Reclamă

Ștrudel cu mere cuburi. Desert delicios, de post

Dacă îți plac deserturile cu mere și cauți o rețetă de post, îți propunem să încerci rețeta de ștrudel cu mere cuburi, simplă și ușoară. O poți prepara cu aluat congelat sau poți opta pentru a prepara aluatul în casă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 13 decembrie 2023, 6:23

Chiar și pentru pregătirea merelor ai două opțiuni. Le poți folosi crude, doar tocate în formă de cuburi sau le poți carameliza cu unt și zahăr. Toate variantele de preparare ies delicioase. Diferența constă în timpul alocat pregătirii ingredientelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deserturile cu mere sunt printre cele mai populare din categoria deserturilor cu fructe. Sunt și ușor de preparat, iar ingredientele sunt mereu la îndemână.

Un exemplu de desert delicios cu mere îl mai poți descoperi la rețeta de ruladă cu mere și gem de gutui. Este tot din categoria deserturilor de post, așa cum este și rețeta pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ștrudel cu mere cuburi – Ingrediente

Pentru a prepara deliciosul desert de post cu mere sunt necesare trei tipuri de ingrediente, toate simple și accesibile. Ai nevoie de ingrediente pentru aluat, umplutură și decor.

Reclamă

Pentru aluat:

  • 250 gr făină
  • 125 ml apă
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingură de oțet
  • un vârf de linguriță sare.

Pentru umplutură:

  • 500 gr mere
  • 100 gr zahăr
  • 100 gr griș
  • 2 lingurițe cu pudră de scorțișoară.
Reclamă

Pentru uns aluatul:

  • 1 lingură de ulei
  • 1 vârf de linguriță cu turmeric
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.

Ștrudel cu mere cuburi – Mod de preparare

Pentru că baza ștrudelului se prepară dintr-un aluat simplu pentru foi de plăcintă, începe cu pregătirea ingredientelor pentru acesta. Sunt doar câteva ingrediente, pe care le deții cu siguranță în cămară și pe care va trebui să le amesteci urmând câțiva pași simpli.

Aluatul necesită un timp scurt de frământare și un timp puțin mai mare de odihnă la rece.

Merele le vei pregăti înainte de a scoate aluatul de la rece.

Cum prepari aluatul pentru foaia de ștrudel

Pune apa cu uleiul și oțetul la încălzit, într-o crăticioară și amestecă puțin pentru omogenizarea lichidului.

Ia un bol mai mare și trece făina prin sită în el. Apoi, adaugă sarea și amestecă-le. Picură câte puțin din lichidul cald, peste făina din bol, în timp ce amesteci intens pentru formarea aluatului. Frământă ușor aluatul, atât cât să devină compact și să nu se mai lipească de mâini. Modelează aluatul sub formă de bilă, împachetează-l în folie alimentară, apoi pune-l la rece pentru aproximativ o oră.

Înainte de a scoate aluatul de la rece, spală bine merele, șterge-le și taie-le în cuburi, dar fără cotoare. Nu curăța coaja decât dacă este tare sau deteriorată.

Pune cuburile de mere într-un bol și amestecă-le cu zahărul, pudra de scorțișoară și grișul, pentru a nu le da timp să oxideze.

Cum formezi și coci ștrudel cu mere cuburi

Mai întâi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi presară făină pe masa de lucru și scoate aluatul de la rece. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde aluatul într-o foaie subțire. Presară cuburile de mere peste foaia de aluat și rulează strâns aluatul cu merele în interior.

Pune hârtie de copt într-o tavă și așază ștrudelul cu mere cuburi în ea. Pentru că nu poți unge aluatul cu ou, fiind un desert de post, unge-l cu ulei amestecat cu puțin turmeric, pentru a se colora frumos în timpul coacerii.

Colaj de poze cu pașii de preparare a ștrudelului
Aluatul pentru ștrudel se prepară ca și aluatul pentru foi subțiri de plăcintă / Shutterstock

Pune tava în cuptor și coace ștrudelul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, scoate tava din cuptor și lasă ștrudelul să se răcească, apoi îl poți decora cu zahăr pudră.

Un alt desert de post cu mere pe care îl mai poți prepara simplu și ușor, îl poți descoperi la rețeta de plăcintă cu mere și nuci.

Femeie ținând în mâini un ștrudel cu mere, presărat cu zahăr
Pentru un plus de aromă, ștrudelul se decorează cu zahăr pudră vanilat / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×