Reclamă

Pandișpan cu mere. Rețeta unui desert simplu și delicios

Pentru momentele dulci ale zilei sau pentru un weekend petrecut alături de familie, rețeta de pandișpan cu mere poate fi alegerea ideală. Este rețeta unui desert simplu și delicios, foarte ușor și rapid de preparat.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 27 septembrie 2023, 6:42

Pandișpanul este desertul cu cel mai pufos interior. Îl poți prepara și simplu, dar poți adăuga și fructe sau alte ingrediente în interiorul lui. Va fi mai aspectuos și mai consistent. Rețeta de pandișpan stă și la baza preparării blaturilor pentru torturi, dar și a blaturilor pentru prăjiturile cu creme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta pandișpanului nu conține ingrediente multe. Dar pentru reușita unui pandișpan pufos este necesar să respecți întocmai pașii de preparare. Descoperă aici și o rețetă de pandișpan cu aromă de citrice și glazură de ciocolată. Iar în rândurile de mai jos, poți urmări rețeta completă pentru pandișpanul delicios cu mere.

Pandișpan cu mere – Ingrediente

  • 6 ouă de mărime medie
  • 200 gr de zahăr
  • 225 gr de făină
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 3 mere mari.
Reclamă

Rețeta pandișpanului cu mere – Mod de preparare

Începe prin a aduna pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării rețetei. Un amănunt important pentru reușita unui pandișpan pufos este acela că ouăle nu se folosesc reci, abia scoase din frigider. Acestea necesită un timp de încălzire la temperatura camerei, pentru reușita unei bezele ferme. Trebuie scoase din frigider și lăsate la temperatura camerei cu aproximativ 20-30 de minute înainte de a le amesteca în compoziție.

Merele le vei curăța și tăia în cuburi sau în felii mai mari după ce prepari compoziția de pandișpan, pentru a nu oxida. Opțional, poți amesteca cuburile de mere cu pudră de scorțișoară, însă aceasta va influența culoarea pandișpanului.

Cum prepari compoziția pentru pandișpan cu mere

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o forma de copt rotundă cu diametrul de 28 cm. Așază hârtie în interiorul tăvii de copt și unge-o cu puțin ulei pentru a se desface ușor de pe pandișpan, după coacere.

Reclamă

Separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și amestecă-le până când devin spumoase și cristaline. Poți folosi folosind un tel sau mixerul. Adaugă puțin câte puțin zahărul, în timp ce amesteci energic albușurile. Când obții o bezea foarte fermă îndepărtează mixerul sau telul folosește pentru amestecarea ingredientelor în continuare, o spatulă.

Adaugă pe rând gălbenușurile în bezeaua de albușuri. Amestecă ușor compoziția folosind mișcări circulare, de jos în sus. Astfel vei îngloba cât mai mult aer în ea. Apoi, încorporează treptat făina trecută prin sită, folosind aceleași mișcări circulare de jos în sus.

Întinde compoziția pentru pandișpan în forma de copt și nivelează-i uniform suprafața. Presară cuburi de mere peste compoziție și presează-le foarte ușor în interiorul acesteia.

Pune tava în cuptorul încălzit și coace deliciosul pandișpan cu mere pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească în forma de copt, apoi îl poți transfera pe un platou de servire.

Pandișpan cu mere pe hârtie de copt, decorat cu frunze de mentă
Pandișpanul se lasă să se răcorească în tavă o perioadă de timp, pentru a nu se deforma / Shutterstock

Lasă-l să se răcească, decorează-l cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și îl poți porționa.

Iar dacă dorești să prepari și o prăjitură cu blaturi de pandișpan, poți încerca rețeta de prăjitură cu afine și foi de pandișpan, aromată și plăcut colorată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care stă pe un trunchi de copac, într-o rochie albă
Horoscop
4 zodii cărora le place să se joace cu sentimentele partenerilor lor. Nativii care nu sunt statornici în relații
Ai simțit vreodată că cineva se joacă cu sentimentele tale? Ei bine, astrologia ar putea avea un cuvânt de spus în această situație. Ai mai jos lista cu 4 zodii cărora le place să...
2
Gogoși berlineze umplute cu dulceață
Rețete
Gogoși berlineze. Rețetă de gogoși pufoase, umplute cu dulceață
Dacă îți plac gogoșile și obișnuiești să le prepari în modul clasic, încearcă și rețeta de gogoși berlineze. Este o rețetă de gogoși mari și pufoase, aromate cu vanilie și coajă de lămâie și...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche
Astrele aduc surprize pentru toți nativii din zodiac la final de an. Astfel, horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023 clarifică multe situații dificile. Între 4 și 29 decembrie, Venus le aduce Balanțelor sufletul pereche,...
4
Apă de cuișoare pusă într-un pahar elegant
Frumusețe
Beneficii uimitoare ale apei de cuișoare pentru piele. De ce e recomandat să o incluzi în rutina de îngrijire
Apa de cuișoare a fost folosită de secole în medicina tradițională pentru tratarea unei game variate de afecțiuni. Cercetările recente au arătat că are și multiple beneficii pentru piele. Specialiștii au oferit mai multe...
5
O banană verde tăiată pe un blat de bucătărie
Sănătate
Ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi o banană verde
Dacă ai consumat până acum o banană verde, probabil ai realizat repede că are un gust destul de diferit față de cele coapte și galbene. Și nu neapărat într-un mod bun. În loc de...
PARTENERI
×