Reclamă

Rulouri cu stafide și scorțișoară, de post

Dacă îți plac celebrele rulouri cu scorțișoară, cunoscute și sub numele de cinnamon rolls, află că le poți prepara și în varianta de post. Îți oferim mai jos o rețetă de rulouri cu stafide și scorțișoară, de post, pentru a o prepara și tu.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 7 martie 2023, 6:03

Aluatul rulourilor se prepară simplu, precum aluatul de cozonac de post. Se lasă la dospit, dar nu pentru timp îndelungat, iar pentru uns se poate folosi ulei de cocos sau chiar ulei clasic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rulourile ies frumos rumenite și ușor crocante la exterior, dar moi la interior și foarte aromate. Le poți savura dimineața, alături de cafea sau un ceai cald, dar și în pauza de masă de la birou. Descoperă aici și rețeta clasică de rulouri cu scorțișoară: Cinnamon Rolls.

Mai jos, îți prezentăm lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a prepara și tu un desert simplu și delicios, de post.

Rulouri cu stafide și scorțișoară – Ingrediente

Pentru prepararea acestui desert de post, sunt necesare câteva ingrediente pentru aluat și alte câteva ingrediente pentru umplutură.

Reclamă

Pentru aluat:

  • 500 gr de făină clasică
  • 7 gr de drojdie uscată
  • 250 ml de apă caldă
  • 50 gr de zahăr
  • 30 gr de ulei de cocos
  • 1 vârf de cuțit cu sare
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie.

Pentru umplutură:

  • 30 ml de ulei de cocos
  • 30 gr de zahăr
  • 3 lingurițe cu pudră de scorțișoară
  • 100 ml de stafide
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor.
Reclamă

Rulouri cu stafide și scorțișoară – Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului, care necesită frământare și puțin timp pentru dospire. În acest interval de timp, pregătește ingredientele pentru umplutură.

Pune făina într-un bol și amestec-o cu drojdia uscată. Pune apa la încălzit și adaugă sarea și zahărul. Amestecă bine până când acestea se topesc. Stinge focul și adaugă esența de vanilie în siropul format. Apoi, adaugă uleiul de cocos, omogenizează siropul și toarnă-l treptat în vasul cu făină, în timp ce amesteci intens pentru formarea aluatului.

Frământă aluatul până când devine compact și nelipicios. Acoperă-l cu un ștergar și lasă-l la dospit timp de 35-40 de minute, la loc cald. Între timp, pregătește și ingredientele pentru umplutura rulourilor. Descoperă și o rețetă de cozonac de post, simplă și ușor de preparat.

Cum formezi și coci rulourile de post cu stafide și scorțișoară

După ce aluatul s-a dospit suficient, presară puțină făină pe masa de lucru. Răstoarnă aluatul pe masă și întinde-l într-o foaie dreptunghiulară, de 5-6 mm grosime.

Unge foaia de aluat cu ulei de cocos și presară peste acesta zahăr amestecat cu pudră de scorțișoară. Apoi presară și stafidele pe toată suprafața foii de aluat. Rulează foaia cu umplutura în interior, dar nu foarte strâns.

Femeie rulând aluat cu stafide și scorțișoară
Pentru varianta de post, aluatul se unge cu unt de cocos / Profimedia Images

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt în tava mare a acestuia.

Cu un cuțit cu lama subțire decupează ruloul în rondele de aproximativ 2 cm grosime. Așază-le în tava de copt la distanțe de 5-6 cm între ele. Mai lasă-le să se dezvolte în tavă până când se încălzește cuptorul.

Femeie secționând ruloul cu stafide și scorțișoară în rondele
După rularea aluatului umplut, se decupează rondele care se așază în tavă, pe hârtie de copt / Profimedia Images

Apoi, introdu tava în cuptor și coace delicioasele rulouri cu stafide și scorțișoară pentru 20-30 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-le să se tempereze după coacere și decorează-le cu zahăr pudră.

Rulou cu stafide și scorțișoară decorat cu zahăr pudră
După coacere, rulourile se decorează cu zahăr pudră / Profimedia Images

Și dacă mai dorești să prepari deserturi de post, îți recomandăm să încerci și rețeta de ruladă cu mere și gem de gutui.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×