Acestea sunt pline de nutrienți care susțin sănătatea generală, ajutându-te să ai o viață lungă și plină de vitalitate. Toate legumele pot avea un impact pozitiv asupra longevității, așa că ai la dispoziție o mulțime de opțiuni. Dar dacă ar fi să alegem o singură legumă care se evidențiază, care ar fi aceea?
Leguma care prelungește viața
Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, fibre și compuși antiinflamatori, varza kale susține funcția imunitară, sănătatea intestinală și prevenirea bolilor.
Kale oferă vitamina C, vitamina K, calciu și magneziu. Toate contribuie la întărirea oaselor, reducerea inflamațiilor și protecția împotriva bolilor asociate înaintării în vârstă.
De la smoothie-uri și supe, până la salate și gustări, versatilitatea verzei kale face ca beneficiile sale pentru sănătate să poată fi ușor integrate în alimentația zilnică.
Când au fost întrebați care este leguma numărul unu pentru longevitate, specialiștii au menționat varza kale, o verdeață populară și versatilă. Datorită conținutului său bogat în nutrienți esențiali, în special antioxidanți și fibre, kale se clasează peste alte legume în categoria longevității.
„Kale conține mai mulți antioxidanți importanți”, spun specialiștii. Aceștia includ carotenoizi (precum luteina și beta-carotenul) și vitamina C. Aceasta ajută la neutralizarea radicalilor liberi nocivi și la reducerea stresului oxidativ din organism, arată cei de la Realsimple.com. Acest efect este deosebit de relevant pentru longevitate, deoarece stresul oxidativ cronic poate contribui la apariția bolilor cronice, care pot scurta durata vieții.
În plus, vitamina C „susține funcția sistemului imunitar prin stimularea producției și activității globulelor albe, ajutând organismul să lupte mai eficient împotriva infecțiilor,”. Vitamina C contribuie, de asemenea, la vindecarea rănilor și menține sănătatea pielii prin sprijinirea producției de colagen. Acest lucru împiedică pătrunderea microbilor care provoacă boli în organism, menținându-te sănătos și protejat.
În cele din urmă, kale furnizează glucosinolati, compuși asociați cu un risc mai scăzut de boli cronice, datorită proprietăților lor antiinflamatoare și antioxidante puternice.
Află ce prețuri au legumele de sezon în piețe. Sunt mai scumpe decât în supermarketuri.