Aluatul rulourilor se prepară simplu, precum aluatul de cozonac de post. Se lasă la dospit, dar nu pentru timp îndelungat, iar pentru uns se poate folosi ulei de cocos sau chiar ulei clasic.
Rulourile ies frumos rumenite și ușor crocante la exterior, dar moi la interior și foarte aromate. Le poți savura dimineața, alături de cafea sau un ceai cald, dar și în pauza de masă de la birou. Descoperă aici și rețeta clasică de rulouri cu scorțișoară: Cinnamon Rolls.
Mai jos, îți prezentăm lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a prepara și tu un desert simplu și delicios, de post.
Rulouri cu stafide și scorțișoară – Ingrediente
Pentru prepararea acestui desert de post, sunt necesare câteva ingrediente pentru aluat și alte câteva ingrediente pentru umplutură.
Pentru aluat:
- 500 gr de făină clasică
- 7 gr de drojdie uscată
- 250 ml de apă caldă
- 50 gr de zahăr
- 30 gr de ulei de cocos
- 1 vârf de cuțit cu sare
- 2 lingurițe cu esență de vanilie.
Pentru umplutură:
- 30 ml de ulei de cocos
- 30 gr de zahăr
- 3 lingurițe cu pudră de scorțișoară
- 100 ml de stafide
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor.