Rețeta aluatului pentru melcișori se prepară foarte simplu, din ingrediente puține și mereu la îndemână. Este rețeta celui mai simplu aluat fraged, care se unge cu ulei și se presară cu scorțișoară din belșug. Este inspirată după rețeta celebrelor rulouri cu scorțișoară, din bucătăria americană, care se prepară, de obicei, pentru mesele sărbătorilor de iarnă.
Descoperă aici și celebra rețetă de cinnamon rolls, mult adorată în bucătăria americană și englezească. O poți prepara și tu de Crăciun sau pentru masa de Revelion.
Pentru a prepara melcișorii în varianta de post, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat.
Melcișori cu scorțișoară – Ingrediente
Pentru a prepara deliciosul desert de post, ai nevoie de câteva ingrediente simple pentru aluat fraged și de alte câteva ingrediente pentru umplutura lui.
Pentru aluat:
- 350 gr făină
- 50 gr zahăr brun
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 100 ml apă minerală
- 1 linguriță praf de copt
- 1 vârf de linguriță bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 1 linguriță cu scorțișoară.
Pentru umplutură:
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță de făină
- 2 lingurițe de scorțișoară
- 50 gr zahăr brun.