Legumele, fie în sare, ulei, brânzeturi sau în cruste, acestea pot reprezenta un inamic al dietei tale. Desigur, dacă sunt consumate cu măsură și nu exagerezi, nu te vor afecta. Transformând legumele tale preferate în mâncăruri bogate în calorii, caracteristicile și beneficiile lor pentru sănătate vor dispărea.
Legume care îngrașă dacă nu ai grijă cum le consumi
Ne dorim să te menții și să ai grijă de tine. De aceea, am pregătit o listă cu 5 legume care îngrașă în funcție de cum sunt preparate. Specialiștii din domeniul nutriției au explicat ce se întâmplă cu aceste produse atunci când sunt pregătite în cantități mai mari și mai consistente. Deși legumele ar trebui să ocupe cea mai mare parte a porției tale alimentare, acestea trebuie consumate corespunzător. Spanacul în omletă, legumele crude cu sos la prânz și broccoli prăjit la cină sunt câteva exemple de moduri simple în care legumele pot face parte din fiecare fel de mâncare. Hrana trebuie să rămână simplă și să ofere toți nutrienții de care ai nevoie.
De aceea, uleiul, zahărul, sarea sau pesmetul, folosite foarte des pentru a completa anumite mese sunt opțiuni foarte bogate în calorii. Dacă vrei să îți transformi leguma preferată într-un crispy prăjit în ulei, adaugi calorii de care nu ai nevoie. Așadar, în cele din urmă, riști să te îngrași.
Vânătă pane
Un aluat crocant și extrem de savuros care înconjoară feliile de vânătă. Un stfel de preparat te poate aduce în ipostaza de a acumula kilograme în plus. Desigur, dacă vei consuma în cantități pe care le poți controla, nu vei avea de suferit.
Te poți bucura de o „tempura” adevărată, mai ales pentru că vinetele sunt bogate în nutrienți și slabe din punct de vedere caloric. Chiar și așa, prăjite în ulei și acoperite cu pesmet, acestea ar putea să depășească valorile nutriționale de care ai nevoie.
Chipsuri din sfeclă roșie
O alternativă cu siguranță mai sănătoasă pentru înlocuirea chipsurilor de cartof sunt cele din sfeclă. Această legumă este plină de substanțe nutritive, cum ar fi fibrele, fierul și vitamina C. Sfecla poate fi consumată sub formă de suc și aduce beneficii tensiunii arteriale.