lămâie
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie.

Pentru umplutură:

  • 500 gr mere răzuite
  • 30 gr zahăr vanilinat
  • 400 gr dulceață de gutui
  • 1 linguriță scorțișoară
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.
Reclamă

Ruladă cu mere și gem de gutui – Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea ruladei constă în pregătirea aluatului. Acesta se frământă într-un timp relativ scurt, apoi are nevoie de maxim 30 de minute de dospire. În aceste 30 de minute ai timp să pregătești și umplutura ruladei.

Cum prepari aluatul

Ia un bol de frământare și trece făina prin sită în el. Apoi, amestec-o cu drojdia uscată și sarea. Într-un alt bol, amestecă zahărul cu uleiul, esența și apa minerală.

Stinge bicarbonatul de sodiu în sucul de lămâie și adaugă-l în bol. Omogenizează bine amestecul de ingrediente și adaugă-l peste făina din celălalt bol.

Poți amesteca ingredientele cu mixerul, cu un tel sau cu o spatulă până când aluatul devine compact. Mai frământă-l puțin și pe masa presărată cu făină până când nu va mai fi lipicios.

Acoperă aluatul cu folie de prospețime și lasă-l la dospit pentru 30 de minute.

Cum pregătești umplutura și coci delicioasa ruladă cu mere și gem de gutui

Clătește merele, curăță-le de coajă și răzuiește-le. Apoi, caramelizează-le într-o tigaie, amestecate cu zahărul vanilinat și pudra de scorțișoară. Lasă-le să se caramelizeze atât cât să își schimbe culoarea și să se formeze sirop în tigaie. Apoi, lasă-le să se răcească pentru a le amesteca cu gemul de gutui.

După ce a expirat timpul de dospire al aluatului, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune aluatul pe masa presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului, întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 7-8 mm grosime. Peste foaie întinde amestecul de mere și gem de gutui, apoi ruleaz-o și așază rulada într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.

Introdu tava în cuptor și coace rulada la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute. Lasă delicioasa ruladă cu mere și gem de gutui să se răcească bine, apoi o poți decora cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Ruladă cu gem pe o tavă de lemn, alături de un borcan cu gem și mere feliate
Gemul de gutui se combină perfect cu merele caramelizate cu vanilie și scorțișoară / Shutterstock

Savureaz-o cu poftă alături de familie.

Dacă dorești să prepari și alte deserturi cu gem de gutui, poți încerca rețeta de prăjitură fragedă cu gem de gutui.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×