Pandișpanul este desertul cu cel mai pufos interior. Îl poți prepara și simplu, dar poți adăuga și fructe sau alte ingrediente în interiorul lui. Va fi mai aspectuos și mai consistent. Rețeta de pandișpan stă și la baza preparării blaturilor pentru torturi, dar și a blaturilor pentru prăjiturile cu creme.
Rețeta pandișpanului nu conține ingrediente multe. Dar pentru reușita unui pandișpan pufos este necesar să respecți întocmai pașii de preparare. Descoperă aici și o rețetă de pandișpan cu aromă de citrice și glazură de ciocolată. Iar în rândurile de mai jos, poți urmări rețeta completă pentru pandișpanul delicios cu mere.
Pandișpan cu mere – Ingrediente
- 6 ouă de mărime medie
- 200 gr de zahăr
- 225 gr de făină
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- 3 mere mari.
Rețeta pandișpanului cu mere – Mod de preparare
Începe prin a aduna pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării rețetei. Un amănunt important pentru reușita unui pandișpan pufos este acela că ouăle nu se folosesc reci, abia scoase din frigider. Acestea necesită un timp de încălzire la temperatura camerei, pentru reușita unei bezele ferme. Trebuie scoase din frigider și lăsate la temperatura camerei cu aproximativ 20-30 de minute înainte de a le amesteca în compoziție.
Merele le vei curăța și tăia în cuburi sau în felii mai mari după ce prepari compoziția de pandișpan, pentru a nu oxida. Opțional, poți amesteca cuburile de mere cu pudră de scorțișoară, însă aceasta va influența culoarea pandișpanului.
Cum prepari compoziția pentru pandișpan cu mere
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește o forma de copt rotundă cu diametrul de 28 cm. Așază hârtie în interiorul tăvii de copt și unge-o cu puțin ulei pentru a se desface ușor de pe pandișpan, după coacere.